Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rynny tytan-cynk

Recommended Posts

PRAWDOPODOBNIE KUPIE TAKIE RYNNY NA MOJ DACH.

Zaleta jest trwalosc rowna trwalosci miedzi, a sa troche tansze.

Jesli kupujesz rynny tytan cynk, pozostale materialy na dach powinny byc rownie trwale, tj. dobre dachowki ceramiczne i wszystkie obrobki blacharskie z tytan cunku.

Reasumujac- super material ale trzeba troche zaplacic.

Wada moze byc kolor, wyglada jak zwykla blacha cynkowana, mozna malowac dopiero po pewnym czsie (6 mies.) farba do cynku.

Mariusz

Ja zastanawiałem się na tymi rynnami przez jakiś czas, ale zrezygnowałem z powodu wysokiej ceny, oraz właśnie koloru. W/g mnie nie pasuje on do kremowej elewacji a tylko do białej, ale to już jak wiadomo kwestia gustu.

Obróbki tytanowo-cynkowe na dachu z np. czerwonej dachówki też chyba nie wyglądają najlepiej.

Ja takie mam. Super! Ale są jeszcze nowiutkie (od jesieni). Czy drogie to nie wiem, bo nie porównywałem z plastikowymi. Są trwałe i się nie wypaczą np. od słońca. Ja polecam, ale wybór należy do Ciebie.

On 2003-05-29 12:09, Anonymous wrote:

PRAWDOPODOBNIE KUPIE TAKIE RYNNY NA MOJ DACH.

Zaleta jest trwalosc rowna trwalosci miedzi, a sa troche tansze.

Jesli kupujesz rynny tytan cynk, pozostale materialy na dach powinny byc rownie trwale, tj. dobre dachowki ceramiczne i wszystkie obrobki blacharskie z tytan cunku.

Reasumujac- super material ale trzeba troche zaplacic.

Wada moze byc kolor, wyglada jak zwykla blacha cynkowana, mozna malowac dopiero po pewnym czsie (6 mies.) farba do cynku.

Mariusz

parapety tez bedziesz mial z tytan-cynku

Wygląda na to ,że rynny tytanowo cynkowe są optymalnym rozwiązaniem w moim przypadku były dużo tańsze od miedzianych a nie wiele droższe od pcv czy też innych stalowych powlekanych tworzywami .Właściwie była to jedna cena.Kolor zmienił się od nowości na nieco bardziej szary i przestały się błyszczeć.Nie jest to jednak wadą. Są całkowicie neutralne względem elweacji