Redakcja 28.05.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Ranking miejsc ładnych mile oczekiwany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 28.05.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Uwazam, ze przepiekne, choc mocno zapomniane, sa polnocno-wschodnie krance polski. Wlasciwie oferta ta skierowana jest do osob, ktore preferuja wypoczynek na lonie przyrody, czyli tzw. agroturustyke. Znam sporo wiosek lezacych wzdluz granicy z Bialorusia - przepiekne, dzikie wrecz tereny i bardzo wiele opuszczonych gospodarstw ze wspanialymi drewnianymi chalupami (tak,tak budowlancy ). Przy tym - mleko prosto od krowy, jaja od "szczesliwych" kur, prawdziwy wiejski chleb i mnostwo cudownego powietrza. Serdecznie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 m.in:Jez.WigrySuwalszczyznaklasztor cysterski w LubiążuKrakówToruńTatryOstrów TumskiWrocławŻelazowa WolaGdańskMuzeum Wsi Mazowieckiej-SierpcWilanówi mnóstwo innych,POLSKA JEST PIĘKNA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.05.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Jedne z piekniejszych a zarazem malo znanych i malo uczeszczanych! miejsc znajduja sie w zachodniopomorskim, Jest tam tyle jezior i jeziorek, co na Mazurach, za to nieporownywalnie wiekszy spokoj, mniej scisku, po prostu raj [ Ta wiadomość była edytowana przez: mbz dnia 2003-05-28 13:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 28.05.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 mbz, cichutko bo będzie uczęszczane! A tak na serio to też uwielbiam jeziora w zochodniopomorskim (nie ma porównania z Mazurami) i uwielbiam cudne dziewicze tereny w północno-wschodniej Polsce. A Biebrza jest wspaniała. Ja w ogóle jestem zwolenniczką przestrzeni, wsi, wiosek, wioseczek, więc jesli wypoczynek, to najchętniej w wynajętym wiejskim domu (psiaki, które ze sobą zabieramy też wypoczywają wtedy wspaniale). Takie miejsca można znaleźć w całej Polsce. Polska jest piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.05.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 a ja mam taką swoją...."dzicz" nad morzem...zapomiana wioska tak tak nad samiusienkim morzem..zero turystów..spokoj , rano budzi kogut, poskubie koza:smile: i nad morze 30 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 29.05.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Dorzucam Dolinę Prądnika ( ok. Ojcowa ) i ruiny zamku w Ogrodzieńcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 29.05.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Puszcza Niepolomicka Kazda myszka swoj ogonek chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 29.05.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Bardzo pięknym obszarem naszego kraju są Tatry.Tak pięknych widoków jak np nad Morskim Okiem ,ale nie później niż o 9(bezwietrzna i koniecznie słoneczna pogoda) lub w Tatrach zachodnich w słoneczną pogodę nie sposób znaleźć np "we" Warszawie.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 29.05.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Wszyscy drodzy forumowicze macie rację. Ale dla mnie Kaszuby ponad wszystko. Te "pagórki pozłacane zbożem rozmaitem", lazur jezior, wioski, lasy, mało / na szczęście/ turystów. Jest kilka perełek / Kartuzy, Bytów/. Chociaż mieszkam na południu Polski i góry mam w zasięgu 100 km to prawie każdego roku kurs na Kaszuby! Swój miesiąc miodowy po ślubie spędziłem .. a jakże nad jeziorem Wdzydze, pod namiotem / byliśmy wtedy jeszcze studentami i podróż odbyła sie autostopem/. Chociaż to dawne czasy to wracam tam co jakiś czas a 2 lata temu w miejscu, gdzie był rozbity nasz namiot jeszcze była wygnieciona trawa / hi,hi/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 30.05.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Zibi, masz całkowitą rację !!! Ja mam to szczęście że mieszkam "rzut beretem" od tych miejsc (Gdańsk). A do tego kupiłam właśnie działeczke w miejscowości której nawet na mapie nie ma. Są to okolice Gołubia Kaszubskiego. I takich jezior, lasów i ludzi gdzie indziej trudno spotkać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 30.05.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 No wlasnie, takich lasow i jezior to jest pelno... w zachodniopomorskim tylko malo kto o tym wie. Ale to wlasciwie bardzo dobrze, przynajmniej mozna jeszcze trafic na prawie dzikie miejsca i spokojnie spedzic wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 30.05.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 On 2003-05-30 10:32, ewusia wrote: Zibi, masz całkowitą rację !!! Ja mam to szczęście że mieszkam "rzut beretem" od tych miejsc (Gdańsk). A do tego kupiłam właśnie działeczke w miejscowości której nawet na mapie nie ma. Są to okolice Gołubia Kaszubskiego. I takich jezior, lasów i ludzi gdzie indziej trudno spotkać.... w Gołubiu Kaszubskim spędzałem kilka lat temu urlop!miejscowośc urocza, jest tam niedaleko stacji PKP piękny ogród botaniczny. Rowerem penetrowałem okoliczne wioski i małe osady jak np Czaple czy Zgorzałe. Pozdrawiam i troszke zazdroszczę takich terenów o rzut kamieniem od Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 31.05.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 OGRODZIENIEC - THE BEST OF RUINY, zawsze tak myślałem, ale w Spiskim Hradzie o mało co nie zmieniłem zdania, lecz nagle tam, na obczyźnie, ktoś mówi do nas CZEŚĆ!, i spotykamy znajomych z ogrodzieniecko - zawierciańskiej grupy rycerskiej Przyjechali pokazać słowakom jak to w prawdziwych warowniach się żyje, łupi i ...co tam jeszcze, znajoma załapała się na tortury...najbardziej oprawców dopingował MĄŻ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 31.05.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 Wawel! Najchętniej bym tam zamieszkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 31.05.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 Dla mnie wszędzie tam gdzie jest WODA!!! Morze, jeziora i już jestem w raju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Jago35. Nigdy tam nie byłem, a zawsze chciałem pojechać. Może jakieś namiary? Tylko błagam nie za drogo, ma wiesz budję.....Pozdrawiam Duduś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 04.06.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 mbz - możesz podać jakieś szczegóły ? Ja od wielu lat jeżdżę nad jezioro Mąkowskie - okol. Kalisza Pomorskiego. Dwa lata temu byłam nad jeziorem Pile -miejscowość Piława, a w ubiegłym roku nad malutkim jeziorkiem Spokojnym położonym w lesie koło leśniczówki Rykowisko na trasie z Łaska do Brzezin . Pozdrawiam - miłośniczka pojezierza drawskiego - Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.06.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Góry, góry, góry ....... I Tatry i Bieszczady i Beskidy ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.06.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Pięknie jest w okolicach Sierakowa i Międzychodu. Wszystko co do życia potrzebne: dużo jezior, piękne lasy - Puszcza Notecka, tylko ziemia trochę droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts