Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny w tartaku

Jerry304

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rodowity,

ja tam bym wiezby nie wycinal, latem wyschnie i moze sie poskrecac, ciesli szlag trafi ;-)

nie wiem jak teraz stoi wiezba, ale za super deski (suche, sezonowane, rowne i bez sekow) na podbitke, produkowane w niemczech, placilem 28 netto za m2.

nie jest to malo, ale material pierwsza klasa !!

Jacek

Ile płacicie za kubik desek ? Zaproponowano mi 550 a trochę lepsze , do wykorzystania z pod stropu na deskowanie dachu , 600 zł.

U mnie (okolice Lubina, dawne woj legnickie) nie dostaniesz więźby za mniej jak 700 PLN za m3.(cena usredniona przy zamawianiu wszystkich elementow więźby) Oczywiscie sosna.

Ja sciagam drewno z tatr. 550 zl za m3 + transport 1650zl. Świerk oczywiscie.Wlasnie w niedziele po odbior jade.

Ale bez impregnacji bo górale twierdza ze sa to pieniadze w bloto wyzucone bo teraz zima i drzewo jest mokre wiec "nie pije" impregnatu. Majstry beda impregnowac recznie (tymbardziej, ze wszystkie elementy beda heblowac)

Rodowity,

ja tam bym wiezby nie wycinal, latem wyschnie i moze sie poskrecac, ciesli szlag trafi ;-)

nie wiem jak teraz stoi wiezba, ale za super deski (suche, sezonowane, rowne i bez sekow) na podbitke, produkowane w niemczech, placilem 28 netto za m2.

nie jest to malo, ale material pierwsza klasa !!

Jacek

ja za swierka na podbitke ( pioro i wpust, heblowane) zaplace ponizej (???) 30 zl za m2.

• 2 months później...
w maju kupowalem po 450 zeta

teraz do mnie jada z mazur tez po 450 zeta a wiezba za 600 zeta

ceny bez faktury

Czy można prosic jakies namiary?

niestety nie pomoge

na mazurach jest duzo malych tartakow ktore nie maja oficjalnie dzialalnosci - jedynie na wlasne potrzeby

jedna taka maszyne ma kolega ojca mojego kolegi z pracy

moj kolega ma ta wiezbe na dachu i jest rewelacyjna

facet zgodzil sie tez zrobic dla nas ale nic wiecej

dzialalnosci robic nie bedzie bo nie o to m u chodzi - kasy ma sporo a to mu zostalo z dawnych lat :D