YEYO 28.05.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Kiedyś już pisałem że siadła mi znacznie wylewka ("chudziak":smile: (albo i nie!). Założyłem gipsowe plomby i wygląda że już nie osiada ( chyba jeden problem z głowy). Wymyśliłem że poziomy wyrównam keramzytem i na to dam styropian, a skoro styropian raczej pod kominek się nie nadaje (może się roztopić - chociaż osobiście wątpię) to pod kominek dam tylko keramzyt ponieważ może przenosić znaczne obciążenia i się na pewno nie stopi. Co o tym myślicie? Czy ktoś już dawał keramzyt jako ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 28.05.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Może być, keramzyt ma dużą wytrzymałość, kominek go nie wgniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 28.05.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Pod kominek nie daje się styropianu nie dlatego żeby się mógł "roztopić" ale dlatego że kominek jest ciężki i podłoga mogłaby popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 28.05.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Może być keramzyt zmieszany z zaprawą ciepłochronną - tak zrobiłem. Dostatecznie mocne i jednocześnie izoluje termicznie.ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts