Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika Jeziera


Recommended Posts

O i ja też pamiętam z dzieciństwa takie swojskie szyneczki. Taka to se poleży w lodówce i nie zrobi sie śliska po dwóch dniach.

Na allegro zakupiłam kiedyś taką publikację na temat wędzenia. Przygotowanie mięsa, peklowanie i instrukcje jak zbudować wędzarnie na działce.

Jezier na pewno pójdę w Twoje ślady. Wooolne jedzenie-wolne życie ! :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 227
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak w ogóle Jezier czy to nie twoja kiełbasa została nagrodzona w konkursie kulinarnego dziedzictwa :roll: :roll: bo z mazowieckiego jako produkt właśnie taka kiełbasa wygrała 8)

oto dowód http://www.witrynawiejska.org.pl/strona.php?p=276

 

Facio nie wierzę, ze nie słyszałeś o takiej kiełbasie :o :o

 

Pyszna jest :p

Oj ty ty :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj to chyba tylko już we własnym zakresie produkować można. Bo na innych liczyć że wyprodukują zodnie z tradycją to się nie da. Np. właśnie przeczytałem że na przebadanych 200 oscypków, teoretycznie z mleka owczego/koziego, w żadnym nie udało się wykryć DNA owcy ani kozy :o

:o :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja :lol:

Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze :wink:

Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku :roll: :roll: :roll:

Jeżeli tak to normalnie Jezier robisz wszystko to najlepsze z wiejskiego jedzonka i picia i co mi sie bardzo przyjemnie kojarzy z dzieciństwem 8) A podpiwek był obowiązkowo u babci na każde święta w kanach metalowych :p

Pycha.

 

A niedługo może wódeczka domowej roboty :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku :roll: :roll: :roll:

Nie o prawdziwym piwie. Jasne pelne typu Lager

A niedługo może wódeczka domowej roboty :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet. A sa widoki ze do konca grudnia bede mial juz kolbe+destylator z deflegmatorem.

Na poczatek planuje troche wyciagu z wina jablkowego (mam nastawione 20 l) . :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku :roll: :roll: :roll:

Nie o prawdziwym piwie. Jasne pelne typu Lager

A niedługo może wódeczka domowej roboty :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet. A sa widoki ze do konca grudnia bede mial juz kolbe+destylator z deflegmatorem.

Na poczatek planuje troche wyciagu z wina jablkowego (mam nastawione 20 l) . :wink:

A to ty już tak profesjonalnie :o :o :o

No no jestem pod wrażeniem 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...