Szifo 09.02.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Cześć! Bardzo interesuje mnie kwestia ceny ogrzewania domku jednorodzinnego. Prosze piszcie jakim paliwem sie ogrzewacie, z czego macie ściany i dach (czym ocieplone) oraz jaka jest powierzchnia domu.Pozdrawiam forumowiczów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robud 11.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Bardzo interesuje mnie kwestia ceny ogrzewania domku jednorodzinnego. Mnie tez interesuje bo to najciekawsze A u mnie to wyglada tak: Paliwo: "ruchome elektrony" Sciana: jednowarstwowa - bloczki Pezam, ostatnio sie dowiedzialem ze jest to sciana w ogole nieocieplona Dach - blachodachowka - bez znaczenia, bo to dom parterowy Powierzchnia: 140 m2 ogrzewana Temp utrzymywana cala dobe: okolo 21 st C przy pelnym ogrzewaniu podlogowym Koszty: CO + CWU (dla 3-4 doroslych + malutkie dziecko) od IX.05 do VIII.06 - 1597 zl/rok - okolo 133 zl/miesiac (niezla zima byla ) od IX.06-I.07 - 501 zl/okres - okolo 100 zl/miesiac (jaka zima kazdy widzi, ale dzisiaj rano jak wstalem to az niewierzylem -20 st C) PS. mam jeszcze reku, wiec to zuzycie jest wyzsze ze wzgledu na prace rekuperatora w wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts