Kamil1967 27.06.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 No Bentulu Niezłe tempo i jakiś podobny ten domek Tylko się zastanawiam czemu w jednym miejscu rynny jeszcze nie zamontowali. Czyżby robili je na końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 28.06.2007 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Cześć Bentul - jaką masz dachówkę ? I ile biorą Twoi fachmani za położenie dachówki ? pozdrawiam, majki PS. Fajnie masz, już możesz sie pochwalić "prawdziwym" domem ... Dachówka BRAAS Celtycka brązowa z powłoką Lumino (czyli w ofercie ta najtańsza...). Ekipa bierze 6500 zł netto za całość (zaczynaliśmy negocjacje od 22zł/m2 a wyszło ok. 21zł/m2). Aczkolwiek poczekajmy do rozliczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 28.06.2007 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 No Bentulu Niezłe tempo i jakiś podobny ten domek Tylko się zastanawiam czemu w jednym miejscu rynny jeszcze nie zamontowali. Czyżby robili je na końcu? Wytłumaczenie jest bardzo proste... Zabrakło kilku haków, potem przywieźli nie te, które powinni i nadal czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 03.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Właśnie przejrzałem dziennik. I znalazłem znajomy widok, czyli problemy z łączeniem gąsiorów.Ciekawe nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 12.07.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 WitajDzięki wyszukiwarce dowiedziałam się, że zamawiasz rolety, w całkiem przyzwoitej cenie. Możesz podać namiary na wykonawcę?pozdrawiam,Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_25 16.07.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Piesek jest prześliczny Bardzo dobrze, że rodowodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 02.08.2007 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Mam też wycenę na rekuperator (wraz z instalacją) z firmy http://www.rekuperatory.pl. Powiem szczerze... Ceny "troszeczkę" powalają... 1) System ComfoControl - centrala StorkAir 350-G91 BFB - 21.000zł + 7% VAT, 2) System Premium - centrala StorkAir 350-G91 BE - 18.500 + 7% VAT, 3) System Standard - centrala StorkAir 350-G91 B - 18.100 + 7% VAT, 4) System Standard - centrala Mistral 400 - 14.950 + 7% VAT. Ceny oczywiście uwzględniają montaż. Uważam, że to są ceny dość wysokie... Co o tym myślicie? Aha! Do tego wszystkiego można jeszcze dodać GWC oparty na systemie AWADUKT THERMO w cenie... prawie 10.000zł (bez prac ziemnych) . _________________ Może warto sprawdzić w Dospel Częstochowa? Ja tam kupiłem i cena była poniżej 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 02.08.2007 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Mam też wycenę na rekuperator (wraz z instalacją) z firmy http://www.rekuperatory.pl. Powiem szczerze... Ceny "troszeczkę" powalają... 1) System ComfoControl - centrala StorkAir 350-G91 BFB - 21.000zł + 7% VAT, 2) System Premium - centrala StorkAir 350-G91 BE - 18.500 + 7% VAT, 3) System Standard - centrala StorkAir 350-G91 B - 18.100 + 7% VAT, 4) System Standard - centrala Mistral 400 - 14.950 + 7% VAT. Ceny oczywiście uwzględniają montaż. Uważam, że to są ceny dość wysokie... Co o tym myślicie? Aha! Do tego wszystkiego można jeszcze dodać GWC oparty na systemie AWADUKT THERMO w cenie... prawie 10.000zł (bez prac ziemnych) . _________________ Może warto sprawdzić w Dospel Częstochowa? Ja tam kupiłem i cena była poniżej 10 tys. Już nawiązałem kontakt z Dospelem... Mają teraz promocję. Do końca sierpnia oferują System Wentylacji Comfort max (wraz z GWC glikolowym) w cenie 15.990zł netto. Promocja dotyczy domów jednorodzinnych (bez basenu ) o powierzchni do 150m2... To już wygląda lepiej. Nadal jednak najbardziej podoba mi się Storkair... A co najlepsze - sprawdziłem ofertę w Holandii i... okazuje się, że tam jest zdecydowanie taniej . Stork kosztuje tam (w zależności od wersji) od 1000 d0 1300 EUR. To tak jak z samochodami i materiałami budowlanymi - u nas jest drożej jak na zachodzie! Tylko zarobki są "ciut" mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 CześćBentul, nie uważasz, że troche za krótki okres między chudziakiem, a oknami ... ?Wiesz, chudziaka, trzeba pielęgnować, ja przez tydzień lałem wodę wężem, jak wlejesz to do zamkniętej chałupy, to zacznie parować i woda będzie się skraplała na oknach ...Tak myślę, że na Twoim miejscu zrobiłbym z tydzień odstępu między chudziakiem a wstawianiem okien. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 28.08.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Cześć Bentul, nie uważasz, że troche za krótki okres między chudziakiem, a oknami ... ? Wiesz, chudziaka, trzeba pielęgnować, ja przez tydzień lałem wodę wężem, jak wlejesz to do zamkniętej chałupy, to zacznie parować i woda będzie się skraplała na oknach ... Tak myślę, że na Twoim miejscu zrobiłbym z tydzień odstępu między chudziakiem a wstawianiem okien. pozdrawiam, majki Ale chodzi tylko o chudziak w garażu. W pozostałej części domu już jest od dłuższego czasu. W garażu nie było ze względu na konieczność poprowadzenia przyłączy - wody, prądu, wyjścia do GWC (czego wcześniej nie było). W samym garażu będzie tylko jedno okno (+lukswer), a poza tym nie ma jeszcze stropu (sufitu), zatem wietrzenie będzie bardzo intensywne... Myślę więc, że kłopotów nie powinno być. Pojawił się natomiast problem z ekipą od montażu okien i termin czwartkowy jest zagrożony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Aaa, to jeśli tak, to ok Ile wylewałeś chudziaka w domu ( grubość ) i ile będziesz teraz w garażu ? Ja w domu mam średnio 15 cm, a w garażu 20 cm B20. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 28.08.2007 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Staram się robić to zgodnie z projektem, a tam jest 10cm. W stosunku do pierwotnego projektu przed zmianami mam zwiększone warstwy ocieplenia. W domu styro 15cm, w garażu 5 cm. Zamierzam w garażu dać bardzo twarde styropian (EPS 200) lub polistyren ekstrudowany i conajmniej 10cm posadzki wzmocnionej siatką zbrojeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 28.08.2007 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Staram się robić to zgodnie z projektem, a tam jest 10cm. W stosunku do pierwotnego projektu przed zmianami mam zwiększone warstwy ocieplenia. W domu styro 15cm, w garażu 5 cm. Zamierzam w garażu dać bardzo twardy styropian (EPS 200) lub polistyren ekstrudowany i conajmniej 10cm posadzki wzmocnionej siatką zbrojeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaArtur 31.10.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Bentul, dzięki za zdjęcia reszta D24-kowców mocno zapracowana widać... Sama tez postaram się wkleić cosik w głównym wątku, na dziennik niestety brak czasu Miło oglądać dachówkę na właściwym miejscu, u nas wciąż zapakowana przed domkiem stoi...Po długich perturbacjach i ogromnej nerwówce podziękowaliśmy jednemu fachowcowi, jakimś cudem udało się znaleźć innego (i mam nadzieję, że dobrze na tym wyjdziemy - to jeden z najlepszych fachowców w okolicy) i zamiast gotowego dachu we wrześniu będziemy go mieć w listopadzie Widać, że prace u was idą pełną gębą super:) Kiedy planujecie się wprowadzić?? Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.10.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Zgadza się, zapracowani ... Ale Bentul, rządzisz ! Masz już kawał chaty, jak ja pomyśle kiedy dociągnę chociaż do dachu ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 31.10.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Powiem szczerze, że też cierpię baaaardzo na brak czasu. I to nie tylko ze względu na budowę... . Szkoda natomiast, że wątek podupada i klubowicze całkowicie stracili zapał do pisania . Co do terminu przeprowadzki - naprawdę ciężko coś przewidzieć... Ja zakładam przełom wiosny i lata (to taki bardzo bezpieczny termin). A jak będzie - zobaczymy. Jesteśmy w tej dobrej sytuacji, że nic nas nie goni. Mieszkanie sprzedamy dopiero po przeprowadzce do nowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 12.12.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Super ciekawie piszesz dziennik . Można czytać z zapartym tchem. Mnie szczególnie zainteresował temat dachu wykonanego w formie prefabrykowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 30.12.2007 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Super ciekawie piszesz dziennik . Można czytać z zapartym tchem. Mnie szczególnie zainteresował temat dachu wykonanego w formie prefabrykowanej. Dzięki za uznanie, ale ostatnio doskwiera mi brak czasu na pisanie... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.07.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Hej Widzę że piece mamy tej samej firmy Tylko Ty masz Kostrzewę pewno na ekogroszek, ja mam "zwykłą" bez zasobnika ( Warmet Ceramik ). Faktycznie, trochę się Wam opóźniło ... pisałeś przecież ze 2 lata temu i właściwie już prawie dom był na wykończeniu ... Ale na urzędasów się nic nie poradzi Skrobnij coś częściej Aha, jaką masz centrale wentylacyjną ? pozdrawiam, majki PS. U nas przeprowadzka tez w przyszłym roku ... dłuży sie już ta budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 30.07.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Centrala to Renovent HR Large z automatycznym bypassem. Jestem z zakupu bardzo zadowolony, choć oczywiście prawdziwy test nastąpi po zamieszkaniu. http://www.renovent.pl/produkty/renovent-hr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts