Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dolina Rospudy po raz kolejny...

Recommended Posts

Czy sobotni protest przed MŚ nie był zbyt mało radykalny? Pikieta zgromadziła poza tym tylko kilkadziesiąt osób. Ale brawo i za to dla organizatorów manifestacji i sympatyków Doliny.

Ciekawe, że władze RP (czy już IV?) wolą zapłacić unijną karę i budowę zrealizować.

Szkoda, że po raz kolejny widoczny jest brak porozumienia w tej sprawie.

Bardzo kibicuję tej sprawie i dziwi mnie postawa ministra odpowiedzialnego za środowisko. Czy naprawdę nikt z decydujących nie potrafi dostrzec, jaką to stratę poniesiemy w przypadku likwidacji DR? Czy wzorem naszych sąsiadów zza zachodniej miedzy wszystko musimy wybetonować, wyregulować, a potem, aby pokazać dzieciom kawałek naturalnego środowiska wyruszać na dalekie wycieczki?? Nijak nie jestem w stanie tego pojąć. Wiem, źe Augustów potrzebuje obwodnicy, ale czy akurat w tym miejscu? Czego zabrakło? Wyobraźni, dobrej woli??

niech lepiej pan minister środowiska się pochwali ile wziął w łape :D

kolejny raz okazuje się że w polsce wszystko jest możliwe, aż się wierzyć nie chce że mamy ministerstwo na takim pozimie, nikt przecież nie kwestjonuje tego że ta obwodnica nie jest potrzebna, chodzi tylko o przesunięcie trasy, smutne

btw. może jest jeszcze jakaś szansa...

Zastanawiam się, ile ziemi krewni i znajomi skupili :roll: . Teraz tak łatwo nie zrezygnują, to pewnie potężne pieniądze.

Jak nie wiadomo o co chodzi - to wiadomo 8)

Też bardzo mi leży na sercu ta sprawa i ciekawa jestem jej rozwiązania. Może jednak finansowe argumenty UE dotrą gdzie trzeba. Po w skuteczność dyskusji merytorycznej z tym towarzystwem nie wierzę

To bezmyślność i buta obecnej władzy. Mam nadzieję, że się na tej bucie "przejedzie".