Teska 06.07.2003 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 dobry pomysł...z luksferami.. czekam na wiecej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 06.07.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Cześć! Jak to możliwe, że ciągle ktoś wchodzi do Twojego dziennika i coś tam pisze? Myślałam, że tylko autor może grzebać w swoim dzienniku (jakieś zabezpieczenia redakcji, hasła itp.). To tak jakby Ci chodzili po nowym domku- ja to tak odczułam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.07.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 Dziennik to taki sam wątek jak inne. Nie mam wpływu na to kto tam publikuje. Mogę tylko prosić aby wpisy były w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 08.07.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Jezier, domek jest super. Gratulacje!!!! powiedz gdzie zamawialiście więźbę. Wczoraj rozmawialiśmy z facecikiem, który zaproponował nam właśnie takie (chyba ) rozwiązanie jak w Waszym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 08.07.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Strasznie mi się podoba Wasza działka - uważam, że w konkursie na najładniejsze położenie domu bylibyście na forumowym podium . Ale na podlewanie ogrodu będzieci zużywać hektolitry wody... Zbiornik na deszczówkę zalecany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.07.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Jezier ile zapłaciłeś za podbitkę i z czego jest. Wygląda na drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 08.07.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 wlasnie Jezier ile zaplaciles za podbitke ... i ile dni ja kladli??? u mnie za drewniania o grubosci 2 cm z malowaniem wyszlo 20 PLN m2, klada ja juz 3 dni, chyba wyjdzie okolo 7 dni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.07.2003 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Dociak. Więźbę zamawiałem w firmie Eraga na Bartyckiej w Warszawie. Ja nie mam kłopotów z wieźbą ani ze współpracą z Eragą. Magmi. Fajnie, że ci się podoba. Działka obok jest ciągle do kupienia. Ja nie wiem czy nie zostawię na działce takiego półpustynnego klimatu i wtedy podlewanie nie będzie konieczne. Maluszek, paj^. Podbitkę zamawiałem sosnową, szerokość 8 cm a grubość chyba 16mm. Akurat dostałem wcześniej z 10m2 takiej samej no i chciałem to połączyć (potem się okazało że te darmowe deski mogę tylko spalić). Za deski płaciłem 26zł brutto za 1m2 a za robociznę (podbitki, ściany szczytowe, stelaż do ścian szczytowych, malowanie 2x impregnatem koloryzującym-orzech i raz lakierem) 2140 brutto. Wszystkiego było ok 100-110 m2. Oprócz tego poszło kilka tysięcy śrób, 150mb łat i kontrłat, 100 mb kątowników i ćwierćwałków. Dwóm osobom zajęło to 7 dni. A do tego jeden zleciał z drabiny, trochę się potłukł i odpoczywał jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.07.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Jezier czy mógłbyś dać namiary na tą ekipę Jesteś z nich zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 09.07.2003 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Jezier, zwracam się do Ciebie z prośbą, bo wiem że przynajmniej częściowo przechodziłeś w tym roku to co mnie teraz czeka ( częściowo bo w obrębie tej samej miejscowości i bez samochodu ). Swoje dylematy opisałam w wątku "Przemeldowanie" na dziale "Prawo i pieniądze". Napisz jaki macie teraz meldunek ( stały czy czasowy ? ), czy wiążą się z tym jakieś problemy i jeśli możesz to dorzuć jakieś swoje 3 grosze... będę wdzięczna. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 17.07.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Jezier - jak to zrobiłeś z sądem hipotecznym. Bo my z mężem do dzis nie możemy uzyskać wpisu do hipoteki jako współwłasność. I oczywiście co miesiąc płacimy składke ubezpieczenia kredytu. To wszystko z powodu jakiegoś bubla legislacyjnego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 18.07.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 O bublu kiedyś czytałem ale czy on nie został już naprawiony? W każdym razie pojechałem z wnioskiem do swojego sądu i jeszcze tego samego dnia odebrałem zaświadczenie o wpisie. No i kredyt mogłem już uruchamiać nie płacąc składek za ubezpieczenie. Myślę, że mam szczęście, że mam sąd w takim mieście jak Grójec gdzie nie zauważyłem aby było dużo interesantów. Gdybym miał działkę 1 km bliżej Warszawy na wpis czekałbym kilka miesięcy bo to już teren sądu warszawskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Jezier - z tymi projektami to rzeczywicie tak jest my robilismy zmiany do gotowego niby pod nas, a oczywiscie nie obyło się bez jakis poprawek w trakcie - to dobudowanie kawałka ścianki, to wyburzenie innej......i tak parę razy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.08.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Ivoneska. Najbardziej mi teraz przeszkadza to, że projekt jest gotowy a do tego strasznie mało szczegółowy. A skoro gotowy to strasznie dużo wprowadzam takich malutkich zmian. Inny materiał na ściany, inna grubość izolacji itp. A do tego projekt i tak jest bardzo ogólny i samemu trzeba wymyślać szczegóły. No i kończy się tym, że później nie ma winowajcy jak coś się okaże spieprzone. Większość rzeczy udaje mi się wytłumaczyć przed zrobieniem, inne wychwycić jak jeszcze można poprawić. Najgorsze są te drobne błędy, których nie wychwyciłem i potem sam muszę poprawiać albo płacić innym.A gdyby projekt był idealny to może i dom zrobiony byłby lepiej albo mniejszym nakladem środków. Tylko czy jest jakaś szansa aby dopracować projekt (indywidualny albo gotowy) co do szczegóła. Czy zamawiając projekt indywidualny mam taki sam chłam tylko za większe pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.08.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 ....Wczoraj zacząłem (ja i moi pomocnicy) przykręcać płyty GK. No i przy tej okazji mam uwagę, że wszystko poszło by gładko gdyby ściany prostopadłe do siebie były naprawdę prostopadłe. A u mnie coś się komuś nieudało i są odchyłki dochodzące do 1-3 cm na długości 2,6 m. To rzeczywiście spore odchyłki. Podobne problemy będziesz miał przy podłogach, mmeblach wbudowanych. Ale niestety to na naszych budowach nagminne. Ja staram się takie błędy wyłapywać na etapie stanu surowego - kilka ścian całkiem sporych już ekipy murarzy przestawiali - odchyłki na ścianach nie powinny przekaraczać 1 cm na całej długości ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 24.08.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Henok. Są jakieś normy określające jakie odchyłki mieszczą się jeszcze w sztuce budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.08.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Henok. Są jakieś normy określające jakie odchyłki mieszczą się jeszcze w sztuce budowlanej. Nie są to może najnowsze normy, ale nie widzę przeszkód, zeby je stosować. http://republika.pl/henok/images/Odchylki_murow1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 24.08.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Dzięki Henryk Ścian już jednak nie naprostuję Pomęczę się z podłogami i może da się żyć w nieprostokątnych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 25.08.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Dzięki Henryk Ścian już jednak nie naprostuję Pomęczę się z podłogami i może da się żyć w nieprostokątnych pomieszczeniach. Możesz się jednak potargować z wykonawcami murów i tynków ( o ile się z nimi jeszcze do końca nie rozliczyłeś, albo w umowie masz określoną gwarancję). W Twoim wypadku należałoby "ścigać" tynkarzy dla nich normy są dużo ostrzejsze : http://republika.pl/henok/images/Odchylki_tynkow1.gif Przepraszam za kiepską jakość skanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 25.08.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 HenoK A możesz rozszyfrować co oznaczają kategorie tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts