maruda 401 08.02.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Cześć mam takie średnio mądre pytanko?Czy ktoś z was używał popiołu po ekogroszku lub innego paliwa stałego jako nawozu naturalnego?Spotkałem się gdzieś z taką opinią że popiół można używać jako nawóz nie wiem czy to prawda czy bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 chyba sie nie nadaje, z kominka popiół owszem, na trawnik jako antymech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 09.02.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 maruda 401,Popiół najbezpieczniej wysypywać na kompost żeby przereagował z materiałem roślinnym. Sam popiół ma odczyn zasadowy i nadaje się do odkwaszania np. kompostu. Pod rośliny najbezpieczniej dopiero po przekompostowaniu bo świeży może zaszkodzić roślinom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 09.02.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 zeby tak mozna bylo nim tepic perz i inne chwasty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 25.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 maruda 401, Popiół najbezpieczniej wysypywać na kompost żeby przereagował z materiałem roślinnym. Sam popiół ma odczyn zasadowy i nadaje się do odkwaszania np. kompostu. Pod rośliny najbezpieczniej dopiero po przekompostowaniu bo świeży może zaszkodzić roślinom. . Piszesz o popiole z węgla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 26.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Popiól nie zawiera azotu, ma odczyn zasadowy, według mnie nie nalezy z nim przesadzać , w przypadku iglaków szczególnie.Podobno pomaga zniszczyć mech trawnikowy.Ja mam poipół drzewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 03.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 ogólna opinia co do posypywania trawników popiłem jest taka: z węgla broń Boże - tylko na drogę lub do śmieci z owsa lub innych biopaliw - spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts