MadzialenkaT 05.05.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 witam, długo zastanawialiśmy się jakie drzwi wybrać, trwało to około 3 miesiące. miały być jasno szare z pionową szybą.Wszędzie, gdzie udało mi się znaleźć kolor który mi się podobał słyszałam cenę - 2000 zł w górę,a to dla mnie zdecydowanie za dużo.Drzwi do zakupu 4 sztuki. Tak wiem, że to nie dużo, ale jak ma się do skończenia całe mieszkanie to wiadomo ... Postanowiliśmy drzwi nie mogą być droższe niż 1250 zł brutto za sztukę i udało się. Chcieliśmy kupić dre verto - dąb szary ryfla. Wycena zrobiona, sklep wybrany był Pan od pomiarów. Po trzech miesiącach zastanawiania się pojechaliśmy zapłacić zaliczkę i tutaj .... niespodzianka. Wszystko było by oki ale do łazienki mamy o 1 cm za mały otwór ... 1 cm - masakra. Oczywiście jest jakaś granica błędu,a my jesteśmy ten centymetr poniżej - ponieważ drzwi z pionową szybą nie nadają się do podcinania. W ciągu pięciu minut wybraliśmy nowy model drzwi, kolor i producent pozostał ten sam - będą drzwi DRE premium z szybkami. Jeszcze dwa tygodnie oczekiwania i będą montowane. Na pewno się pochwalę efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 06.05.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Wklejam zdjęcia ranicho. Wybrałam te najlepiej pokazujące drzwi na tle szrych ścian. Jak dla mnie bomba !!! Ati nie zastanawiaj się tylko je bierz Dziewczyny, jaki to kolor? Dąb bielony czy coś innego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 24.11.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 a czy ktos ma drzwi w kolorze ciemny orzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 08.12.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 a czy ktos ma drzwi w kolorze ciemny orzech? ja mam - orzech ciemny ryfla no ciemny jest, ale ładny ja musiałam mieć kontrast ze ścianami, bo mam niedowidzącą osobę w domu tu w stanie surowym: http://images46.fotosik.pl/1214/5d1ff4f464ae8502.jpg tu korytarz z dwóch stron: http://images47.fotosik.pl/1257/5e1483ba31bb6d3d.jpg http://images45.fotosik.pl/1258/be926689938ae816.jpg na korytarzu idealnie wpasowały się listwy przypodłogowe z Castoramy kolor wenge (!) wiec nie wiem czy ten orzech jest oszukany czy to wenge :/ po dwóch latach użytkowania (jak ten czas leci!!!) stwierdzam, że jest ok nie można porównywać z drewnem, ale jak na okleinę może być przy malowaniu np. jak musiałam doczyścić farbę z ościeżnicy, to starłam lekko kolor .... ale w sumie takiego tarcia to chyba żadna okleina by nie wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 08.12.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam, a może ktoś mógłby zaprezentować dokładnie ten wzór drzwi???- może być i z innej firmy ale w kolorze czysto białym, lub z DRE- w kolorze bielony dąb lub taki szarawy- ryflowany, nie pamiętam jak dokładnie się ten kolor u nich nazywa! będe wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ja mam - orzech ciemny ryfla no ciemny jest, ale ładny ja musiałam mieć kontrast ze ścianami, bo mam niedowidzącą osobę w domu dzieki co to za model? co to za plytki na podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 27.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 dzieki co to za model? co to za plytki na podlodze? drzwi Dre VETRO a na podłodze jest deska dębowa olejowana prawdziwa że tak powiem fazowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klekacz 21.05.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Czy jest ktoś użytkownikiem drzwi wewnętrznych przesuwnych z DRE system naścienny?Wstawiłem takie drzwi ale po zamknięciu praktycznie można zajrzeć do środka pokoju przez szczelinę pomiędzy futryną a drzwiami (po przeciwnej stronie niż zamek do drzwi). Szczelina wynosi ok 1 cm ale w przypadku drzwi na środku ściany to 1/3 pokoju jest widoczna. Proszę o ewentualne opinie użytkowników takich drzwi odnośnie tego czy też tak macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.05.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Od 1,5 roku użytkujemy drzwi z tej firmy .Są naprawdę ok .Jestesmy zadowoleni z nich bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adygax 26.06.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 zamówiłem drzwi pięć sztuk w tym jedne podwójne z okleiny naturalnej Firma DRE wykonała te drzwi każde inne z jednej strony i drugiej również. Drzwi podwójne jak widać na obrazku zupełnie odbiegające od zdrowego rozsądku. Na reklamacje proponują zamówić kolejne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość prooomyczek 23.11.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 czy ma ktoś drzwi dre piano w kolorze heban?????????????????????? błagam pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość prooomyczek 25.11.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 dre piano heban - kto poratuje zdjęciem błagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicew 01.04.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witajcie potrzebuje porady jaki kolor drzwi scala najlepiej będzie pasować do podłogi dąb leonardo z kronopolu ? http://www.aurum.kronopol.pl/Kolekcje/Vision/D-3347-Dab-Leonardo http://www.dre.pl/index.php/home/ramowe/scala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 01.04.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witajcie potrzebuje porady jaki kolor drzwi scala najlepiej będzie pasować do podłogi dąb leonardo z kronopolu ? http://www.aurum.kronopol.pl/Kolekcje/Vision/D-3347-Dab-Leonardo http://www.dre.pl/index.php/home/ramowe/scala Ja mam taka metodę, że wklejam sobie do Worda zdjęcia i mniej więcej można porównać tonację kolorów, choć oczywiście często zdjęcia odbiagają od rzeczywistości, zwłaszcza reklamowe. Wg mnie z ciemniejszych drzwi pasuje dąb polski, a z jaśniejszych jesion. Nawet fajna ta podłoga, przynajmniej na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszti 18.07.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam Czy ma ktoś drzwi z DRE w tej okleinie naturalnej w kolorze po prostu DĄB? Szukam już chyba ze 2 miesiące i nie umiem znaleźć, żeby zobaczyć je w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 18.08.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Hej ma ktoś drzwi DRE Binito 20 i 21? Jak się sprawują w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmik 22.08.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Witam, mieliśmy drzwi z Dre w starym mieszkaniu, teraz mamy drzwi z Polskone i to był dobry wybór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azizi 05.09.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam. Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat drzwi DRE Sara Eco czyli z niewidoczną ościeżnicą? Chodzi mi o ich wykonanie tj jakość oraz spasowanie no i czy jest szansa że przy dobrym montażu nie będzie pęknięcia na około ukrytej ościeżnicy w miejscu łączenia z tynkiem. Nastawiam się na 7 takich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dubi1985 05.12.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Witam. Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat drzwi DRE Sara Eco czyli z niewidoczną ościeżnicą? Chodzi mi o ich wykonanie tj jakość oraz spasowanie no i czy jest szansa że przy dobrym montażu nie będzie pęknięcia na około ukrytej ościeżnicy w miejscu łączenia z tynkiem. Nastawiam się na 7 takich drzwi. podbijam również zastanawiam się nad takimi drzwiami w domu. Początkowo chciałem takie w kuchni - wejście do spiżarni, widze jednak że coraz częściej są montowane do pokoi, ciekaw jestem opini użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 03.01.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Nigdy nie miałem do czynienia z drzwiami ukrytymi z Dre, ale podobne rozwiązania są np. w Erkado, Polskone. Te znam, parę razy były zamawiane i montowane. Sam system opiera się głównie na specjalnej ościeżnicy i trochę zmodyfikowanym skrzydłem na bazie drzwi płytowych w obu w/w przypadkach. W przypadku Dre dobre są drzwi malowane. Niestety z tego co pamiętam w tym systemie mają one tylko wypełnienie plastra miodu, które niestety nie jest super stabilne i nie daje nam dobrego wyciszenia. str 118 w katalogu: http://www.dre.pl/index.php/pl/katalogi-online/katalog-drzwi-dre-2017-2 Wracając do samego systemu można go porównać z tym z erkado str 116 w katalogu:http://erkado.pl/wp-content/uploads/2017/07/ERKADO-katalog-DW-2017-_1.pdf Widoczne są różnice, aczkolwiek sam "system" (czyli ościeżnica) będzie zachowywała się podobnie, czyli to do czego zmierzam w odpowiedzi. Pytaliście o zachowanie muru przy przylgach. Wiele zależy od montażu ościeżnicy. Powinien mieć jak najstaranniej zachowane piony i zachowywać sztywność, co przy aluminiowym profilu ościeżnicy nie powinno być problematyczne dla montażysty. Drugą sprawą jest odpowiednia obróbka otworu. Jak to się spartaczy, to nic nie pomoże. Podkreślam, że zazwyczaj obróbkę otworu wykonuje się we własnym zakresie, nie jest to w standardzie montowania drzwi. Zdarzały się sytuacje, gdzie klient przychodził z aferą, bo spodziewał się montażu z praktycznie malowaniem ścian. Wracając do tematu, w przypadkach które znam system zachowuje się w porządku. Miałem do czynienia akurat ze skrzydłami z pełnym wypełnieniem płytą homalight, bez porównania ciszże niż plaster miodu ale przez to cięższe i nie było żadnego problemu z murem, skrzydłem i ościeżnicą. Dre z plastrem miodu będą lżejsze, profil jest podobny więc powinno być też dobrze. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez patent.x błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts