JJACK 10.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam .Proszę o radę w sprawie kominka.Chcę kupic wklad panoramiczny firmy KFD z unoszoną szybą,stalowy[seria Linea].Czy ktoś taki użytkuje?Zastanawiam się jaka jest trwałośc takiego wkladu,jak zachowuje się mechanizm unoszenia szyby po kilku latach użytkowania.Bardzo proszę o rady i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 o kilu latach trudno mówic, kominek jest w sprzedazy od poczatku tego roku, w marcu miał premierę na targach instalcje o mnie sprawuje się bez zarzutu ( linea 1050) http://rezulak.pl/inne/kominek11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Cholera drogie. Rezi powiedz czy używasz go również z otwartą szybą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.02.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Cholera drogie. Rezi powiedz czy używasz go również z otwartą szybą ?? z takim zamiarem właśnie kupiliśmy ten wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJACK 11.02.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Prawda.Ta linia wkladów jest nowa ale chodzi mi generalnie o kominki z podnoszoną szybą,niekoniecznie KFD.Spotkałem się z opiniami że mechanizm podnoszący szybę jest zawodny.Odradzał mi ten wybór fachowiec montujący rozprowadzenie gp,w branży od wielu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 12.02.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ja użytkuje Spartherma z szybą podnoszona do góry - od kilku miesięcy - zero problemów - można też otwierać na bok (to na wypadek gdyby sie popsuło- ale odpukać ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.03.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Wkłady z podnoszonymi szybami wcale nie są bardziej usterkowe od innych. Jeśli zapewnicie im odpowiednie chłodzenie oraz będziecie palić zgodnie z zaleceniami , dotyczy to ilości drewna oraz regulacji dostępu powietrza, to windy działają latami . Zacinanie mechanizmu podnoszenia dotyczy w praktyce szyb płaskich . Miałem niestety taki przepadek niedawno ze Sparthermem ale mechanik z serwisu jakoś temu zaradził. Niektóre firmy wbudowują specjalne sprężynki dające mozliwość odchylenia prowadnicy w przypadku przegrzania wkładu . Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts