Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRE DRZWI

nidziowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 221
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My mamy 8szt drzwi DRE zamontowane od miesiąca. Moim zdaniem są super, odpowiednia jakość za rozsądną cenę. Mam jedynie dwie uwagi:

- wg producenta szczelina pod drzwiami to prawie 2cm - moim zdaniem zbyt dużo chociaż służy wentylacji.

- w 3szt skrzydła drzwi nie trzymają pionu na całej długości tzn mają moim zdaniem zbyt duże odchyłki np od góry idą prosto a ostatni metr ucieka o 3mm To niestety widać na uszczelkach. Wg producenta 3mm odchyłki na długości to dopuszczalna wartość.

Ogólnie polecamy

KaiM

• 3 weeks później...
my mamy orzech, ale nie wiem czy to jasny

Masz orzech jasny :wink: wiem, bo kiedyś go pokazywałaś, a ja mam identyczne. Ja już pisałam, ale powtórzę drzwi ok, ale delikatne, no i duuuuży minus przy reklamacji czekamy na wymianę już drugi miesiąc i dalej nic, w sklepie powiedzieli, że reklamacje uznano, mają dosłać nowe drzwi, ale tych ani widu ani słychu :evil:

własnie dokonałam zamówienia Standard pełne ( 2 z bulajem) w kolorze sapeli. mam nadzieje ze sie nie zawiode, bo zgryz miałam straszny. Przewazyła jednak cena. Dodatkowym plusem termin realizacji (salon bel-pola) zapewniał ze do 30 dni sie wyrobi..........ciekawe, wszedzie ponizej 9 tyg. nie bylo o czym mówic. Chyba ze Bel-pola traktuja inaczej. Zobaczymy.

własnie dokonałam zamówienia Standard pełne ( 2 z bulajem) w kolorze sapeli. mam nadzieje ze sie nie zawiode, bo zgryz miałam straszny. Przewazyła jednak cena. Dodatkowym plusem termin realizacji (salon bel-pola) zapewniał ze do 30 dni sie wyrobi..........ciekawe, wszedzie ponizej 9 tyg. nie bylo o czym mówic. Chyba ze Bel-pola traktuja inaczej. Zobaczymy.

to takie jak moje :D

mnie sie podobaja :wink:

30 dni to baardzo optymistyczny termin,ale jak mowia podobno wszysko jest mozliwe :wink:

zycze aby dotrzymali slowa.

Edytowane przez MiA & Wojtek

Witam

Dziś przyjechały nasze drzwi - standard 40 i 50s, skompletowane do całego domu,w tym jedne dwuskrzydłowe oraz jedenaście jednoskrzydłowych, gdzie się dało to ościeżnice regulowane a całkowity koszt to 5194 zł. Wątpię czy można taniej kupic tyle drzwi a na pierwszą ocenę jakośc jest naprawę zadowalająca. Bardzo mi sie podobają listewki wokół szkła, są ładnie wykonane, ładnie wykończone i ładnie połączone w narożnikach. Tego miejsca najbardziej się obawiałam oglądając drzwi innych producentów, nawet i Portę.

Do montażu jeszcze chwila, ale jak już będą, to zrobię trochę fotek.

pozdrawiam

Basia

Te na pierwszym zdjeciu sa od lazienki, czyli wszystkie sa pelne. Lazienkowe maja na dole tuleje wentylacyjne w kolorze drzwi. Kolor jest troche inny na zywo (sciany sa jeszcze biale, a na zdjeciach wyszly rozowawe.

Myslalam, ze cos w nich wynajde negatywnego ale po zamontowaniu nawet mi sie podobaja.