darekul 09.02.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 witam wszystkich i proszę o pomoc:)mianowicie przymierzam się do ocieplenia budynku i tu pojawia sie wielki znak zapytania...jaki wybrać klej do styropianu, jaką siatkę, jaki klej do siatki???? czym się kierować przy wyborze???proszę o fachowe informacjepozdrawiamdarekul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dobrze i nie drogo: weż systemowe rozwiązanie: Kreisel mam u siebie i lepiej (cena/ajkość), a szukałem dlugo nie ma. założenia: 1.Klej od styropianu2.Klej do siatki3. Grunt pod tynk4.Tynk silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekul 09.02.2007 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dzięki wielkie, a czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć w tej kwestii:)?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekul 10.02.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 czyżby nikt wiecej nie posiadał wiedzy na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 żaden nawet najlepsze matriały nie zastąpia dobrego wykonawcydobry wykonawca ma zazwyczaj swoje sprawdzone matriały poczytaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusdom 10.02.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ja stosuję system Kreisel'a od kleju po tynk, jest kilka innych dobrych materiałów, ale moi ludzie umieją na tym dobrze robić, druga sprawa to kompleksowa i szybka obsługa z hurtowni + wypracowane rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Wiedza dośc obszerna w tym zakresie jest na forum.Sugeruję użycie wyszukiwarki. Jeśli chodzi o Kreisla, mam najgorsze doświadczenia, materiał wyjątkowo kiepskiej jakości, do tego reklamacje to kamienna droga dla tego co odważył się kupić.Również polecam forum na potwierdzenie tych stwierdzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro budowlany 11.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 co do materialu trudno mi sie wypowiadac i oceniac jest ich pare na rynku ale jesli chodzi o wykonanie to jest tak:styropian przykleja sie 6-8 kleksami (na plyte)nastepnie kolkowanie na naroznikach, scieranie tarka do wyrównania całej sciany,zatapianie siatki ale najpierw naciagamy klej a dopiero wtapiamy siatke nie odwrotnie i siatka na siatke powinna zachodzic,po zaschnieciu przycieranie i naciaganie kleju i przycieranie na swiezo potem gruntowanie i tynk to tyle co mógłbym doradzic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 styropian przykleja sie 6-8 kleksami Typowy przepis na niezgodne z zaleceniami systemodawców przyklejanie styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro budowlany 11.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 styropian przykleja sie 6-8 kleksami Typowy przepis na niezgodne z zaleceniami systemodawców przyklejanie styropianu to co systemodawca pisze na worku kleju np.o zrobieniu walku kleju dookoła płyty jest słuszne ale na takiej technice obrywa kieszen inwestora bo kleju wychodzi prawie dwa razy tyle.6-8 kleksów ułozonych na obrzezach i w srodku i płyta jest docisneta jest to wystarczajaca ilosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Poszukaj dowolną instrukcję przyklejania styropianu i zobacz czy czasem nie daje się jeszcze czegoś poza "kleksami"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 12.02.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 żaden nawet najlepsze matriały nie zastąpia dobrego wykonawcy dobry wykonawca ma zazwyczaj swoje sprawdzone matriały poczytaj na forum racja o tym nie pomyślałem, a oni mają swoje przyzwyczajenia.... o tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ 14.04.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wiedza dośc obszerna w tym zakresie jest na forum. Sugeruję użycie wyszukiwarki. Jeśli chodzi o Kreisla, mam najgorsze doświadczenia, materiał wyjątkowo kiepskiej jakości, do tego reklamacje to kamienna droga dla tego co odważył się kupić. Również polecam forum na potwierdzenie tych stwierdzeń. A jakie są Twoje/Wasze odczucia, z praktycznego zastosowania, klejów CERESITU ? Na rynku są ich dwa "systemy" Ceresit CT-83 + Ceresit CT-85 bądź Ceresit ZU + Ceresit ZS. Który polecacie? Sp5es - Kiedyś wspominałeś na forum o klejach opartych na "białym cemencie" - jakieś inne przykłady z tego (średniego?) segmentu rynku? Z lektury forum wnioskuję, że CAPAROL, HUMA i oczywiście STO to górna półka. Kleił będę styropian 15cm. Kołki myślę - 22cm z przedłużoną strefą rozpierania (mam pustak ceramiczny U-220), zastanawiam się tylko - metalowy czy plastikowy trzpień? Dom jest niewysoki - parter z użytkowym poddaszem. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts