many2008 28.08.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 No dobre, a wy chyba mieliście jakieś problemy z Solidem, bo klienci którym ja instaluję alarmy są zadowolenie ze współpracy, także to co tu wyczytałem mija sie z prawdą, możecie mówić co chcecie, ja wiem swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 28.08.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 28.08.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Gosciu skoro ty tak narzekasz to nie siej zamętu ludziom, bo jest was kilka osób którym sie nie podoba coś i pieprzycie że tak jest wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 28.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Gosciu skoro ty tak narzekasz to nie siej zamętu ludziom, bo jest was kilka osób którym sie nie podoba coś i pieprzycie że tak jest wszędzie. rozumiem że to było do mnie tylko nie rozumiem o co Ci chodzi możesz rozwinąc tą myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 28.08.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 dostalem taki kosztorys z jednej z firm. Wykaz urządzeń: Ilość 1. Centrala MATRIX 832 12. Klawiatura MX LCD 1 3. Klawiatura ICON 2 4. Czujnik PIR 11 5. Czujnik dualny 4 6. Sygnalizator zewn. 1 7. Radiolinia antynapadowa 1 8. Piloty antynapadowe 2 9. Nadajnik radiowy 1 koszt calkowity to 3177 netto.(material wraz z montazem,okablownie polozylem wczesniej we wlasnym zakresie)moze ktos znajacy sie na alarmach powie czy ma to sens i czy warto zaplacic za to takie pieniadze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 28.08.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Cena w miarę przystępna, ale jak chcesz zainwestować w lepszy system to polecam Satela, jakąś Integrę najlepiej, generalnie jest więcej mozliwości, a efekty są widoczne gołym okiem, jest troche droższa, i klawiatury są droższe, ale o klasę lepsze od Matrixa, Matrix potrafi się sam zawiescić, jak za szybko rozbrajasz w przypadku gdy masz strefy, satel maszerwg zabezpieczeń, które napewno stawiają tą centralę wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 28.08.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Koleżko Piotrze , poproś jeszcze o moduł wejśc mX-IX16, bo ta centrala ma tylko 8 wejść, można je rozszerzyć o dodatkowo 8 poprzez "dublowanie", ale odbywa sie to na drodze programowej, radziłbym ci żebyś to zakupił, wtedy możesz rozszerzyć centralę do max 32 wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 28.08.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Koleżko Piotrze , poproś jeszcze o moduł wejśc mX-IX16, bo ta centrala ma tylko 8 wejść, można je rozszerzyć o dodatkowo 8 poprzez "dublowanie", ale odbywa sie to na drodze programowej, radziłbym ci żebyś to zakupił, wtedy możesz rozszerzyć centralę do max 32 wejść MX-16 jeśli już doradzasz to żetelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 28.08.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 literówka głąbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 28.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Zresztą głąbie bankrucie dobrze napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 28.08.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 to zastanów sie dobrze napisałeś czy nie bo może ktoś na tym skorzysta i odstaw to co bierzesz bo Ci szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 29.08.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Bankowozie nie chce już z toba dyskutować i narazie proszę o nie komentowanie moich wypowiedzi, bo jak mnie wkurzysz to tego pożałujesz. Koniec tematu między nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 29.08.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Banko nie myślisz że podszywa się autor wątku.PozdrawiamZ daleka od Matrixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 29.08.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Bankowozie nie chce już z toba dyskutować i narazie proszę o nie komentowanie moich wypowiedzi, bo jak mnie wkurzysz to tego pożałujesz. Koniec tematu między nami... uważaj bo grozisz przy świadkach wystarczy że złamię nogę i to Ty masz problem, ale zgadzam sie że dyskusja nie ma sensu zwłaszcza na tym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 29.08.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Banko nie myślisz że podszywa się autor wątku. Pozdrawiam Z daleka od Matrixa bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
many2008 29.08.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 czy ja ci groziłem??niech cie Bóg skara, chociaż już cie pokarał, bo inteligencją nie grzeszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 14.09.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Żeby nie ten agresywny i chamski marketing, to ta badzewiarska firma cienko by przędła, no ale frajerów nie brakuje... Tutaj muszę przyznać rację pani Alicji, również nie lubię spamu, zwłaszcza że proponuje mi sie alarm w momencie gdy jest zalożony... Panie Andrzeju koniu, spam to wykroczenie jest Przynajmniej jedną firme z czystym sumieniem moge SKREŚLIĆ z monitoringu. Nie pozdrawiam, FOKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz456 17.05.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Proszę o ofertę na zestaw z 10 czujnikami [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinp74 07.07.2009 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Jak widzicie, jest prawie pół do czwartej nad ranem. Czemu nie śpię ? Od czterech godzin w zamkniętej knajpie pod moim domem wyje alarm. Z przerwami. Czasem 15 minut, czasem 2 minuty. To przeraźliwe wycie wyprowadza mnie już z równowagi, o spaniu mogę zapomnieć. Zgłoszenie do Straży Miejskiej było ok. 23.30. O 2.30 zadzwoniłem z zapytaniem o to czy ktoś raczył się sprawą zająć, bo wyje jak wyło. Odpowiedź - tak, patrol był, obiekt chroniony jest przez agencję SOLID ale nie odbierają telefonu - sprawa przekazana na Policję.Oczywiście nie wierzę, telefon w garść, siadam przy internecie i szukam namiarów. Są. Próbuję dzwonić pod łódzki numer, za każdym razem to samo, panienka oznajmia mi : "Kadry - wewnętrzny.... kasa - wewnętrzny ..... instalacje - wewnętrzny... konwoje - wewnętrzny..... " Nie wybieram z początku żadnego, czekam... po paru minutach głos : "Czas oczekiwania jest zbyt długi, proszę zadzwonić później" i telefon się rozłącza. Po wybraniu numerów wewnętrznych to samo. Wiszę na telefonie pół godziny, nie wierząc w to co się dzieje.Ja... tylko nie mogę spać.Ktoś inny mógłby w tym czasie stracić życie. "Czas oczekiwania jest zbyt długi, proszę zadzwonić później"......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolkarz 13.07.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 w takim przypadku należy zadzwonić na stację monitorowania alarmów solid w warszawie (022) 668 60 06 przedstawić problem (znać jak najwięciej informacji o obiekcie - adres, nazwisko właścicela, nazwę firmy... - żeby znaleźli obiekt). Operator sprawdzi czy obiekt jest faktycznie monitorowanay przez solid i przez jaki oddział. ze stacji monitorowania zadzwonią do właściela poproszą o dojazd i wrazie czego zaproponują serwis. Ze stacji monitoroania nie można zdalenie wyłączyć syreny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts