adabis 11.02.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jakie przepisy regulują budwe w sąsiedztwie linii energetycznej wysokiego napięcia . Chciałbym wybudować dom ale jest linia . Jaka musi byc odległość od niej - jak to ustalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokkey 12.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 . rokkey Witam Zależy jaka to Linia : od- 110 KV , jest 19 m.od osi linii ,czasami wydają na usługi lub garaże mniejszą odleglość : ja na sklep dostałem zgodę od Energetyki do warunków zabudowy - 10 m od osi , oraz ograniczenie w wysokości- do 6 m. Nadmienić pragnę , iż jestem i stroną w postępowaniu z Energetyko o usunięcie słupa i linii wysokiego napięcia 110kV . To link do naszej sprawy z linią wysokiego 110kV, http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=85120 Pozdrawiam . rokkey . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts