Krystian 29.05.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Kto ile dni czekał na zwrot nadpłaconego podatku?Na dzisiej mam liczbę.....78!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.05.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Ustawowo jest chyba 3 miesiace od dnia zlozenia deklaracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 29.05.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Mi zwrócili 26 V (deklarację złożyłem 28 III). Osobiście sądziłem że dostanę zwrot pod koniec czerwca a tu tak miło US mnie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Tak jest, US ma pełne 3 miesiące od złożenia Twojego zeznania na zwrot. Nie denerwuj się, bo jeszcze Cię zawezwą na kontrolę, coś wynajdą i znowu od tego momentu poczekasz kolejne 3 miesiące ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 29.05.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Pani z US zdradziła nam, że mają wypłacać w ostatnim z mozliwych terminów. W zeszłym roku dostaliśmy zwrot dwa dni przed upływem ustawowych 3 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 29.05.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 I chyba tak jest w rzeczywistosci. Ja dostalem zwrot na tydzien przed uplywem 3 miesiecy. Tak wiec przy 78 dniach to jeszcze troche poczekasz. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.05.2003 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Tak, obowiązują 3 miesiące. Polecam złożenie wniosku o zaniechanie ustalania i poboru zaliczki na podatek dochodowy. Wówczas pytanie kiedy US zwróci nadpłatę staje się bezprzedmiotowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 29.05.2003 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Nasz urząd skarbowy rozpatruje takie wnioski negatywnie. OD kilku lat zwrot podatku dostajemy w lipcu lub sierpniu a dokładne kontrole mam co roku, bo cały podatek chcę z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.05.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 On 2003-05-29 19:13, pyrka wrote: Nasz urząd skarbowy rozpatruje takie wnioski negatywnie. OD kilku lat zwrot podatku dostajemy w lipcu lub sierpniu a dokładne kontrole mam co roku, bo cały podatek chcę z powrotem. Pyrka. Nie za bardzo rozumię Twoja wypowiedź. Dlaczego US odmawia.. Wydanie akurat tej decyzji nie jest sprawą uznaniową. Jeśli spełniasz warunki okreslone w ustawie i udokumentujesz wydatki US nie ma prawa odmówić pozytywnej decyzji . Ponadto zwrot podatku w sierpniu ... . Jeśli nawet rozliczenie zostało złożone w ostatnim możliwym terminie tj. w dniu 30 kwietnia (w co wątpie bo ci co oczekuja na zwrot rozliczaja się zdecydowanie wcześniej) to ostateczy termin zwrotu upływa 30 lipca. Możesz rozszerzyć swoja wypowiedź? Wowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.05.2003 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Dzięki za wypowiedzi! O terminie trzymiesięcznym wiem doskonale, chciałem natomiast poznać praktykę innych US. Wiem również o możliwości zawieszenia podatku, ale nie zrobiłem tego z premedytacją, gdyż wolę otrzymać zwrot w ,,większym kawałku".... Szkoda tylko, że trzeba tak długo czekać......, teraz wiem przynajmniej, że nie ja jeden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.06.2003 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 ...84 i dalej NIC Z TEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 05.06.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 U nas czas liczą nie od dnia złożenia PITa, ale podpisania protokołu po przeprowadzonej kontroli. Sama odmowy o jakiej była mowa wyżej nie doświadczyłam , ale osoba załatwiana przede mną w urzędzie właśnie taką odebrała i głośno dawała wyraz swojemu niezadowoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 05.06.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Złożyłem PIT 3 marca. Zwrot wpłynął na konto 4 czerwca (3 miesiące i 1 dzień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.06.2003 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 85 - to jest to , nareszcie wpłynęło, ale dlaczego tak późno , wiem, wiem dobre i to inni dłużej czekali Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 09.06.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Hej! Jeśli macie swoje wszystkie dokumenty ""dochodowe" w ręku wcześniej - to proponuję wysyłać to od razu do US. Ja od trzech lat wysyłałam w przeciągu pierwszego tygodnia lutego - i przez pierwsze 2 lata miałam zwrot w przeciągu miesiąca (US Konin), po przeprowadzce do Poznania - po 6 tygodniach od złożenia. pozdrawiam i polecam programy do robienia pita na http://www.elfin.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.06.2003 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 pyzia - dzięki, w przyszłym roku podobno wszyscy mają otrzymać PIT-11 do końca stycznia, to znacznie przyspiesza sprawę, bo zwrot byłby najdalej w początkach maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.06.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Złożyłem PIT 3 marca. Zwrot wpłynął na konto 4 czerwca (3 miesiące i 1 dzień) A jednak wpłynęło w terminie... Termin biegnie od następnego dnia po złożeniu oświadczenia. Prawdopodobnie US wysłał przekaz/przelew najpóźniej 3 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 10.06.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Ustawowy termin to 3 miesiące. Jednak jeśli ktoś jest wzywany do przedłażenia dokumentów okres biegnie od daty wezwania. Tak więc należy uzbroić się niesterty w cierpliwość. Na "FISKUSA" nie ma rady i już. Najważniejsze, że zwracają w gotówce a nie bonach towarawych !Ja też czekam jak na zbawienie.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 10.06.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 My zwykle składamy Pita w ostatnik możliwym dniu i zwroty dostajemy pod koniec lipca. Nigdy wcześniej. Trzy miesiące to trzy miesiące... Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.06.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Dziwicie się, że zwraca tak późno? Czy Wy jak macie coś do zapłaty, to lecicie z językiem na wierzchu do banku? Mnie o wiele bardziej wkurza, kiedy muszę udowadniać, że nie jestem słoniem i pokazywać jak należy liczyć zwrot, a tak było już 2-krotnie z KM. Wowka - kiedyś zwrot nie był obligatoryjny. Może teraz zmieniło się, choć nie sądzę. Z mojej przeszłości: Jak pytałem się we wczesnych jego czasach o zwrot za komputer, to pani powiedziała, że muszę być informatykiem, żeby odliczać. Machnąłem na to ręką, bo stwierdziłem, że nie będę się z babą użerał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts