tom soyer 27.10.2003 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 a kto z was ma czarne rynny? jak sie zachowuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 27.10.2003 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Mój kolega ma u siebie w domu założone rynny plastikowe brązowe (nie wiem jakiej firmy) ma je już z 7 lat i z brązowych zrobiły sie wypłowiało-brązowe i wyglądają fatalnie natomiast moi rodzice mają w domu także rynny plastikowe i mają równierz około 7 lat lecz są cały czas jak nowe...ciemny brąz wogóle nie zmienił odcienia ani nie wypłowiał....wyglądają zupełnie jak nowe!Serio! i tak z ciekawości podejrzałem jaka to firma (bo niedługo będe stał przed wyborem rynien do własnego domu) i patrze....a to rynny Marleya!!!Więc na serio nie zmieniają one koloru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 28.10.2003 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Do mnie w środę mają dostarczyć Marley w kolorze brąz.Moi sąsiedzi mają takie od 2 lat i wyglądają spoko, kolor nasycony i z połyskiem ( nawet na południową stronę ).Mam nadzieję że i u mnie będą wyglądać super. P.s. Miałem również kalkulację na Wavin - 1200 Pln ( Marley 1500 Pln) - to chyba nie jest kwota dla której warto ryzykować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 28.10.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Czy mogę powtórzyć swoje pytanie? Czy ktoś z Was zdecydował się na montaż rynien Marleya (albo jakichkolwiek innych) na rynajzach? Musimy już podjąć decyzję w tej sprawie, a jest rozbieżność między architektem, wykonawcą i doradcą technicznym Marleya.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 28.10.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 a co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 28.10.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Hm, dopóki nie zaczęłam budowy, nie miałam pojęcia, że istnieje na świecie coś takiego jak rynajza Jest to rodzaj uchwytu do mocowania rynien - tradycyjny, w odróżnieniu od haków. Podobno teraz 80% rynien mocowanych jest na haki. Rynajzy nabija się na krokwie, a haki - do deski czołowej. Nasz architekt twierdzi, że rynny zamocowane na rynajzach są lepiej zamocowane, a haki są słabsze konstrukcyjnie - po jakimś czasie mogą "wychodzić" z deski czołowej. Problem polega na tym że wedle przedstawiciela Marleya rozstaw rynajz musi wynosić maks. 60 cm, a u nas wiązary (krokwie) są co 90 cm. I komu tu teraz wierzyć. Czy ktoś jeszcze używa rynajz??? Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 28.10.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Czy muszę dodawać, że cena jednego haka PVC to 6,50 netto a jednej rynajzy z przegubem - 14,00 netto.... (Marley Continental 125 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 29.10.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Cześć. Ja mam haki mocowane do deski czołowej.... ale dlaczego tak mam to nie pytaj... tak wyszło... o konsekwencjach nie myślę i mam nadzieję, że ich nie będzie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalin 03.11.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 mam 8-9 letniego marleya - wyblakł paskudnie - teraz w wakacje potraktowałem go Hameraitem zobaczymy na razie są znowu ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 03.11.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 ??? Marley to plastik, a Hammerite jest do metalu...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalin 03.11.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 a co dziwniejsze trzyma sie i wygląda nawet całkiem fajnie (brąz młotkowy) z takim lekko złotawym odbłyskiem............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Mam problem z rynną przy wykuszu.Rynny Marleya.Jedyne chyba wyjście,to spawanie tworzywa.Czy ktoś to robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 04.11.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Też mam wykusz i sprawę rynien nie rozwiązaną.Podobno można zamówić rynny o dowolnym załamaniu,ale jak i czym pomierzyć kąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 21.02.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Witam,Wyciagam watek o rynnach. Pytanie jest nastepujace: jak poradziliscie sobie z rynnami na wykuszu? Tzn, czy zamowiliscie u Marleya laczniki katowe czy tez spawaliscie rynny samodzielnie np w warsztacie samochodowym wykonujacym spawanie plastikowych czesci samochodu. A moze jest inne rozwiazanie?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 22.02.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Ja tez polecam marleya.Duzy wybór elementow i dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 22.02.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Witam, Dzieki za rekomendacje . A co z rynnanmi na wykuszu? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 25.02.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Witam,Jak rozwiazaliscie problem laczenia rynny plastikowej na zalamaniach scian wykusza?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 a kto z was ma czarne rynny? jak sie zachowuja? mam czarnego amazona (wavin) no, pracują na słońcu, że aż słychać. ale nie wyginają się. rynien nie łączy się na styk. w łącznikach pozostaje przestrzeń do kompensacji wydłużania się rynny na słońcu. jak na razie patent się sprawdza. mają 2 lata, nie blakna, wciąż się błyszczą. no i te ukryte uchwyty i kształt... fajne rynny, ale były trochę drozsze niż marley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gość 2 02.03.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 pod namową hurtowni kupiłem rynny Galeco w kolorze miedzianym,są bardzo ładne ,mają parę elementow dzieki którym świetnie się je mocuje i bardzo atrakcyjna cenę w porównaniu z Marleyem.polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 03.03.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 mam 8-9 letniego marleya - wyblakł paskudnie - teraz w wakacje potraktowałem go Hameraitem zobaczymy na razie są znowu ładne. Do niedawna w ofercie firmy MARLEY były systemy rynnowe brytyjskie (nienajlepsze) i system CONTINENTAL niemiecki (b. dobre opinie) Prawdopodobnie był to MARLEY brytyjski. Obecnie sprzedaje się tylko system MARLEY CONTINENTAL - niemiecki, zabezbieczony specjalną powłoką zapobiegającą blaknięciu, który poza nazwą firmy nie ma nic wspólnego z systemami brytyjskimi. Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts