Gosia Łódź 15.07.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Na dzień dzisiejszy co jest godne zakupu?Sprawdzone i trwałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 17.07.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Dekarze poradzili mi Kaniona. Nie słyszałam złych opinii - od dwóch miesięcy na dachu i ... nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 17.07.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Ja mam rynny rautaruukki, w kolorze blachy te j samej firmy, 15 lat gwarancji, niecałe 3tyś , dach 200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Ja wezmę prawdopodobnie rynny metalowe siby. O plastikach nie słyszałem jeszcze nic dobrego, każdy sprzedawca do tej pory polecał mi metalowe orynnowanie, bo plastiki odbarwia się zwłaszcza na zgięciach, nawet jeden dekarza powiedział,że ma u siebie orynnoweanie marleya, ale po 4 latach zacząło szwankować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 19.07.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 mam gamrata ciemny brąz założone dwa lata temu, zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicjam 19.07.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Zdecydowanie tytan i cynk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 19.07.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 My mamy Marleya Continental grafit. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 20.07.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Też będą montować mi metalowe rynny Planja Siba. Z rynien pcv b. solidnie wyglądały rynny Braasa [nazwy bodaj Stabicor] - cenowo podobne do rynien Marleya. Co do tytan-cynku - miałem kosztorys z 04.2004 - faktyznie z pozoru niewiele droższy od metalowych, ale za późniejszą obróbkę [w tym lutowanie] cena była niewiele mniejsza niż za materiał [coś pod 2500zł]. Trzeba o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.07.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 czy ktos z was ma rynny tytyn-cynk? czy warto? wybralem metalowe w tym samym kolorze co blachodachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 20.07.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Mam rynny i wszystkie obrobki z miedzi. Wyglądają elegancko i bedą trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 20.07.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 20.07.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja miałam w poprzednim domu Gamraty (brąz), ale po dwóch latach odbarwiły się w miejscach silnego nasłonecznienia. Więc teraz zdecydowałam się na plastikowe Marley'a, ponoć niezłe i cenowo i jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal321 21.07.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 my mamy rynny i całą obróbkę dekarską z miedzi, też namówił nas na to dekarz, ludziska to jest wieczne jeśli jest dobrze zrobione a dach należy zrobić i o nim zapomnieć bo jest wysokonie patrzcie tylko na to ile co kosztyje przy zakupie, ważne jest też to jak długo dany element będzie spełniał swoją rolę poprawnierynny plastikowe 10-15 lat gwarancji, może wytrzymają 20 i znów wymiana, kolejne kilka tysięcy i zabawa z majstrem a zakładając miedź macie święty spokój i co roku inny kolor rynny pozdrawiam rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 21.07.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Zastanawiałam się nad Planja Siba -ale mają chyba tylko cztery kolory , oraz nad plastikowym MARLEYEM, wybór padł w końcu na metalowego LINDABa w kolorze miedzi (przynajmniej nie zzielenieje jak prawdziwa miedż) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 22.07.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Ja mam palstikowego Marleya - miedziany, na razie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 22.07.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 ja mam plastiki z Gamrata już 4 lata i sobie chwalę, żadnych przebarwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.07.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Tanie.Żeby nie było ich szkoda wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 22.07.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Obecnie na topie są rynny metalowe powlekane plastizolem (Siba, Lindab).Zalety:- są tylko odrobinę droższe od najlepszych plastików (Marley Continental)- duży wybór kolorów- trwałość koloru- dużo mniejsza rozszerzalność cieplna niż plastiki- nie popękają pod wpływem obciążenia śniegiem- w standardzie 125 mm estetycznie pasują na dach główny i na lukarnyWady: - zarzuca się im, że są płytsze od plastikowych odpowiedników w rozmiarze 125 mm. W większości przypadków jednak spełniają swoje zadanie. Woda nie będzie się przelewać, jednak przy większych dachach z długimi koszami woda może się rozchlapywać w narożnikach wewnętrzych. Rozwiązaniem może być tutaj zastosowanie oferowanych przez producentów tych rynien specjalnych zapór zapobiegających rozchlapywaniu wody. Zapory te są mocowane do narożnika i nie rzucają się w oczy. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.07.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ja mam palstikowego Marleya - miedziany, na razie wszystko OK. Kret ja mam te same ale dopiero od miesiąca. A Ty jak długo już je użytkujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 27.07.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 U mnie brązowa Siba (metalowa) jak narazie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts