pontypendy 25.11.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O i ja też pamiętam z dzieciństwa takie swojskie szyneczki. Taka to se poleży w lodówce i nie zrobi sie śliska po dwóch dniach. Na allegro zakupiłam kiedyś taką publikację na temat wędzenia. Przygotowanie mięsa, peklowanie i instrukcje jak zbudować wędzarnie na działce. Jezier na pewno pójdę w Twoje ślady. Wooolne jedzenie-wolne życie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Masz specjalną napełniarkę do kiełbas? O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka czyli kiełbasa napychana palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 25.11.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka oj niebezpieczne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka oj niebezpieczne tematy Dlaczego Przecież to tylko rozmowy kulinarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 25.11.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 O ile pamiętam to najlepsza jest palcówka oj niebezpieczne tematy Dlaczego Przecież to tylko rozmowy kulinarne yhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.11.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 A tak w ogóle Jezier czy to nie twoja kiełbasa została nagrodzona w konkursie kulinarnego dziedzictwa bo z mazowieckiego jako produkt właśnie taka kiełbasa wygrała oto dowód http://www.witrynawiejska.org.pl/strona.php?p=276 Facio nie wierzę, ze nie słyszałeś o takiej kiełbasie Pyszna jest Oj ty ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 29.11.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Oj to chyba tylko już we własnym zakresie produkować można. Bo na innych liczyć że wyprodukują zodnie z tradycją to się nie da. Np. właśnie przeczytałem że na przebadanych 200 oscypków, teoretycznie z mleka owczego/koziego, w żadnym nie udało się wykryć DNA owcy ani kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.11.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oj to chyba tylko już we własnym zakresie produkować można. Bo na innych liczyć że wyprodukują zodnie z tradycją to się nie da. Np. właśnie przeczytałem że na przebadanych 200 oscypków, teoretycznie z mleka owczego/koziego, w żadnym nie udało się wykryć DNA owcy ani kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 30.11.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oscypkow jeszcze nie umiem ale jak tylko zdobede przepis to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.11.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oscypkow jeszcze nie umiem ale jak tylko zdobede przepis to kto wie Zamiast podrabianych zakopiańskich będą orginalne warszawskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.11.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Oscypkow jeszcze nie umiem ale jak tylko zdobede przepis to kto wie Czyżbyś odkrywał w sobie nowe pasje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.12.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 01.12.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Już sobie zwizualizowałam Jeziera jako bacę, a Jezierków jako juhasów nad kadzią rzętycy. P.s. Mam nadzieję, że rzętycę pisze się przez "rz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.12.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zycie na wsi to nowe pasje kosztem starych pasji. Przedwczoraj zabutelkowalem 18 litrow piwa wlasnej produkcji. Za 3 tygodnie nastapi degustacja Moj kolega ma koze jak bede chcial to mleko na kilka oscypkow bede mial w barterze Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku Jeżeli tak to normalnie Jezier robisz wszystko to najlepsze z wiejskiego jedzonka i picia i co mi sie bardzo przyjemnie kojarzy z dzieciństwem A podpiwek był obowiązkowo u babci na każde święta w kanach metalowych Pycha. A niedługo może wódeczka domowej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 01.12.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jezier, normalnie jesteś moim idolem. Przez duże "I". Podrzuć przepis na jakąś kiełbaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jezier fan - club rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.12.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku Nie o prawdziwym piwie. Jasne pelne typu Lager A niedługo może wódeczka domowej roboty To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet. A sa widoki ze do konca grudnia bede mial juz kolbe+destylator z deflegmatorem. Na poczatek planuje troche wyciagu z wina jablkowego (mam nastawione 20 l) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 01.12.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jezier, normalnie jesteś moim idolem. Przez duże "I". Podrzuć przepis na jakąś kiełbaskę A na jaka bys chcial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.12.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kurcze czy piszesz o tzw podpiwku Nie o prawdziwym piwie. Jasne pelne typu Lager A niedługo może wódeczka domowej roboty To nie jest wykluczone. Jesli tylko zostane wyposazony w odpowiedni sprzet. A sa widoki ze do konca grudnia bede mial juz kolbe+destylator z deflegmatorem. Na poczatek planuje troche wyciagu z wina jablkowego (mam nastawione 20 l) . A to ty już tak profesjonalnie No no jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.