Alexs 09.02.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Mam pytanie odnośnie kosztów i całej procedury wykonania przyłącza od ogrodzenia do domu, szukam ale nie mogę znaleźć na forum, chodzi mi akurat o ten odcinek. Wiem, że gazownia rozbuduje gazociąg i odpowiednio go wyceni ale to będzie pewnie do skrzynki w ogrodzeniu i co dalej? Robi to pewnie jakiś gaziarz, czy potrzebny jest projekt, bo wewnętrznej instalacji potrzebny ale czy ten kawałek też i jaki koszt tego odcinka powiedzmy ok 6-10 metrów pewni wyjdzie??? Zastanawiam się czy wchodzić w ten gaz czy robić kocioł na paliwo stałe, instalacje wewnątrz, wiadomo, że przy każdym być muszą, do plota wiem jaka cena ale od plota do domku nie wiem ile policzyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 09.02.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Potrzebny Ci będzie projekt instalacji wew. i zew. do skrzynki w ogrodzeniu ,koszt ok.400-500 zł.W mojej okolicy stawki wykonania przyłącza to:ok.2000 zł za 10 metrów + 50 zł za każdy następny metr.Jest to instalacja podziemna od skrzynki w ogrodzeniu do skrzynki z zaworem na budynku.Są to ceny brutto z materiałem( skrzynka ,rury ,zawory itd.)Wew. to ok 400 zł za punkt .Piec 1 punkt,kuchenka 2-gi.W tej cenie są wszystkie potrzebne dokumenty odbioru.Do tego jeszcze mapka powykonawcza ok.300 zrobina przez geodetę.Protokół kominiarski 100zł dla gazowni.Próba szczelności ok 200 zł.Do tego dochodzi koszt przyłącza od gazociągu do ogrodzenia,ale to już wiesz.To chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 10.02.2007 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 no to mniej więcej mam już jakiś kosztorys - 3900 wyszło, rozumiem, że gdybym zdecydowała się na piec z paliwem stałym to odchodzi mi instalacja od płotka do domku, a jak z projektami, na paliwo stałe też chyba być muszą, jeśli budynek zaprojektowany do gazu??No i odbiór komina chyba też? Zależy mi żeby przeliczyć, ile kosztów mi odejdzie przy paliwie stałym, pomijając oczywiście rozbudowę gazociągu?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 10.02.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 my mamy oferte na kompleksowe wykonanie instalacji gazowej wraz z kompletem dokumentów i odbiorów w cenie 3.900,-zł brutto(7%VAT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 10.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Dodatkowo jeżeli projekt nie zawierał planu instalacji gazowej to należy wystąpić o pozwolenie na budowę instalacji gazowej w takiej samej formie jak występuje się o pozwolenie na budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 11.02.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jak może kawałek rurki tyle kosztować?! No cóż ... monopol. Też czekam na nitke z ogrodzenia do domu ,jakieś 5m. Zapodałem temat gazownikowi w tamtym roku,wzioł papiery i przepadł. Muszę go ścigać,bo trzeba kotłownię uruchomić.Nawet instalator był oglądać co i jak.No ale bez gazu się nie da.Zimy niema to można by nitkę pociągnąć. Z projektem i robotą miało być ok.800,00zł.Może dlatego gazownika gdzieś wcięło.A może już leje piwo w Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 23.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 A u mnie tak (netto): 1. Wykonanie instalacji gazowej:- zewnętrzna instalacja gazu: 1500,00- wewnętrzna instalacja gazu: 1300,00 2. Wykonanie przyłącza gazu: 3300.00 3.Wykonanie dokumentacji projektowej przyłącza i instalacji gazu: 1100.00 4.Wykonanie powykonawczej dokumentacji geodezyjnej: 900 Razem: 8100netto Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 24.04.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 170 m gazociag za darmoprzyłącz na działke 3 m 910 złod granicy do domu 21 m 1500 zł z mapami i inwentaryzacjąinstalacja w domu 5m (tylko do kotłowni )300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 24.04.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A u mnie tak (netto): 1. Wykonanie instalacji gazowej: - zewnętrzna instalacja gazu: 1500,00 - wewnętrzna instalacja gazu: 1300,00 2. Wykonanie przyłącza gazu: 3300.00 3.Wykonanie dokumentacji projektowej przyłącza i instalacji gazu: 1100.00 4.Wykonanie powykonawczej dokumentacji geodezyjnej: 900 Razem: 8100netto Wrocław Czy to prawda, że część kwoty z pkt.2 Gazownia zwraca? W warunkach mam, że wysokość opłaty przyłączeniowej to 920zł netto, a wysokość nakładów to 3.208zł. Przy czym chcę robić to swoją ekipą, która wycenia etap na 3.300netto. Czy to oznacza, że nadwyżkę ponad 920zł gazownia zwróci... tzn 2.288zł (niezależnie kto bedzie przyłącze robił)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 19.05.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Gdzie lepiej zamontować skrzynke z gazomierzem:- w lini ogrodzenia,- czy na budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts