Jezier 01.12.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Podstawa calej tej zabawy w slow food to aby to co sie wyprodukuje bylo smaczniejsze niz kupne. Bez odpowiedniego sprzetu efekty sa marne. A sprzet drogi jest niestety. Zwraca sie prawie tak dlugo jak pompa ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Podstawa calej tej zabawy w slow food to aby to co sie wyprodukuje bylo smaczniejsze niz kupne. Bez odpowiedniego sprzetu efekty sa marne. A sprzet drogi jest niestety. Zwraca sie prawie tak dlugo jak pompa ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 02.12.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 (...) To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet.(...) Nie wypisuj takich rzeczy bo będziesz pisał zza krat (oczywiście jeśli więzienia już internet mają - w co wątpię). Wino i piwo samemu robić prawo pozwala (na własne potrzeby i bodajże do 40 l itd.) ale destylacja - ciągle przestępstwem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 02.12.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 "Rzeczpospolita" - legalny bimber 15.05.2004 03:42 Obecne przepisy nie przewidują kary za pędzenie bimbru na własny użytek - pisze "Rzeczpospolita". Kara za nielegalne wytwarzanie alokoholu etylowego grozi tylko temu, kto prowadzi w tym zakresie działalność gospodarczą bez zezwolenia. Według dziennika, obowiązujące prawo w tym zakresie można interpretować dwojako. Według doktora habilitowanego w Katedrze Prawa Karnego Uniwersystetu Jagiellońskiego Włodzimierza Wróbla, jedna z możliwych interpretacji przeczy powszechnemu przekonaniu, iż wytwarzanie alkoholu etylowego na własny użytek jest obecnie, tak jak w poprzednich latach, zabronione i karalne. Już w trakcie prac legislacyjnych nad regulującą to ustawą w marcu 2001 podawano w wątpliwość, czy rzeczywiście zaproponowane brzmienie przepisów karze takie czyny. Okazuje się jednak - pisze "Rzeczpospolita" - że mimo zapewnień ministerstwa rolnictwa i rozwoju wsi - w Polsce mamy kolejny lapsus prawny ustawodawcy: wytwarzanie alkoholu etylowego i wyrobów tytoniowych jest legalne. Więcej na ten temat - na stronach prawnych "Rzeczpospolitej". iar/Rz/mg/Pio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 05.12.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Jak to było? Liczba znana każdemu Polakowi: 1410... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.12.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Znam to ale wydaje mi sie ze nie bylbym tego w stanie przelknac. Mam butelke cczegos takiego. Nawet niedawno jak juz wszystko inne sie skonczylo to nikt tego nie chcial ruszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 06.12.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jezier- alez ty jestes rewelacyjnym sasiadem- do mojej dzialeczki nie doszedles z tymi pakuneczkami? A serio- swietny pomysl!! A dlaczego nie widac ani jednego zdjecia twojego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.12.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jezierku bardzo miły gest - Wasi sąsiedzi są napewno zachwyceni Brawo dla Kasi za pomysł i włożoną prace Fajnie mieć takich sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.12.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 pozdrawiam mikołajkowo miło by miec takich sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 06.12.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Miło jest mieć takich sąsiadów!!!!Bo nie wiem czy powinnam, ale sie pochwalę, że zostałam szczęśliwą posiadaczką Jezierowego Koszyczka. Pierniczek w kształcie domku niestety nie oparł się naszym chęciom - pyszny!!!Aniołek zrobiony na szydełku jest prześliczny, taki zupełnie nie z tej epoki, a dwa słoiki przetworów czekają na święta.Jezierowie są naprawdę nie z dzisiejszych zaganianych i nerwowych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.12.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Zdjec nie ma bo nie mam mozliwosci technicznych aby je zamieszczac. Z domu z internetu tylko w awaryjnych sytuacjach korzystam a w pracy na komputerach sadownikow nie moge uzywac ftpa w explorerze (chyba nie ma takiej opcji) a programow instalowac nie moge niestety. Abromba ciesze sie ze ci smakowal piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 06.12.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Piękny pomysł Jezier I taki niespotykany... I coś dla Was: http://www.pro-gift-baskets.com/images/gifts/815192_M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.12.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 abromba ale macie szczęscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.12.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ale super pomysł To się nazywa niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.12.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Znaczy się przeprowadzam w okolice Jeziera. Niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 06.12.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jesteście niesamowici ! Gratulacje pomysłu, pozostaje tylko marzyć o takich sąsiadach lub pójść w wasze ślady Pozdrawiam Mikołajkowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 07.12.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 abromba ale macie szczęscie Mamy!!! A w ogóle to małpa jestem - nie podziękowałam. Dziekuję Jezierowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.12.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dzieki Luska za fajny koszyk. Slodycze sie zje ale koszyk zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.12.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Zaraz zaraz Jezier, mowiłeś, że jesteś moim sąsiadem Na moim płocie nic nie wisiało (trochę opóźniona jestem, bo ja o mikołajkach wciąż myślę ) A tak poważnie, to fajniutki pomysł mieliście. Super mikołaje z Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Widzę że u Was prawdziwie staropolskie święta Gratuluje i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts