dodi 09.02.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Hey Proszę doradzcie jakiś dobry i niedrogi materiał do "podniesienia" poziomu wylewek o około 10mm na powierzchni 70m2. Zastanawiam się nad wylewką samopoziomującą ale nie zabardzo mam doświadczenie z tym materiałem... dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.02.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dobry - praktycznie każdyniedrogi - żaden kwestia co na wierzch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 09.02.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dobry - praktycznie każdy niedrogi - żaden kwestia co na wierzch myślimy o parkiecie ale jeżeli nie uda sie w miarę tanio "podnieść" tej posadzki to położymy korek i na to "deskę barlinekcą" a może doradzisz coś innego... dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 09.02.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Płyta OSB lub cement + przesiany piasek i ładnie zatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2007 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Płyta OSB lub cement + przesiany piasek i ładnie zatrzeć. j.w. z tym, ze do przesianego piasku i cementu dolałbym wody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 10.02.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Płyta OSB lub cement + przesiany piasek i ładnie zatrzeć. j.w. z tym, ze do przesianego piasku i cementu dolałbym wody ... mamy położone płyti (wc,łazienka..) i między "gołą" wylewką a górnym poziomom płytki jest 25mm, odpada na np"deskę barlinecką" 15 mm i zostaje nam 10mm, tak więc cięzko będzie zastosować płytę osb... no chyba ze parkiet pójdzie dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.02.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 wydaje mi się, że raczej samopoziomująca, bo cem+pias+woda może odparzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 owszem, może odparzyc, nie kazdy umie to zrobic prawidłowo ale nawet jesli odparzy w całości, to przeciez nie od odfrunie ? panele na odparzonej jak i nieodparzonej leza - zdaje sie - tak samo ... o ile jednak zdecydujesz sie na samopoziomojujacą Dodi - kup wałek z kolcami, którym "odpowietrzysz" nadlewke p.s. własnie zauważyłem ze to mój 4000 post niz zebym bił licznik ... ale stwierdzam fakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.02.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 j.w. samopoziomującą też może odparzyć brzoza waż słowa bo cokolwiek teraz z Siebie "wydalisz" będzie odebrane jak słowa wyroczni ciężkie brzemię pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 dzięki Barbossa owszem mam "etykietke" ale nie uwazam, siebie za wyrocznie natomiast w domu miałem podobna sytuacje i obeszło sie bez samopoziomujacej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 10.02.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 dzięki Barbossa owszem mam "etykietke" ale nie uwazam, siebie za wyrocznie natomiast w domu miałem podobna sytuacje i obeszło sie bez samopoziomujacej ... dolałaś wylewkę (pias+woda+cem) ? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 tak nakułem stara siekierka odrobine powierzchnie odpyliłem, zagruntowałem unigruntem i mleczkiem cementowym i na to nadlewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 10.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 owszem, może odparzyc, nie kazdy umie to zrobic prawidłowo Kiedyś uciąłem sobie miłą pogawędkę z rzemieślnikiem z tradycjami, starym dobrym fachowcem na temat wylewki samopoziomującej. Spluną na ziemię i powiedział: - Panie te wylewki to tylko wyciąganie pieniędzy od klientów. -Podobne zdanie miał o klejach do glazury, gdzie wykonawcy bez opamiętania kładą nawet kilkucentymetrowe warstwy wpędzając inwestora w duże koszty. - Na klej to każdy położy, ale spróbuj pan na cement.- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ... Spluną na ziemię i powiedział: - Panie te wylewki to tylko wyciąganie pieniędzy od klientów. -Podobne zdanie miał o klejach do glazury ... Jerry-Mc - uważam tak samo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 faktŻeby wylewka była samo-poziomująca to musi zawierać bardzo dużo wody, a żeby podłoga była w miarę mocna to musi być gęsta a nie rozwodniona, i powstaje paradoks.W jednym pokoju fachowcy robili u mnie wylewkę w drugim inny fachowiec zacierał cement, w obu pokojach wyszło nie bardzo, i tu i tam jest nierówno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.02.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 to nie paradoks tylko właściwości wylewek samopoziomujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.02.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 to nie paradoks tylko właściwości wylewek samopoziomujących Czyli co chodzi o to że nie bardzo była "wylewna"? I przy okazji, istnieje jakaś granica minimalnej grubości wylewki samopoziomującej? (od strony praktycznej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 10.02.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 to nie paradoks tylko właściwości wylewek samopoziomujących Czyli co chodzi o to że nie bardzo była "wylewna"? I przy okazji, istnieje jakaś granica minimalnej grubości wylewki samopoziomującej? (od strony praktycznej) Nie wylewek SAMOPOZIOMUJĄCYCH ,samopoziomująca jest woda i robotnik na bani......... Każdą wylewkę samowygładzającą się ( bo tak powinna brzmiec nazwa tego produktu a nie cos co kilkanaście lat temu napisało ITB komus w aprobacie i tak sie przyjęło ) należy rozprowadzić za pomoca specjalnej pacy z kołkami dystansowymi , dużą część wylewek należy odpowietrzyć . Dobre wylewki są drogie i nie prawda że wszystkie są takie same . Proszę nie porównywać wylewek z np. Atlasa ( nie mam nic do tej firmy) z wylewkami np. PCI czy Ardexu - to różne światy. Tak zreszta jak z innymi materiałami. Różnią się one rozlewnością , wytrzymałością na ściskanie , rozciąganie , mają różne inne parametry na przykład na zrywanie -ważne przy parkietach itp. Co do minimalnej grubości to są wylewki którymi możesz jechać od zera , prawie gracowanie , wcierasz w podłoże ....a do góry , no cóż można zrobić wylewkę nawet 5 cm tylko po co i kto za to zapłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Proszę nie porównywać wylewek z np. Atlasa ( nie mam nic do tej firmy) z wylewkami np. PCI czy Ardexu - to różne światy. Właśnie tak dyskretnie dążyłem by ktoś sie wypowiedział w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 10.02.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Proszę nie porównywać wylewek z np. Atlasa ( nie mam nic do tej firmy) z wylewkami np. PCI czy Ardexu - to różne światy. Właśnie tak dyskretnie dążyłem by ktoś sie wypowiedział w tej sprawie Cały problem z wylewkami Atlasa tkwi w powtarzalności: raz ten sam produkt jest normalny a raz coś się z nim dzieje Zależy na jaką szarzę trafisz. Jeżeli już chcesz zrobic wylewkę to gdy nie chcesz płacić za Ardex czy PCI to zrób np. Cerestem . Według mnie Atlas poszedł na absolutną masówkę a z tym wiadomo jak jest . Przykro mi to pisać bo to jednak marka Polska ale mówi się trudno. Tak samo jest z klejami: każdy inny ale nie Atlasowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts