MonikaVIOLA 10.02.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam, mam bardzo istotne pytanie i nadzieję, że ktoś z doświadczeniem w tej kwestii mi pomoże. Niespełna dwa lata temu kupiliśmy dom z lat 50-tych (podobno). Nie mamy niestety żadnej dokumentacji, żadnych planów . Wewnątrz udało nam się dom doprowadzić do porządku, ale w tym roku, mimo konserwacji - dach zaczął przeciekać, dlatego podjęliśmy decyzję, że konieczna będzie jego zmiana. I tutaj jest problem, bo dach na domu jest 3-poziomowy (wygląda jak schody), decydując się na zmianę, chcielibyśmy by to była jedna płaszczyzna, obojętne czy dach będzie jedno- czy dwuspadowy. Żeby udało się coś takiego zrobić, trzeba będzie podnieść ściany domu z 1 strony (delikatnie podnieść ściany dotychczasowego poddasza). Prócz tego chcielibyśmy powiększyć ganek i dobudować taras. Jaki jest koszt zrobienia planów inweneryzacyjnych (obecny plan domu) i jaki koszt projektu przebudowy? Będę niezmiernie wzięczna za takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.02.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 tak mniej więcej: inwentaryzacja 800-1500złprojekt od 1500 do ... w zależności od zakresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaVIOLA 11.02.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 SERDECZNE DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ - POWIEM SZCZERZE - BUDUJĄCĄ! BO JA SŁYSZAŁAM O KWOTACH RZĘDU 7-8 TYS. A JAK DŁUGO WAŻNY JEST TAKI PROJEKT PRZEBUDOWY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.02.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 może kosztować i tyle...ważny jest nie tyle projekt, co pozwolenie na budowę:tak jak normalnie - czyli cały czas, tylko, żeby nie było przerwy dłuższej niż 2 lata w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataha 12.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 witam! jesteśmy juz po załatwieniach zwiazanych z projektami przebudowy , koszt inwentaryzacji - 500zł, koszt projektu -2500zł, koszty dodatkowe (geodeta, geolog,energetyka , wodociągi)-3000zł=6000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 26.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam ma pytanie, bo widzę ze jesteście na bierząco, czy długo trwało zrobienie inwentaryzacji i projektu pzebudowy?? Też mam to do zrobienia i zaczynaja mnie przerażać terminy oczekiwania na wszystko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 27.02.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 to zależy od tego czy wiesz dokładnie co chcesz i jak się projektant "spręży" że tak powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 27.02.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja wiem dokładnie czeg chcę, fachowe oko po pierwszych oględzinach stwierdziło że wszystko da się zrobić więc tylko chęci projektanta pozostają To na jaki czas oczekiwania się powinnam nastawić- Srednio??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts