kroyena 08.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 w ramach odświerzacza czytać sobie na głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 19.07.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 ucze się metodą callana i uważam że jest the best, dobre szkoły callanowskie gwarantują po trzech latach nauki zdanie FCE (chyba nieźle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.08.2004 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Najlepiej to wyjechać i być rzuconym na głęboką wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.08.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 najlepszym sposobem jest wyjechać do danego kraju, znam to z własnej autopsji!!! Niemiecki znam bardzo dobrze, a angielskiego nauczyłam się jak swego czasu pracowałam w hotelu i na statku i przebywałam w towarzystwie obcokrajowców. Może nie umiem pisać po angielsku ale dogadać się potrafię!!! czytam, oglądam tv po niemiecku, słucham piosenek po angielsku, może nie znam wszystkich słówek, ale kontekst jest najważniejszy! A przy słuchaniu niemieckiego trzeba się wyłączyć i nie tłumaczyć na polski tylko, jakby to wytłumaczyć, myśleć po niemiecku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.08.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Tak jest w każdym języku i jest to niestety próg, który wielu osobom niezmiernie trudno przeskoczyć. Czasem nie są w ogóle w stanie tego zrobić. Skutkiem tego są niestety m.in. kalki językowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts