Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt IRENKA z Archipelagu

Recommended Posts

Dużo pracy masz już za sobą gratuluje! Jeśli ja się zdecyduje na ten projekt to na pewno powiększę okna frontowe i zamiast zwykłego okna w pokoju od ogrodu wstawię drzwi balkonowe, od strony pomieszczenia gospodarczego dobuduje garaż z kotłownią.

Dzięki za gratulacje,ale jak wiadomo dużo pracy jeszcze przed nami.My niestety garazu nie mozemy miec(wąska działka) ,natomiast jesli u Ciebie miałby byc graż to łazienka na dole musi być bez okna.Mozna tez zamienic łazienkę w pom. gospodarcze, a w gospodarczym zrobic łazienkę ,tylko ze trochę za duża.Z tyłu planowałbyś dwa wyjścia balkonowe?

Co do okien frontowych to pewnie,że wizualnie lepiej wyglądałyby większe,jesli chodzi o światło to te które mam są wystarczające, ew. powiększe je optycznie poprzez zastosowanie szerokich obramówek lub okiennic.

Niestety ja nigdzie nie mogłem zobaczyc zdjęć lub domu pobudowanego ,a na pewno byłoby łatwiej sobie wyobrazić ,dlatego chętnie udostępniam zdjęcia i budowę do wglądu aby inni mieli łatwiej.Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego projektu ,a dom buduję do mieszkamia a nie na pokaz ( to apropo "stodoły"i ew.zakazu za jakim optował super znawca architektury powyżej:))

Dokładnie, myślałem o zamianie pomieszczenia gospodarczego na łazienkę a z łazienki zrobił bym pralnie z przejściem do garażu, od ogrodu miał bym dwa wyjścia tarasowe i duży taras. Też uważam ,że dom służy do mieszkania a projektowi IRENKA nic nie brakuje jest funkcjonalny, prosty i przy tym bardzo ładny! Nie jestem jeszcze na sto procent przekonany czy wybiorę ten projekt czy inny ale Irenka jak na razie jest i pewnie pozostanie faworytem. Bardzo dziękuje za zdjęcia i proszę o więcej, na pewno pomogą one nie tylko mi ale i innym w wyborze projektu który będzie największą życiową inwestycja.

Pozdrawiam.

• 10 months później...
  • 6 months później...
  • 3 months później...
  • 9 months później...
  • 1 year później...