Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SOLID:ALARMY ,MONITORING z załogami,KAMERY-Przed tynkami wew

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dostalem taki kosztorys z jednej z firm.

Wykaz urządzeń: Ilość

1. Centrala MATRIX 832 1

2. Klawiatura MX LCD 1

3. Klawiatura ICON 2

4. Czujnik PIR 11

5. Czujnik dualny 4

6. Sygnalizator zewn. 1

7. Radiolinia antynapadowa 1

8. Piloty antynapadowe 2

9. Nadajnik radiowy 1

koszt calkowity to 3177 netto.(material wraz z montazem,okablownie polozylem wczesniej we wlasnym zakresie)

moze ktos znajacy sie na alarmach powie czy ma to sens i czy warto zaplacic za to takie pieniadze???

Cena w miarę przystępna, ale jak chcesz zainwestować w lepszy system to polecam Satela, jakąś Integrę najlepiej, generalnie jest więcej mozliwości, a efekty są widoczne gołym okiem, jest troche droższa, i klawiatury są droższe, ale o klasę lepsze od Matrixa, Matrix potrafi się sam zawiescić, jak za szybko rozbrajasz w przypadku gdy masz strefy, satel maszerwg zabezpieczeń, które napewno stawiają tą centralę wyżej :D :D :D :D

Koleżko Piotrze , poproś jeszcze o moduł wejśc mX-IX16, bo ta centrala ma tylko 8 wejść, można je rozszerzyć o dodatkowo 8 poprzez "dublowanie", ale odbywa sie to na drodze programowej, radziłbym ci żebyś to zakupił, wtedy możesz rozszerzyć centralę do max 32 wejść :) :) :)

MX-16 jeśli już doradzasz to żetelnie

Bankowozie nie chce już z toba dyskutować i narazie proszę o nie komentowanie moich wypowiedzi, bo jak mnie wkurzysz to tego pożałujesz. Koniec tematu między nami...

uważaj bo grozisz przy świadkach wystarczy że złamię nogę i to Ty masz problem, ale zgadzam sie że dyskusja nie ma sensu zwłaszcza na tym poziomie

• 3 weeks później...
Żeby nie ten agresywny i chamski marketing, to ta badzewiarska firma cienko by przędła, no ale frajerów nie brakuje...

:-?

Tutaj muszę przyznać rację pani Alicji, również nie lubię spamu, zwłaszcza że proponuje mi sie alarm w momencie gdy jest zalożony...

Panie Andrzeju koniu, spam to wykroczenie jest :wink:

Przynajmniej jedną firme z czystym sumieniem moge SKREŚLIĆ z monitoringu.

Nie pozdrawiam,

FOKA

• 8 months później...
  • 1 month później...

Jak widzicie, jest prawie pół do czwartej nad ranem. Czemu nie śpię ? Od czterech godzin w zamkniętej knajpie pod moim domem wyje alarm. Z przerwami. Czasem 15 minut, czasem 2 minuty. To przeraźliwe wycie wyprowadza mnie już z równowagi, o spaniu mogę zapomnieć. Zgłoszenie do Straży Miejskiej było ok. 23.30. O 2.30 zadzwoniłem z zapytaniem o to czy ktoś raczył się sprawą zająć, bo wyje jak wyło. Odpowiedź - tak, patrol był, obiekt chroniony jest przez agencję SOLID ale nie odbierają telefonu - sprawa przekazana na Policję.

Oczywiście nie wierzę, telefon w garść, siadam przy internecie i szukam namiarów. Są. Próbuję dzwonić pod łódzki numer, za każdym razem to samo, panienka oznajmia mi : "Kadry - wewnętrzny.... kasa - wewnętrzny ..... instalacje - wewnętrzny... konwoje - wewnętrzny..... " Nie wybieram z początku żadnego, czekam... po paru minutach głos : "Czas oczekiwania jest zbyt długi, proszę zadzwonić później" i telefon się rozłącza. Po wybraniu numerów wewnętrznych to samo. Wiszę na telefonie pół godziny, nie wierząc w to co się dzieje.

Ja... tylko nie mogę spać.

Ktoś inny mógłby w tym czasie stracić życie.

"Czas oczekiwania jest zbyt długi, proszę zadzwonić później".........

w takim przypadku należy zadzwonić na stację monitorowania alarmów solid w warszawie (022) 668 60 06 przedstawić problem (znać jak najwięciej informacji o obiekcie - adres, nazwisko właścicela, nazwę firmy... - żeby znaleźli obiekt). Operator sprawdzi czy obiekt jest faktycznie monitorowanay przez solid i przez jaki oddział. ze stacji monitorowania zadzwonią do właściela poproszą o dojazd i wrazie czego zaproponują serwis. Ze stacji monitoroania nie można zdalenie wyłączyć syreny...