gutekgg 08.02.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Posiadam działkę 13ar o klasie ziemi III b, w planie zagospodarowania figuruje jako działka budowlana nie zabudowana i posiadam wypis z planu zagospodarowania stwierdzający ten fakt, dodatkowo w akcie notarialnym też jest stwierdzenie iż umowa dotyczy działki budowlanej nie zabudowanej. Architekt zrobił mi plan i projekt zagospodarowania, obszar zagospodarowany ma 450m2. Architekt w moim imieniu złożył dokumenty o wyłączenie z produkcji rolnej i otóż powiedział mi że: - wydział rolnictwa nie zgadza się na wyłączenie tylko powierzchni 450m2- dodatkowo powiedział mi że jeśli chcę uniknąć dużych odszkodowań to muszę swoją działkę podzielić na pół i część z domem będzie jako odszkodowanie a reszta nie Jutro mam się wybrać do wydziału rolnictwa i osobiście porozmawiać o co chodzi i tu proszę o pomoc, jak uzasadniać swoje racje i jakiej decyzji urzędników się spodziewać? Może ktoś z forum miał już takie problemy i pomoże mi je rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 09.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Powiem szczerze - nie rozumiem tego, co powiedział Ci Twój architekt. Może lepiej porozmawiaj w Starostwie w Wydziale Rolnictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koszyk1969 12.02.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja nie miałem z tym żadnych problemów.Wiem też że jest ileś tam powierzchni wolne od opłaty o której pisałeś,ale nie pamiętam jaka to powierzchnia.Wydają to w formie decyzji.Ja czekałem 3 tyg.Piotrków TrybPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts