Krzysztoff 28.05.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Czy ktoś może coś napisać o rynnach tytanowo-cynkowych. Jakieś doświadczenia, problemy, zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 PRAWDOPODOBNIE KUPIE TAKIE RYNNY NA MOJ DACH.Zaleta jest trwalosc rowna trwalosci miedzi, a sa troche tansze.Jesli kupujesz rynny tytan cynk, pozostale materialy na dach powinny byc rownie trwale, tj. dobre dachowki ceramiczne i wszystkie obrobki blacharskie z tytan cunku.Reasumujac- super material ale trzeba troche zaplacic.Wada moze byc kolor, wyglada jak zwykla blacha cynkowana, mozna malowac dopiero po pewnym czsie (6 mies.) farba do cynku.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor 29.05.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Mam na dachu rynny z tytan-cynku, wszystkie obróbki blacharskie również. Są bardzo dobre. Co do malowania to kwestia gustu, jak farba zacznie odpryskiwać to znowu trzeba malować. Pod wpływem warunków atmosferycznych powoli przybierają szary, matowy kolor. Też jest ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 29.05.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Ja zastanawiałem się na tymi rynnami przez jakiś czas, ale zrezygnowałem z powodu wysokiej ceny, oraz właśnie koloru. W/g mnie nie pasuje on do kremowej elewacji a tylko do białej, ale to już jak wiadomo kwestia gustu. Obróbki tytanowo-cynkowe na dachu z np. czerwonej dachówki też chyba nie wyglądają najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Ja takie mam. Super! Ale są jeszcze nowiutkie (od jesieni). Czy drogie to nie wiem, bo nie porównywałem z plastikowymi. Są trwałe i się nie wypaczą np. od słońca. Ja polecam, ale wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztoff 02.06.2003 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 To trochę mi rozjaśniło i chyba się zdecyduję na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.06.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 On 2003-05-29 12:09, Anonymous wrote: PRAWDOPODOBNIE KUPIE TAKIE RYNNY NA MOJ DACH. Zaleta jest trwalosc rowna trwalosci miedzi, a sa troche tansze. Jesli kupujesz rynny tytan cynk, pozostale materialy na dach powinny byc rownie trwale, tj. dobre dachowki ceramiczne i wszystkie obrobki blacharskie z tytan cunku. Reasumujac- super material ale trzeba troche zaplacic. Wada moze byc kolor, wyglada jak zwykla blacha cynkowana, mozna malowac dopiero po pewnym czsie (6 mies.) farba do cynku. Mariusz parapety tez bedziesz mial z tytan-cynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 02.06.2003 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Wygląda na to ,że rynny tytanowo cynkowe są optymalnym rozwiązaniem w moim przypadku były dużo tańsze od miedzianych a nie wiele droższe od pcv czy też innych stalowych powlekanych tworzywami .Właściwie była to jedna cena.Kolor zmienił się od nowości na nieco bardziej szary i przestały się błyszczeć.Nie jest to jednak wadą. Są całkowicie neutralne względem elweacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 03.06.2003 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 miazgociagmozesz podac jakiego producenta rynny zalozyles? jaka byla ich cena?jaki masz kolor dachu i elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 03.06.2003 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 rynny są Rheinzink na dwa budynki dom parterówka z gankiem 4 spusty ,długość budynku 14,5 m,drugi budynek to garaż 8x 7 dwa spusty założenie rynien z materiałem ok 3600 PLN .Za rynny firmy Planja stalowe ale pokrywane tworzywem chcieli 2500 + robocizna za pvc 2300 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 03.06.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 Zapmniałem dach mam czarny Braas- Celtycka ,a elewację jasno szarą okna białe ,drzwi dębowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts