olutka75 11.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Proszę, podpowiedzcie! to pilne, bo jutro montujemy wieszak i cały czas się wahamy. Wiem, ze najlepiej srodek na wysokości oczu, ale nie da się tego tak dokladnie zmierzyć. Jak wy macie i czy wygodnie sie ogląda? U nas kanapy raczej niskie, ztych nowoczesnych, więc myslelismy o 70 cm- dolna krawędź telewizora? jak wy macie? Z góry bardzo dziekuję za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Proszę, podpowiedzcie! to pilne, bo jutro montujemy wieszak i cały czas się wahamy. Wiem, ze najlepiej srodek na wysokości oczu, ale nie da się tego tak dokladnie zmierzyć. Jak wy macie i czy wygodnie sie ogląda? U nas kanapy raczej niskie, ztych nowoczesnych, więc myslelismy o 70 cm- dolna krawędź telewizora? jak wy macie? Z góry bardzo dziekuję za pomoc.. Faktycznie, problem jest poważny i złozony. Należałoby rozpatrzyć leżenie na kanapie i chwilowe oglądanie na stojąco np. przed strzeleniem gola.Uważam, że nie należy sie kierować położeniem- wysokością dolnej krawędzi telewizora. Optymalnym rozwiązaniem byłoby zakupienie wieszaka z możliwością regulacji wysokości , jaki zmianą kąta nachylenia wzgledem ściany Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 11.02.2007 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 ale się ze mnie ponabijałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.02.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 ale się ze mnie ponabijałeś... Przepraszam bardzo, ja tylko udzieliłem odpowiedzi. Ponieważ jestem wrażliwy na potrzeby ludzkie, ujęło mnie "pilne!!!" w temacie i postanowiłem podzielić sie doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 12.02.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 wyciągam..może ktos powie, jak ma u siebie i czy się wygodnie ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.02.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 wyciągam..może ktos powie, jak ma u siebie i czy się wygodnie ogląda Ponieważ mam wieloletnie doświadczenie w oglądaniu tv przedstawie jak to wykląda u mnie: -w kuchni oglądam na stojąco -w pokoju syna na leżąco -w salonie na siedząco. Po przeanalizowaniu ofert wieszaków do telewizorów http://www.medialider.pl/uchwyty-lcd.html stwierdzam, że nie ma optymalnej konstrukcji pozwalającej na swobodną regulacje wysokości położenia telewizora. Jedynym rozwiązaniem pozostaje więc zakup bardziej nowoczesnej kanapy z regulowaną wysokością. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna2007 12.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj, u nas jedyny TV znajduje się w 'jadalni' i jest umieszczony prawie pod sufitem - półka z lekkim nachyleniem, robiona własnoręcznie przez męża, podczepiona do sufitu dzięki temu mogę względnie wygodnie oglądać w czasie pracy w kuchni wygodnie ogląda się też siedząc na stołku, a warunki 'kinowe' można osiagnąć przynosząc fotel - patrzy się do góry, bo telewizor nie jest monstrualnych rozmiarów, zwykłe 21' do patrzenia w górę, jak i do siedzenia na stołku w trakcie oglądania, trzeba sie przyzwyczaić, ale też nie ma pokusy przesiadywania przed TV całymi godzinami jak widzisz raczej nie popełnisz jakiegoś strasznego błędu, jest zawsze jakiś margines tolerancji - powodzenia pozdrawiam,Baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 15.02.2007 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Powinno być na wysokości linii wzroku lekko w dół. Zadzieranie głowy jest niewygodne i niekorzystne dla kręgosłupa. Za nisko zmusza do grabienia się i wyciągania szyi. Jeśli nie oglądamy długo to faktycznie wszystko jedno, jeśli jesteście fanami tv, to lepiej przetestować ustawiając np. jakiś obraz na różnych wysokościach i zajmując pozycję do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 15.02.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 może powinien wisieć na takiej wysokości, na jaką robione są standardowe szafki i stoliki pod TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts