Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja po tym jak widziałem akcję wycinania drzwi w postawionej ścianie z BK (mała zmiana koncepcji przez szanowną małżonkę) zrezygnowałem z antywłamaniowych okien i pancernych drzwi bo pomyślałem właśnie to, co autor wątku. Skoro murarzowi zajęło to kilkanaście minut??
No właśnie zostałem parę lat temu w taki sposób okradziony znaczy przez dziurę wykutą w ścianie co prawda nie z BK ale z cegły(grubość ściany 1,5 cegły z tynkiem to ok.40 cm.) . Dokładnie dziurę złodziej wykuł w zamurowanym oknie z tyłu budynku co nie przyszło mu łatwo bo gruz był drobny i dziura mała co znaczy że się trochę pomęczył . Żałuje tylko że jak wyrwałem okno przed jego zamurowaniem odciąłem też kratę którą mogłem zostawić i obmurować ale złodziej by się wtedy zdziwił .Cała ta sytuacja nie tyczy domu tylko pomieszczeń w których prowadziłem działalność .

A teraz to co mnie osobiście wtedy najbardziej wkurzyło a mianowicie policjanci którzy wtedy przyjechali po zgłoszeniu , weszli do środka i jak zobaczyli dziurę w ścianie i gruz na posadce normalnie zaczęli się śmiać jak by usłyszeli dobry kawał i nie przeszkadzała im moja obecność .

:o :o :o

Może ten złodziej właśnie z więzienia uciekł i w krew mu weszło to rycie???

Jeśli masz tego rodzaju obawy, ja widzę tylko jeden dostępny w miarę cenowo materiał. Beton zbrojony ;)

Jakoś nie wyobrażam sobie złodzieja prującego przez kilkanaście minut dziurę w ścianie... Musiałby mieć nierówno pod sufitem, albo być bardzo zdeterminowany (coś cennego w środku co już namierzył wcześniej) i nie mieć innych możliwości włamania. Ponadto kilkanaście minut na włamanie to raczej ryzykowna sprawa biorąc pod uwagę, żę nie da się tego zrobić cicho. Cicho to można przeciąć bloczek ręczną piłą, ale nie wyciąć dziurę w wymurowanej ścianie. A jak do tego ściana dwuwarstwowa (tynk, klej, siatka, styro, klej i dopiero ściana właściwa) to w ogóle masakra a nie włamanie. Do tego ryzyko przecięcia kabli czy rury np. gazowej...

Bosze - o czym wy tu piszecie :o - to forum schodzi na psy... :oops:

Miała tu byc wiedza budowalna, fachowa a nie dostępna na poziomie przedszkolaka... :o albo jak z dowcipów o blondynkach - PaweL71 - rusz głową i nie marnuj innym czasu...chyba ze ci inni podobne tematy traktują jako dobry sposób na nabicie postów rozpętując dyskusję o niczym :wink:

ps. mówiłam ja - kobieta - nie blondynka :wink: - juz zbudował dom... z BK 8)

Ty się kobieto nie dziw. Taki był właśnie argument mojego męża przeciw BK :D I mimo, że nieracjonalny, to mnie przekonał, po prostu źle by się czuł ze świadomością posiadania tak "miękkiego" domu :D :D
Taki był właśnie argument mojego męża przeciw BK :D I mimo, że nieracjonalny, to mnie przekonał, po prostu źle by się czuł ze świadomością posiadania tak "miękkiego" domu :D :D

Pokrycie dachowe pewnie macie z blachy, bo dachówkę też łatwo rozebrać i wejść od góry

:lol: