Izbiczczanin 10.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam serdecznie wszystkich po raz pierwszy !!! Zamierzam budować dom systemem gospodarczym, dlatego prośbę swą kieruję do doświadczonych użytkowników tego forum czyli do was wszystkich . Kto może udzielić mi porad odnośnie budowania domu z cegły ceramicznej porotherm 44 p+w wienerbergera. Chodzi mi o wszelkie informacje związane z tym materiałem. Klejenie, docinanie, wiązanie narożników itd, itp. Będę wdzięczny za każdą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 22.02.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Eeeeee, informacje są u producenta, mają też doradców technicznych których można pytać o szczegóły. Widziałem też w hurtowniach broszury opisujące wykonawstwo See: http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/CallArticle05&cid=1077526673703&sl=wb_pl_home_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.02.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Kto może udzielić mi porad odnośnie budowania domu z cegły ceramicznej porotherm 44 p+w wienerbergera. hmmmm na początek to nie jest cegła, tylko pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 23.02.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Odpuscilbym sobie sciane jednowarstwowa.Tez mam porotherm 44 ..... ale z 15cm warstwa styropianu. Mysle , ze jak poczytasz wiecej tu na forum o takich scianach to zrezygnujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 25.02.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ciecie nie jest takie proste(ceramika i latwo sie kruszy i peka przy cieciu) trzeba zastosowac zaprawe cieplochronna z systemu Porothermu. Budujesz tak samo jak z kazdego innego materialu nic dodac nic ujac...Wyciagasz winkle ciagniesz szpagat od jednego do drugiego i wypelniasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izbiczczanin 18.03.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Po długim namyśle zrezygnowałem, ale dziękuje za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts