Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo w końcu powiadomić o zakońcvzeniu budowy w Poznaniu

Recommended Posts

Art. 54. (221) Do użytkowania obiektu budowlanego, na którego wzniesienie jest wymagane pozwolenie na budowę, można przystąpić, z zastrzeżeniem art. 55 i 57, po zawiadomieniu właściwego organu o zakończeniu budowy, jeżeli organ ten, w terminie 21 dni od dnia doręczenia zawiadomienia, nie zgłosi sprzeciwu w drodze decyzji.

Art. 55. (222) Przed przystąpieniem do użytkowania obiektu budowlanego należy uzyskać ostateczną decyzję o pozwoleniu na użytkowanie, jeżeli:

1) na wzniesienie obiektu budowlanego jest wymagane pozwolenie na budowę i jest on zaliczony do kategorii V, IX-XVIII, XX, XXII, XXIV, XXVII-XXX, o których mowa w załączniku do ustawy;

2) zachodzą okoliczności, o których mowa w art. 49 ust. 5 albo art. 51 ust. 4;

3) przystąpienie do użytkowania obiektu budowlanego ma nastąpić przed wykonaniem wszystkich robót budowlanych.

Art. 56. 1. (223) Inwestor, w stosunku do którego nałożono obowiązek uzyskania pozwolenia na użytkowanie obiektu budowlanego, jest obowiązany zawiadomić, zgodnie z właściwością wynikającą z przepisów szczególnych, organy:

1) Inspekcji Ochrony Środowiska,

2) Państwowej Inspekcji Sanitarnej,

3) Państwowej Inspekcji Pracy,

4) Państwowej Straży Pożarne

1)kurnik należy do kat I

2) w pozwoleniu jest napisane co należy zrobić

smotrisz w knigu widzisz figu

prostaczek

może tytułem wprowadzenia

wiadomość, którą otrzymałem w między czasie od Kolegi pawlem na priv:

do prostaczka

Captain Hector Barbossa, usually shortened to Captain Barbossa, or simply Barbossa, is a fictional character in the Pirates of the Caribbean movie trilogy played by actor Geoffrey Rush. He was the undead captain of the Black Pearl, and commanded its crew of similarly cursed pirates.

............ DUŻO TEGO ALE SAM NIE PISAŁ

Jeśli znasz ten język (w co niestety watpie) to sobie poczytaj, może zrozumiesz kim naprawdę jesteś

otóż

dziękuję za bardzo długie wyjaśnienie nt postaci Captain Hector Barbossa

jest fajne, zadałeś sobie trud i skopiowałeś, ja sobie poczytałem mimo, że nie znam tego języka :D

drogi pawlem wypada mi powiedzieć (napisać) tylko jedno:

oby Ci mleko kwaśniało...

na nic innego nie zasługujesz

prostaczek