pontypendy 25.11.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O i ja też pamiętam z dzieciństwa takie swojskie szyneczki. Taka to se poleży w lodówce i nie zrobi sie śliska po dwóch dniach. Na allegro zakupiłam kiedyś taką publikację na temat wędzenia. Przygotowanie mięsa, peklowanie i instrukcje jak zbudować wędzarnie na działce. Jezier na pewno pójdę w Twoje ślady. Wooolne jedzenie-wolne życie ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-910137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Masz specjalną napełniarkę do kiełbas? O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka czyli kiełbasa napychana palcem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-910268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 25.11.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka oj niebezpieczne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-910294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka oj niebezpieczne tematy Dlaczego Przecież to tylko rozmowy kulinarne Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-910301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 25.11.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka oj niebezpieczne tematy Dlaczego Przecież to tylko rozmowy kulinarne yhy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-910304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 A tak w ogóle Jezier czy to nie twoja kiełbasa została nagrodzona w konkursie kulinarnego dziedzictwa bo z mazowieckiego jako produkt właśnie taka kiełbasa wygrała oto dowód http://www.witrynawiejska.org.pl/strona.php?p=276 Facio nie wierzę, ze nie słyszałeś o takiej kiełbasie Pyszna jest Oj ty ty Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-910309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 29.11.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Oj to chyba tylko już we własnym zakresie produkować można. Bo na innych liczyć że wyprodukują zodnie z tradycją to się nie da. Np. właśnie przeczytałem że na przebadanych 200 oscypków, teoretycznie z mleka owczego/koziego, w żadnym nie udało się wykryć DNA owcy ani kozy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-914485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.11.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oj to chyba tylko już we własnym zakresie produkować można. Bo na innych liczyć że wyprodukują zodnie z tradycją to się nie da. Np. właśnie przeczytałem że na przebadanych 200 oscypków, teoretycznie z mleka owczego/koziego, w żadnym nie udało się wykryć DNA owcy ani kozy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-915669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 30.11.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oscypkow jeszcze nie umiem ale jak tylko zdobede przepis to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-915671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.11.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oscypkow jeszcze nie umiem ale jak tylko zdobede przepis to kto wie Zamiast podrabianych zakopiańskich będą orginalne warszawskie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-915785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.11.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oscypkow jeszcze nie umiem ale jak tylko zdobede przepis to kto wie Czyżbyś odkrywał w sobie nowe pasje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-916384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.12.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 01.12.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Już sobie zwizualizowałam Jeziera jako bacę, a Jezierków jako juhasów nad kadzią rzętycy. P.s. Mam nadzieję, że rzętycę pisze się przez "rz"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.12.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku Jeżeli tak to normalnie Jezier robisz wszystko to najlepsze z wiejskiego jedzonka i picia i co mi sie bardzo przyjemnie kojarzy z dzieciństwem A podpiwek był obowiązkowo u babci na każde święta w kanach metalowych Pycha. A niedługo może wódeczka domowej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 01.12.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jezier, normalnie jesteś moim idolem. Przez duże "I". Podrzuć przepis na jakąś kiełbaskę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jezier fan - club rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.12.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku Nie o prawdziwym piwie. Jasne pelne typu Lager A niedługo może wódeczka domowej roboty To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet. A sa widoki ze do konca grudnia bede mial juz kolbe+destylator z deflegmatorem. Na poczatek planuje troche wyciagu z wina jablkowego (mam nastawione 20 l) . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.12.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jezier, normalnie jesteś moim idolem. Przez duże "I". Podrzuć przepis na jakąś kiełbaskę A na jaka bys chcial? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.12.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku Nie o prawdziwym piwie. Jasne pelne typu Lager A niedługo może wódeczka domowej roboty To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet. A sa widoki ze do konca grudnia bede mial juz kolbe+destylator z deflegmatorem. Na poczatek planuje troche wyciagu z wina jablkowego (mam nastawione 20 l) . A to ty już tak profesjonalnie No no jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/7184-komentarz-do-dziennika-jeziera/page/9/#findComment-917793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.