Teska 29.05.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Dobrze ,ze zdecdowałeś sie na pisanie dziennika, dzieki niemu pośledzę budowe Irmy:smile: z dachem dwuspadowym... Ja jakos nie mam jeszcze odwagi pisac..PozdrawiamTeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.05.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 witaj Jezier !!! muszę się przyznać że Irma była jednym z projektów, które przypadły nam do gustu i zostały w czołówce przy wyborze projektu. Niestety rzeczywistość okazała się inna (patrz mój dziennik) i budujemy Zuczka z Archetonu. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu i pisaniu dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 29.05.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Witaj wsród piszących. Rekordzista! Mam nadzieję,że zdążysz jeszcze coś napisać zanim skończysz budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 29.05.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Jeszcze trochę napiszę tylko najpierw muszę nadgonić zaległości. Może nawet uda mi się zamieścić więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.05.2003 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Jezier przeczytałam dzisiaj co napisałes w dzienniku... Nie rozumiem stwierdzenia ..za mało pieniędzy ,aby wybudować taki dom jak Irma.. To juz druga opinia,ze ten dom jest drogi w budowie..Jak wiesz ja buduję Irme.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 30.05.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 To stwierdzenie odnosiło się tylko do ilości pieniędzy które miałem po sprzedaży mieszkania. Ideałem byłoby wybudowanie domu tylko za gotówkę bez kredytu ale na dom który ma 150 metrów nie było szans aby starczyło. Dlatego szukałem projektu domu który miałby ok 90 m2. Bo na taki kasy mogłoby starczyć. W końcu i tak buduję Irmę i biorę kredyt. A likwidacja garażu i zmiana geometrii dachu ma ograniczyć wydatki o kilkanaście tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.05.2003 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 zapytałam tak ,poniewaz nie pamietam juz kto na forum powiedział ze nie stac go na Irme bo bardzo duzo kosztuje..wybudowanie tego domu:smile:stąd moje pytanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.06.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Jezier - ale pociągnąłeś - BRAWO!!! i czekam oczywiście na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.06.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Jezier, byłam pewna że dach w tym kolorze będzie świetnie wyglądał - i nie pomyliłam się, rewelacja! Jesteśmy też w 99% zdecydowani na grafit/antracyt, tylko nie wiem jeszcze jakiej firmy. Rzeczywiście "budowniczy" bez prawa jazdy i samochodu to rzadkość. A żona prowadzi samochód? Bo jak przyjdzie do prac wykończeniowych, może być ciężko z samym rowerem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 04.06.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Mój podziw dla Ciebie rośnie jeszcze szybciej niż Twój dom. My od kiedy zaczęliśmy budowę pół doby spędzamy w samochodzie jeżdżąc po hurtowniach i składach. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 a wracając do roweru...widziałam jak rowerzysta jadąc główną ulicą miasta na bagażniku wiózł beczke metalową olbrzymiasta...i nawet prosto jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.06.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Jezier, pomysł ze skuterem jest GENIALNY ! Pomimo tego, że mam samochód to właśnie jak się przeprowadzimy na wieś też zamierzam taki nabyć. Bo to w mieście często sprawniej się porusza niż samochód, a prędkości można też podobne rozwinąć. Przy tym spala tyle co "zdechła mucha" Jedyny problem to trochę niebezpieczny (przynajmnije bardziej niż samochód) no i jak pada albo zawierucha to kłopot, chociaż na takie chwile myślałem o jakimś plastikowym kombinezonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.06.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Kasi umie jeździć ale mi niewiele to pomaga bo i tak nie mamy samochodu a nawet gdyby był to do pracy wozić mnie nie będzie. Zastanawiam się tylko czy takim skuterem można jeździć po śniegu. No i na jak długo wystarczy bo jednak 2 tys km miesięcznie dla takiego małego silniczka to może być sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.06.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Eeeeee, śnieg nie powiniem skuterowi zaszkodzić. Może trzeba będzie ostrożniej jeżdzić i jakiś inne oponki (lub łańcuszki) założyć...A co do przebiegu to już zupełnie się nie przejmuj. Teraz te silniki są "długodystansowe" ... wejdź na pare stron miłośników skuterów, na przykład:http://www.skutery.nethttp://www.skuter.prv.pl i się przekonasz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 27.06.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Wysłałam pytanie dotyczące kooperacji-rekuperacji na priva, ale nie wiem czy doszło. Zajrzyj tam, gdyby propozycja pasowała czekam na odzew. A co tam na placu boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.06.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Wysłałem prywatną wiadomość do ciebie bo do mnie nie doszła. Na placu został tylko bałagan jakby się toczył wielki bój. Strasznie nie chce mi się sprzątać bo coś czuję, że za chwile powstanie od nowa. Teraz czekam czy kochany Bank PKO BP podaruje mi trochę srebrniaków na dokończenie domku. Więc nie umawiam się na wszelki wypadek z wykonawcami bo nie chcę mieć później problemów z zapłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.07.2003 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 Jezier...tarasik ok...ja zrobiłam prosty ne poł okragły... hmm...niby Irma..wielkosc okien zmieniałes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.07.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2003 W zasadzie zmieniałem. Ale niespecjalnie same mi takie wyszły. W projekcie większość okien miały 120/150 cm a po tym jak mój strop niechcąco się podniósł o 30 cm to i okna mi się powiekszyły o 25 cm. Więc teraz wszytskie są 120/175 a balkonowe trochę zmniejszyłem bo miałem problemy z tak dużymi skrzydłami jakie były w projekcie. Mało kto takie duże chciał produkować a jak chciał to były drogie. Więc teraz są 90/235. Okna w kuchni były jakieś strasznie malutkie więc też zrobiłęm je większe. A że cała podłoga w moim domu jest na jednym poziomie to w salonie mam takie samo okno jak w innych pomiezczeniach tylko jedno zostało dodane bo to strona południowa i chciałem aby było jasno. Teska, a jak ci się podoba taka trochę inna Irma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.07.2003 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Jezier Wygląda super...ale jak przegladałam to jak nie Irma U mnie okna 150x150 w salonie 150x180 a wyjsciowe na taras 100x250 9wiekszych firma M&S wogole nie chciała robic..i tak z tymi były problemy, mam szyby p-4 ciezkie..wiec jedne drzwi mam na stałe nie otwierane, a te wyjsciowe firmowo zostaly zablokowane, ze nie moge uchylnie zostawic..tylko pod tym warunkiem zdecydowali sie zrobic ( nie byłoby problemy gdyby szyby były dzielone) a i te male okienka ( kibelek i wiatrolap tez mam wieksze 40x60 ( chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.07.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Wstawię więcej zdjęć wnętrz to może zacznie przypominać Irmę U mnie te dwa małe okna przy wejściu jako jedyne są dokładnie takie same jak w projekcie. Tylko, że chyba nikt takich małych nie robi. No może na specjalne zamówienie ale jako fix. Więc ja daję luksfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts