Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika Jeziera

Recommended Posts

• Odpowiedzi 227
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Warszawie autostrady nie ma :cry: Niby sa planowane jakies nowe trasy ale wiadomo ile to trwa. W zwiazku z kiepskim dojazdem praktycznie nie odwiedzam stolicy poza praca. Lekarz na miejscu lub w Piasecznie, Hipermarker w Piasecznie. Centrum handlowe w Jankach. Dojazd 15-20 minut to nie godzina :wink:

Ja nie mam szansy przeniesc do domu. Musialbym zmienic prace. A gdybysmy mieszkali w Warszawie Kasi byloby latwiej wrocic do pracy ew. pracowac dorywczo. Gdy byl tylko Marcel tak wlasnie dorywczo Kasia pracowala. Teraz to niemozliwe.

Jezier - a ta wędzarnia to taka wymurowana czy beczka z kanałem dymowym?

Sam też wędziłem zwego czasu z ojcem. Nawet półtusze obrabialiśmy całą do wędzenia. I powiem Ci, że trochę mi tęskno do tego smaku i rytułału wędzenia (zawsze jakiś sąsiad, naleweczka itp) i będzie to jedna z pierwszych produkcji wykonanych na naszej działce. Też zawsze wędziliśmy na drzewie owocowym z przekładankami jałowca.

...nie mogę dalej pisać bo mi ślina klawiaturę zalewa :o :D

Pozdrawiam

I ja pamietam czasy przedświatecznego wędzenia wędlin i kiełbas w wędzarni ale takiej wykopanej w ziemi z drewnianym kominem :-? :roll: czy jak to sie nazywa, co to w środku wiesza sie te przysmaki :roll:

Pyszność nad pysznościami 8)

Jezier czyli wieś też ma swoje uroki 8) Może niektóre z przymusu albo braku lepszych ale są 8)

Dom w miescie :wink: na Wierzbnie. W czworokacie Niepodleglosci, Odynca, Pulawskiej i Woronicza.

Tam byś 3/4 zasobów spiżarni które masz, nie miał szansy nagromadzić.

I jak myślisz "Revolver", na bieżącą jest tego wart? A może lepiej na DVD obejrzeć z połowinką w uścisku z kilkumiesięcznym opóźnieniem?

Zmobilizowałeś mnie do pierwszych nawędzeń. Dla bezpieczeństwa wędliny grubsze. Kiełbasy nigdy nie były moją specjalnością. Masz specjalną napełniarkę do kiełbas?

Pzdrv

Nasze dzieci Warszawę pamiętają /5 latek mieli w czasie przeprowadzki/ i jak przychodzi piątek to nalegają by na "miasto" jechać. Brr ja po tygodniu z Warszawki wracam i chcę być na miejscu.

A bywaliśmy często w tym ogródku jordanowskim, graliśy w piłkarzyki, no rewelacja.

Polecam basen w Piasecznie, dzieciaki do 7 lat gratis, no chyba, że masz bliżej Grójec, tam basen z atrakcjami większymi.

pozdro woy gołków!

Przypomniały mi się stare dobre czasy :)

I ten zapach :)

A ja pamiętam jak u babci w domu była taka wędzarnia - coś w rodzaju pieca... Rrrany, jaki to był zapach... A jakie te rzeczy miały smak...

Jezier, chyba musisz mały reportażyk na temat wędzarni zamieścić, bo sporo osób jest zainteresowanych.

Przypomniały mi się stare dobre czasy :)

I ten zapach :)

A ja pamiętam jak u babci w domu była taka wędzarnia - coś w rodzaju pieca... Rrrany, jaki to był zapach... A jakie te rzeczy miały smak...

Jezier, chyba musisz mały reportażyk na temat wędzarni zamieścić, bo sporo osób jest zainteresowanych.

I jeszcze przepisy na te pyszności :)