Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prezenty

Recommended Posts

Temat Komunijny jest mi bardzo bliski, bo mamy to właśnie za sobą. Co do prezentu, to mam super pomysł do wykorzystania: nasz syn dostał "przepisowy" piękny rower, piękny zegarek...Ale najbardziej ucieszył się z prezentu naszej Pani Opiekunki - Złotej Rybki w okrągłym słoju! Prezent z pewnością niedrogi a ile radości :smile:

Temat Komunijny jest mi bardzo bliski, bo mamy to właśnie za sobą. Co do prezentu, to mam super pomysł do wykorzystania: nasz syn dostał "przepisowy" piękny rower, piękny zegarek...Ale najbardziej ucieszył się z prezentu naszej Pani Opiekunki - Złotej Rybki w okrągłym słoju! Prezent z pewnością niedrogi a ile radości :smile:

Ja zdecydowanie popieram aparat fotograficzny. Może być w wersji tańszej lub droższej. Prezent wartościowy nie tylko materialnie - proponujemy dziecku nowe ciekawe hobby. Rower - to też dobry pomysł, ale ostatnio trochę oklepany więc ryzykujemy że się powtórzy.

Pierwsza Komunia jest wydarzeniem religijnym. Jak najbardziej na miejscu są prezenty lub dodatki do prezentów podkreślające taki charakter uroczystości - czyli np ładnie wydana Biblia dla dzieci, złoty łańcuszek z medalikiem lub krzyżykiem...

Telefon komórkowy - mi się kojarzy z konsumpcją, radochę może i sprawi dziecku ale napewno nie rozwinie go intelektualnie ani duchowo. No i trzeba potem regularnie zasilać - a to już jest zobowiązanie finansowe dla dziecka lub rodziców.

Pozdr. B.

byle jaki aparat cyfrowy to wydatek ok 1000zl. Zdjecia z tego aparatu nie bedo rewelacyjne. Lepszy 3 Gpikselowy kosztuje >2000zł .Chyba ze kupimy tradycyjny. Odnosnie telefonow komorkowych, to mozna kupic na karte i ustalc limit korzystania, jezeli dziecko przekroczy go, to tylko my bedziemy mogli do niego dzwonic. Uczy sie tu gospodarnosci. Moze to mie najlepsza metoda ale zawsze. Oczywiscie sa lepsze prezenty

Wiem, ze prezenty komunijne to teraz temat na czasie, a ja zostałam zaproszona na wesele - mąż jako starosta/ czy w takim razie prezent powinien być droższy i co proponujecie ... biorąc pod uwagę ograniczone możliwości finansowe budującego :wink:

EDZIA

moja kumpelka jak wydawała sie za mąż to miała taka liste co oni by chcieli...super..lista krazyła po zaproszonych gosciach..w pozycjach były nawet sztucce ( komplet w walizeczce)i zakupiłam takowe..uwazam bardzo dobry prezencik:smile: ale nie byłam swiadkiem:smile: