Liwko 18.07.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Z metalowymi rynnami może być jeden problem. Jeżeli na dachu będzie rósł mech, to możemy zapomnieć o taśmie miedzianej przeciw niemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 08.09.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 wiem, ze ten juz temat już byl poruszany,ale ciagle mamy jakies nowe doswiadczenia i uwagi. Prosze o opinie jakie rynny polecacie ?Jakie sie u Was sprawdzily, a o jakich macie negatywne opinie.Podzielcie sie swymi spostrzezeniami i doswiadczeniem pozdrawiam Michalus Na chałupie mam metalowe rynny Galeco kolor mokka droższe niż plastikowe, ale solidniejsze. Na garażu chciałem zaoszczędzić, więc kupiłem plastikowe Bryza. Chciałem plastikowe, padło na Bryza, bo uważam, że są najlepsze. Często zaglądam do sprawdzonego sklepu, mają teraz ciekawą ofertę. Jeśli jesteś z Podkarpacia lub Małopolski przywiozą ci rynny w dużo niższej cenie niż kurier. http://ezelazny.pl/transport-dedykowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaKostrzewska 09.09.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Ja skłaniałabym się raczej ku rynnom plastikowym, generalnie rzecz biorąc tylko z jednego powodu - nie rdzewieją. Z metalowymi po latach może być problem, więc po co sobie robić problemy z ponowną ich wymianą? Akurat w tym zastosowaniu plastik wydaje się według mnie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 10.09.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 To fakt, że plastikowe przynajmniej nie rdzewieją, ale na dom wybrałem metalowe bo ładniej się prezentowały i miałem większy wybór kolorów, mogłem sobie idealnie dobrać kolor pod dachówkę. Miałem mokkę, a plastikowe dostępny były w brązie - zbliżony kolor, ale odbiegający od mokki. Poza tym PCV jest podobno dość wrażliwe na zmiany temperatury, mięknie przy wysokiej i kruszeje w mroźne dni. Są bardziej podatne na uszkodzenia i odkształcenia, szczególnie na dachach mocno nasłonecznionych - to u mnie, zwłaszcza że kolor jest ciemny. Powiem że długo się wahałem czy wybrać metalowe czy plastikowe. Biłem się z myślami, bo wiem, że dzisiejsze plastikowe rynny są zupełnie inne niż za czasów moich rodziców. Jednak bałem się ryzykować. Będę miał skalę porównawczą: zobaczymy jak po zimie będą się sprawować metalowe na chałupie i plastikowe na garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC4 17.04.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 U wszystkich moich znajomych którzy mają już kilka czy z 10 lat rynny plastikowe zawsze są gdzieś jakieś pęknięcia czy dziury,od gradu i śniegu.To dlatego bo rynny plastikowe są słabe czy może dlatego bo kupili jakiś słaby produkt albo mają je źle zamontowane?Teoretycznie rynny plastikowe powinny być wieczne bo nigdy nie zardzewieją ale to teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts