Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRE DRZWI

nidziowa

Recommended Posts

Moze to juz pisałem,ale napisze jeszcze raz,zamowilem monterow drzwi na pomiar.Firma handlowala Portą.Pomiar 30 zl,odliczany w momencie jesli zdecyduje sie na zakup.

Od razu powiedzieli,tu musi Pan podkleić płyte,bo otwor za wysoki,tutaj dokleic plyte,bo otwor za szeroki itd.

Pozniej konsultowałem to z czlowiekiem ktory bedzie montowali mi drzwi DRE (dzisiaj wlasnie przyjechaly do hurtowni :D ) i wyszlo wszystko cacy.

Ale co wazne,kupujacy tez musi byc czujny i przewidywac,bo nie zawsze trafimy na dobrego sprzedawce/montera.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 221
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Posiadam DRE MODERN i bardzo się zawiodłem !!!!.

Kupiłem 3 skrzydła w cenie 550 PLN/szt.

Szyba jest mleczna i nie da sie jej praktycznie doczyścić . Jest z jednej strony chropowata i b.ciężka w utrzymaniu . Odradzam tą opcję .

2 sprawa to jakość wykonania i technologia . Ja nie wiem ale chyba coś ostatnio nie da sie kupić porządnych mebli ani drzwi ani nawet armatury łązienkowej.

Nie wiem co to teraz za szais jest w sklepach bo chyba kiedyś były meble o wiele lepszej jakości nawet z targowiska.

Co do drzwi to listwy odchodzą o 1-2 mm nawet. Na ostrych krawędziach odchodzi okleina oraz się przeciera ,tak przeciera ....

Tyle kasy i szais . Niestety przy zakupie sie nie znałem i wziąłem bo przecież marka reklamowana i w ogóle tyle kosztują .... Zwrócić sie nie da bo założone były po 2 miesiącach. Ale największa wada to taka ,że jak sie na nie naciśnie to czuć jak sie uginają i trzeszczą . One chyba są puste w środku masakra co to jest !!!!

Jakby kogoś popchnąć na te drzwi to na bank daje głowę że przeleci przez nie .

Ludzie szczerze doradzam.... kupujcie tylko z litego prawdziwego drewna ,a jeżeli ze sklejki to najtańsze ~200/szt. Gdybym sie znał to miałbym za niewielką dopłatą z litego drewna piekne drzwi na lata np z castoramy.

Ale największa wada to taka ,że jak sie na nie naciśnie to czuć jak sie uginają i trzeszczą . One chyba są puste w środku masakra co to jest !!!!

Ludzie szczerze doradzam.... kupujcie tylko z litego prawdziwego drewna ,a jeżeli ze sklejki to najtańsze ~200/szt. Gdybym sie znał to miałbym za niewielką dopłatą z litego drewna piekne drzwi na lata np z castoramy.

"niewielką" ;) :D słowo klucz 8)

Rodzaj wypełnienia skrzydeł masz do wyboru praktycznie u każdego producenta, jak i podany materiał z którego robią skrzydła.

.... i bardzo się zawiodłem !!!!.

Kupiłem 3 skrzydła w cenie 550 PLN/szt.

...

Tyle kasy i szais . Niestety przy zakupie sie nie znałem i wziąłem bo przecież marka reklamowana i w ogóle tyle kosztują .... Zwrócić sie nie da bo założone były po 2 miesiącach. Ale największa wada to taka ,że jak sie na nie naciśnie to czuć jak sie uginają i trzeszczą . One chyba są puste w środku masakra co to jest !!!!

Pozwoliłem sobie skrócić Twoją wypowiedź do najważniejszych kwestii.

To prawda - teraz te najbardziej popularne produkty są przewidziane do użytkowania na przestrzeni kilku-kilkunastu lat. I do wymiany przy pierwszym poważnym remoncie.

To nie jest tajemnica, że tanie drzwi mają wypełnienie "plaster miodu" - czyli papier na który jest naklejona plyta mdf lub podobna. Za ok 60-80 zł mozna było domówić wypełnienie płytą wiórową.

Dziwię się że sprzedawca nie zaproponował Ci wzmocnienia.. Możesz mieć do niego żal (bo siebie już widzę że masz :wink: )

Tylko ta sprawa drzwi z marketu za 200zl -te drzwi będą mialy na ogół jeszcze cieńsze plyty na okładzianach - to jak w Porcie - normalna płyta ma 4mm, ale w drzwiach MINIMAX (tańsze o 30zł od PORTADECOR) będzie to już 3mm.. Tylko milimetr.. ale to aż 25% ciemniej. A jak jest w tych marketowych? Boje się myśleć.

• 1 month później...
Ja również mam drzwi DRE w wersji moder z mlecznymi szybkami. Nie wiem, czy to jest normalne ale pomiędzy szbkami pojawiaja sie białe smugi od wody. Najbardziej jest to widoczne w łazience, ale co mnie tez bardzo dziwi w ubikacji. Pomiędzy szybki dostaje się para wodna, która następnie skrapla się i spływa po szybkach i tworzy zacieki wewnątrz drzwi. Czy ktoś z Was ma podobny problem? Strasznie denerwują mnie te zacieki ponieważ przy włączonym świetle są bardzo widoczne.

Próbowałaś juz reklamować? Jesli masz je krócej niz 2 lata warto wykorzystać tą drogę.. I jeśli Ci sie uda, to pochwal sie - chcialbym wiedziec jak ta firma podchodzi do takich spraw...

• 10 months później...
  • 6 months później...
  • 3 weeks później...

My również na wstępie zdecydowaliśmy sie na drzwi dre,chociaż miała być porta. ale czytając te opinie jakos sceptycznie zaczałem podchodzic do producenta, który olewa klienta przy próbie pierwszej reklamacji. Niedawno podczas wizyty u znajomych zobaczyliśmy drzwi fonirowane zrobione przez stolarza, cena wprawdzie nieco droższa, ale uwaga - ludzie ci maja drzwi juz ponad 3 lata, ale żadnych wypaczeń, odklejania się warstwy forniru, szczelin nie widać, wyglądają świetnie, tak jak topowych markowych producentów. No i właśnie producent mało znany na lokalnym rynku vs. taki mocarz jak DRE (?)

Andy

Edytowane przez Dzejson

ten sam dąb szary ryfla mam od wczoraj zamontowany, ale jeszcze nie mieszkam, więc nic więcej napisac nie mogę (Czy zadowolona czy nie), z wyglądu-super!

zastanawiamy się nad drzwiami piano 4 w okleinie dąb szary ryfla. Jesteśmy ciekawi jak prezentują się już zamontowane drzwi w tej okleinie dlatego proszę, o ile to możliwe o zdjęcia?!

My również na wstępie zdecydowaliśmy sie na drzwi dre,chociaż miała być porta. ale czytając te opinie jakos sceptycznie zaczałem podchodzic do producenta, który olewa klienta przy próbie pierwszej reklamacji.

niestety muszę potwierdzić - mamy wszystkie drzwi dre - ogólnie wszystko ok, postaram się zrobić zdjęcia przy okazji, ale drzwi zewnętrzne (drewniane), się zwiesiły - ciężko je zamknąć, bokami wieje, wciskamy co się da w tej chwili by zatkać szpary :( a serwisanci nas zwodzą i zwodzą :( dziś - po 3 tygodniach telefonów i przypominania, obiecali się pojawić... i nic.. a już ostatnio (wtorek) zapewniali że bankowo, gdy mówiliśmy że za moment konieczna będzie wymiana całych drzwi, będą.

Swoją drogą zastanawiam się jak to jest? czy tak bez niczego mają prawo olewać realizację gwarancji?

Czy moze ktos widzial w realu okleine DRE "jesion srebrny'? Bym byla wdzieczna o opinie jak bardzo sie rozni od wizualizacji w internecie:

http://www.dre.pl/pl/wzory-oklein/category/51-dre-cell.html

http://www.sklep.dave.com.pl/cms_data/attributes/2505.jpg

Mysle o modelu Premium ale bije sie z wyborem okleiny...

Maja

http://www.dre.pl/pl/wzory-oklein/category/51-dre-cell.htmlhttp://www.dre.pl/pl/wzory-oklein/category/51-dre-cell.html

Widziałam okleinę jesion srebrny na żywo, ale tylko we wzorniku. Nie mieli na wystawie drzwi w tej właśnie. Okleina wygląda niemal identycznie jak w necie, jest rzeczywiście bardziej srebrna niż szara. Braliśmy ją pod uwagę, ale raczej stanie na innej. Mamy na uwadze dąb bielony ryfla i dąb szary ryfla.

Powyżej w postach widzę, że parę osób ma szarą ryflę. Proszę również o zdjęcia

Witam,

proszę o opinie na temat drzwi DRE.

Zastanawiamy się nad 3 modelami drzwi wewnętrzych: Porta Koncept (K.0, K.3), DRE Kanon lub Pol-Skone SEMPRE. Wszystkie w okleinie sztucznej - kolor orzech. Napiszcie, jak się Wam sprawują drzwi z DRE, jaką mają jakość wykonania, jakieś wskazówki na co zwracać uwagę, czy lepiej kupić z płytą wiórową itp. Potrzebjemy 11 par drzwi i choć najbardziej nam się podobają fornirowane, musimy niestety obejść się ze smakiem.

Wielkie dzięki za porady.

W poprzednim mieszkaniu (remont robiliśmy w 2008) mieliśmy drzwi DRE, galeria natura 20 w kolorze orzech, wypełnieni płytą wiórową. Braliśmy z firmy handlującej drzwiami razem z montażem. Zdecydowaliśmy się na tę firmę głównie ze względu na cenę drzwi fornirowanych. Trochę nerwów nas ten cały interes kosztował i przez trzy tygodnie byliśmy bez drzwi do łazienki (na ościeżnicy brakowało w dość widocznym miejscu forniru). Później też reklamowaliśmy jedno skrzydło ze względu na niedokładnie naklejony fornir (też łatwo nie było). W późniejszym użytkowaniu było ok, nie miałam zastrzeżeń i bardzo byłam zadowolonas z wyboru koloru okleiny, ciągle uważam, że to były bardzo ładne drzwi. Z tego co czytam to właściwie to każda fima ma coś za uszami. W naszym przypadku drzwi DRE wykazały dobry stosunek ceny do jakości. Obsługa klienta to już inna historia ... Wszystkim kupującym drzwi radzę bardzo dokładnie sprawdzić drzwi przed montażem i wtedy reklamować, bo później będą wam wmawiać, że to uszkodzenia powstałe w czasie montażu.

Widziałam okleinę jesion srebrny na żywo, ale tylko we wzorniku. Nie mieli na wystawie drzwi w tej właśnie. Okleina wygląda niemal identycznie jak w necie, jest rzeczywiście bardziej srebrna niż szara. Braliśmy ją pod uwagę, ale raczej stanie na innej. Mamy na uwadze dąb bielony ryfla i dąb szary ryfla.

Powyżej w postach widzę, że parę osób ma szarą ryflę. Proszę również o zdjęcia

Dziekuje Ci bardzo za opinie. My bedziemy mieli na podlodze jesion bielony i ta okleina wydaje mi sie najbardziej posujaca do reszty:D Dab ryfla by byl kolejnym rodzajem drewna i nie bardzo bym ich chciala.

Wejdz moze do galerii Famelii - link w Jej stopce. Ona ma szara ryfle.Dla mnie troche za ciemne - mam maly dom i probuje go rozjasnic:)....

Pozdrowienia,

Maja