kazia01 25.04.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 ja go buduje ale na razie mam stan zero .zaczynamy murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia01 07.05.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 już założyli nadporoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia01 28.05.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 strop ułożony, schody wewnętrzne, balkon i słupy zaszalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia01 30.05.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 No i proszę Państwa strop lubczyka zalany!!!!!!!!Huurrraaaa!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapaw26 10.06.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Gratuluje Kazia01 takich postępów w pracy. Ja jestem tutaj po raz pierwszy jednak od dłuższego czasu jestem obserwatorem całego forum muratora i uważam to za wspaniały wynalazek bo można powymianiać doświadczenia i wiele się dowiedzić, w końcu większość z nas tylko raz w życiu stawia dom i chciałaby to zrobić jak najlepiej. Odezwałam się w końcu ponieważ jestem na etapie wyboru projektu domu i głównym faworytem jest właśnie Lubczyk. Interesuje mnie jednak jak on w rzeczywistości wygląda zwłaszcza w środku. Czy pomieszczenia są funkcjonalne? CZy robiliście jakieś zmiany w środku? CZy Wasz projekt jest z garażem czy bez? Jakie macie ogrzewanie? I jak rozwiązaliście sprawę z wentylacją, w projekcie jest bowiem tylko jeden komin?I najważniejsze czy macie jakieś zdjęcia z budowy i czy moglibyście je udostępnić. Mój adres e-mail: [email protected]Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia01 16.06.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam!W zasadzie to większych zmian nie robiliśmy. Zrobiliśmy drzwi do kotłowni zamiast okienka. Zamówiliśmy projekt z garażem, odległości pasowały 4 m z każdej strony jednak w trakcie adaptacji musieliśmy obciąć garaż bo okazało się że musi być zachowana odległość 8 m od ściany sąsiedniego budynku ( jakieś przepisy przeciwpożarowe) a sąsiad wybudował się 2 m od granicy działki więc nasz lubczyk z garażem się nie zmieścił. Na tej ścianie obciętego garażu zrobiliśmy więc okienko w łazience a garaż jest osobno. Domek w środku jeszcze nie ma ścian działowych za wyjątkiem konstrukcyjnych. Nie jest za bardzo przestrzenny no ale coś kosztem czegoś - 80 m na dole salon, kuchnia, łazienka i dodatkowo dwa pokoje. Coś bardziej jak mieszkanie w bloku.Ale mimo wszystko jeszcze raz wybrałabym ten sam.Co do ogrzewania to nie jesteśmy jeszcze zdecydowani ale w grę wchodzi gaz ziemny lub ekogroszek. Zdjęć mamy sporo więc albo wrzucę na forum albo wyślę na emaila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapaw26 10.07.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witaj Kazia01.Cały czas czekam na obiecane zdjęcia. Pewnie masz teraz duzo roboty i mało czasu aby coś przesłać, ale jeśli tylko będziesz miała chwilkę to proszę pokaż swój domek od środka (może pomoże to przekonać mojego męża do tego projektu)Pozdrawiam i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 23.07.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 http://forum.muratordom.pl/post2634302.htm#2634302 Zapraszam do oglądania i do pytania:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_1989 01.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam, Jak postępy u was?? My mieliśmy małe problemy z projektem, robiliśmy dużo zmian, w rezultacie wyszedł nowy projket. Czekamy na pozwolenie. Kiepsko nam to idzie Pozdrawiam PS: kolina, nie o tego lubczyka chodzi, ale ładny domek masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marchewka80 07.11.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich obecnych lub przyszłych właścicieli Lubczyka Jeśli pozwolicie chciałabym do Was dołączyć...Lubczykiem zachwyciłam się niedawno - praktycznie już było wszystko ustalone pod budowę innego domu ale zdążyłam jeszcze zmienić na Lubczyka...Zdążyłam go już obejrzeć na żywo i uważam że jest nie tylko uroczy o dworkowatym froncie, funkcjonalny ale dodatkowo niedrogi w realizacji ( o ile dom może być niedrogi ). Wprawdzie jeszcze nie do końca się o tym przekonałam bo budowę rozpoczynam w maju więc wszystko się okaże...Postaram się zdawać relację na bieżąco. Na razie jestem na etapie załatwiania papierków a że rodzice przepisują mi działkę oraz mamy robioną wspólną drogę z sąsiadem to cały proces się jeszcze bardziej przedłuża. Będę budować odbicie lustrzane z garażem a zmian wprowadzam bardzo niewiele tzn.: - mniejszy pokój na parterze ma być przeznaczony na łazienkę dodatkowy komin, - w salonie likwiduję boczne drzwi na taras a powiększam szerokie okno w wykuszu do potrójnych drzwi na taras, - oraz likwiduję 3 okna dachowe, - w pokojach z balkonem dorabiam po oknie w murze, - podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki, - na poddaszu łazienka zamiast pokoju, - poszerzenie ścian nośnych i wykonanie drugiego stropu betonowego. Mam prośbę do wszystkich tych którzy budują lub mieszkają w Lubczyku proszę o radę co do moich zmian lub może jeszcze propozycje innych. gdyby to było możliwe proszę również o wstawienie zdjęć z zewnątrz oraz ze środka. Mój email to [email protected] Byłabym niezwykle wdzięczna Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu w tych trudnych czasach kryzysu Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 30.09.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam. Długo nikt tu nie zaglądał, a ja mam pytanie czy powstał w końcu jakiś LUBCZYK i czy może ktoś się podzielic swoją wiedzą na jego temat. zastanawiamy się nad projektem i jednym z nich jest właśnie Lubczyk, chociaż na czele jest Granat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 01.10.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam. Czy ktoś jeszcze jest na forum Lubczyka????????????????Czy ktoś go buduje, proszę o jakąś relację. Jesteśmy zainteresowani budową tego domku, choć wygrywa Granat, ale ten projekt także nas interesuje. Proszę o kontakt poprzez forum, lub pv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosienka 23.10.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Od dwóch tygodni mury pną się do góry Lubczyka. Mogę podzielić się uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts