Kulin 09.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam. Mamy domek o powierzchi podłóg 200 m2, jeszcze w nim nie mieszkamy, jest na wykończeniu, jest ocieplony, podłogi zrobione, ustawioną mamy temperaturę na 14 stopni, piec Kielara na ekogroszek z podajnikiem 200 kilogramowym, wyłączona opcja grzania c.w.u. Zasypałem podajnik 29 stycznia, dzisiaj podjechałem popatrzeć co tam słychać, węgla na ten moment jest około 40-50 kg w podajniku. Czy zatem spalanie jest na dobrym poziomie, czy raczek kiepsko ? Czyli wychodzi około 15 kg węgla na dobe. Czy to dobry wynik ? Dodam że wylot z pieca do komina mam otwarty na maxa, komin mam trochę wąski, rura nierdzewna o średnicy 130mm (miał być gazowy). Jak spalanie wygląda u was. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71739-czy-to-dobry-wynik-16kgdobe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts