bazgrus 10.02.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Do mojej działki prowadzi droga, która jest współwłasnością kilkunastu osób.Niestety w tej drodze nie ma mediów. Wraz z sąsiadem chcemy się podłączyć do kanalizacji (jakieś 50m od działki). Na gminę raczej nie liczę (piszę wnioski). Być może jeszcze kilku sąsiadów będzie zainteresowanych. Myślę o założeniu komitetu budowy sieci kanalizacyjnej.Jak założyć taki komitet? Czy wystarczy lista z podpisami, czy trzeba zgłosić taki twór. Czy musimy uzyskać zgodę / służebność od innych współwłaścicieli, abyśmy mogli ułożyć rury we wspólnej drodze? Czy w tym samym wykopie można też ułożyć sieć wodociągową i gazową, czy nie ma takiej możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 10.02.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 A próbowałeś w gminie coś "wyszarpac"? Ja jestem w podobnej sytuacji (droga prywatna będąca współwłasnością kilku osób i brak mediów). Napisaliśmy wspólnie pismo do gminy, że wszyscy własciele działek chcą się podłączyc do wodociągu i deklarują wpłatę okreslonej kwoty na ten cel. O dziwo gmina odpisała, że dołoży się do inwestycji. Najprawdopodobniej w lutym lub marcu mają zrobic zebranie i ustalic wszystko już na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts