-kurczak- 08.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 czy gres polerowany nadaje się do położenia na podłodze w kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaStro 08.02.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 czy gres polerowany nadaje się do położenia na podłodze w kuchni ? Było chyba już z tysiąc razy wałkowane na forum... Odpowiadając jednak na pytanie, zdaje się że gres polerowany, w wyniku właśnie polerowania, ma otwarte pory więc mogą się na nim robić koszmarne plamy (trudno lub wręcz nie dające się usunąć). Niemniej jednak zdaje się że istnieją preparaty do gruntowania gresu, które zapewne przynajmniej częściowo likwidują ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.02.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 czy gres polerowany nadaje się do położenia na podłodze w kuchni ?wszystko się nadaje, kwestia wyboru przez inwestora. wybierz lepiej: szkliwiony, lub pólpoler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melisa 09.02.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Na skutek własnych doświadczeń - odradzam. Jestem właśnie po wizycie przedstawiciela fabryki Paradyż, szczęka mu opadła do kolan, kiedy zobaczył (przeprowadziliśmy próbę na kawałku płytki), że po soku pomarańczowym, który był na tej płytce kilka sekund, została plama ( jasna, bo jasna, ale plama - widoczna pod słońce). Takie plamki mam w kilku miejscach, nie rzucają się w oczy, ale trafia mnie coś, bo sama pojęcia nie miałam, że z ceramiką mogą dziać się takie rzeczy. (2 m-ce za późno trafiłam na to forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts