niktspecjalny 11.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 J/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 tiramisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 sałatka owocowa ?owoce z bitą śmietaną ?rogaliki z ciasta francuskiego ( gotowego niestety) ?Lody ?Czekolada na gorąco ?Szarlotka na gorąco z lodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2007 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 tiramisu Jak chcesz go zrobić???pudełko to inna forma torebki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2007 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 sałatka owocowa ? owoce z bitą śmietaną ? rogaliki z ciasta francuskiego ( gotowego niestety) ? Lody ? Czekolada na gorąco ? Szarlotka na gorąco z lodami ? Neferku!!!Jeżli potrafisz zrobić wszystkie przytoczone tu przepisy szybko....to musze powiedzieć ,że jestem pod wielkim wrażeniem. Poprosze o szarlotke z lodami tak ,żeby mi familia nie patrzyła na rece i nie zadawala głupich pytań typu"kiedy skończysz"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.02.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Najszybsza szarlotka świata i to dla "sercowców": szklanka mąki, szklanka cukru, szklanka kaszy mannej, łyżeczka proszku do pieczenia trochę masła. Wymieszać mąką, proszkiem do pieczenia, kaszą manną i cukrem . Wysypać pół do małej, okrągłej tortownicy. Rozłożyć na całość cieniutkie płatki masła (ćwierć kostki) . Na to położyc jabłka ( starte lub ze słoika, gotowe). Wysypać drugie pół "proszku" i położyć płatki masła i na to jabłka. Do piekarnika 45-60 min. Po wyjęciu pokroić i położyć na każdym kawałku kulkę lodów (póki gorące) - można też pogrzać szarlotkę w piekarniku/mikrofali i położyć kulkę lodów. Wot cała filozofia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2007 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Najszybsza szarlotka świata i to dla "sercowców": szklanka mąki, szklanka cukru, szklanka kaszy mannej, łyżeczka proszku do pieczenia trochę masła. Wymieszać mąką, proszkiem do pieczenia, kaszą manną i cukrem . Wysypać pół do małej, okrągłej tortownicy. Rozłożyć na całość cieniutkie płatki masła (ćwierć kostki) . Na to położyc jabłka ( starte lub ze słoika, gotowe). Wysypać drugie pół "proszku" i położyć płatki masła i na to jabłka. Do piekarnika 45-60 min. Po wyjęciu pokroić i położyć na każdym kawałku kulkę lodów (póki gorące) - można też pogrzać szarlotkę w piekarniku/mikrofali i położyć kulkę lodów. Wot cała filozofia :) To dlaczego mi powiedzialaś dopiero o 23.00??Teraz jestem pod większym wrazeniem. Ale i tak Ci dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 11.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Szybki deser. Czas wykonania od 5 minut do 12 miesięcy: Po pół kostki lodów Calypso (śmietankowe lub waniliowe) na łeb rozkładam do salaterek. Polewam musem truskawkowym (po pół szklanki na porcję) dekoruję kostkami gorzkiej czekolady, lub polewam gorzką czekoladą we wzrorki. czasem dodam jeszcze biszkopcik czy inne sterczydełko. Lub też po pół szklanki musu truskawkowego na łeb i bita śmietana (prawdziwa!) w porównywalnej ilości. Problemem jest mus, który trzeba samemu zrobić w sezonie truskawkowym i zamrozić. Jest to jedyny przetwór jaki wykonuję, ale mam nim zaształowaną całą szufladę w zamrażarce. Nie wiem czemu, ale nie da się go zrobić z mrożonych truskawek. Ma zupełnie inny smak. Ale za te dwa desery to rodzina mi się da pokroić. Zwłaszcza zimą. *** jabłka pieczone Z tym że wydrążone miejsce wypełniam słoniecznikiem z rodzynkami i zatykam sporą grudką miodu z masłem. Do piekarnika, i aż się pomarszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 To dlaczego mi powiedzialaś dopiero o 23.00??Teraz jestem pod większym wrazeniem. Ale i tak Ci dziekuje. Sorki - może następnym, "awaryjnym" razem się przyda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2007 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Szybki deser. Czas wykonania od 5 minut do 12 miesięcy: Po pół kostki lodów Calypso (śmietankowe lub waniliowe) na łeb rozkładam do salaterek. Polewam musem truskawkowym (po pół szklanki na porcję) dekoruję kostkami gorzkiej czekolady, lub polewam gorzką czekoladą we wzrorki. czasem dodam jeszcze biszkopcik czy inne sterczydełko. Lub też po pół szklanki musu truskawkowego na łeb i bita śmietana (prawdziwa!) w porównywalnej ilości. Problemem jest mus, który trzeba samemu zrobić w sezonie truskawkowym i zamrozić. Jest to jedyny przetwór jaki wykonuję, ale mam nim zaształowaną całą szufladę w zamrażarce. Nie wiem czemu, ale nie da się go zrobić z mrożonych truskawek. Ma zupełnie inny smak. Ale za te dwa desery to rodzina mi się da pokroić. Zwłaszcza zimą. *** jabłka pieczone Z tym że wydrążone miejsce wypełniam słoniecznikiem z rodzynkami i zatykam sporą grudką miodu z masłem. Do piekarnika, i aż się pomarszczą sorbecika mam zawsze w lodowce ale on to na ostatnia godzine. W tym jabłku ..jak smakuje słonecznik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 11.02.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 sorbecika mam zawsze w lodowce ale on to na ostatnia godzine. W tym jabłku ..jak smakuje słonecznik?? Ja musik ogrzewam do pokojowej i podaję jako płynny, nie jako sorbet, ale pewnie i tak byłby oki. Kiedy go robię dodaję troszkę cukru. Co do słonecznika - musisz spróbować Mnie on po prostu bardzo smakuje taki napęczniały od jabłkowego soku wymieszanego z miodem i uprażony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 11.02.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 No jeszcze owocowe fondue. Już nie tak ekspresowe ale za to bardzo fajne na gości. Torebkę polewy czekoladowej (gorzkiej) do salaterki i na stół na podgrzewaczu (możesz też sam zrobić). Obok pokrojone w poręczną kostkę owoce (pomarańcze, banany, jabłka, gruszki inne wg uznania). Goście uzbrojeni w widelce pozwalające zanurzać wybrane kawałki w gorącej czekoladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 tiramisu Jak chcesz go zrobić???pudełko to inna forma torebki. bardzo prosto, szybko i smacznie no i nie z pudełka nie no faktycznie serek mascarpone jest pakowany w "kubeczek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2007 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 No jeszcze owocowe fondue. Już nie tak ekspresowe ale za to bardzo fajne na gości. Torebkę polewy czekoladowej (gorzkiej) do salaterki i na stół na podgrzewaczu (możesz też sam zrobić). Obok pokrojone w poręczną kostkę owoce (pomarańcze, banany, jabłka, gruszki inne wg uznania). Goście uzbrojeni w widelce pozwalające zanurzać wybrane kawałki w gorącej czekoladzie. fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2007 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 tiramisu Jak chcesz go zrobić???pudełko to inna forma torebki. bardzo prosto, szybko i smacznie no i nie z pudełka nie no faktycznie serek mascarpone jest pakowany w "kubeczek" Zajefajny i szybki przepis .Tak ,tak bardzo prosty dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.02.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 bardzo smaczny przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 12.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Pysznie brzmią te wasze szybkie przepisy... Na pewno kilka wypróbuję. A w rewanżu polecam coś superszybkiego rodem z Wloch (przynajmniej tak twierdzi Nigella ) Do miseczki włożyć 2-3 kulki dobrze zmrożonych lodów waniliowych (lub smietankowych), polać je pół kubka gorącej kawy (ja stosuję Nescafe). Gotowe! I pyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2007 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Pysznie brzmią te wasze szybkie przepisy... Na pewno kilka wypróbuję. A w rewanżu polecam coś superszybkiego rodem z Wloch (przynajmniej tak twierdzi Nigella ) Do miseczki włożyć 2-3 kulki dobrze zmrożonych lodów waniliowych (lub smietankowych), polać je pół kubka gorącej kawy (ja stosuję Nescafe). Gotowe! I pyszne! To jest szybki deser...kurcze ale te lody!! Chcialem ,żeby te przepisy nie miały w sobie gotowców.No chyba ,że lody zrobimy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 12.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 To jest szybki deser...kurcze ale te lody!! Chcialem ,żeby te przepisy nie miały w sobie gotowców Fiu fiu, ns ale masz wymagania!!! Mnie mama zawsze uczyła, że nie można mieć wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2007 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 To jest szybki deser...kurcze ale te lody!! Chcialem ,żeby te przepisy nie miały w sobie gotowców Fiu fiu, ns ale masz wymagania!!! Mnie mama zawsze uczyła, że nie można mieć wszystkiego... Nie twierdze ,że twój przepis jest zły.Podoba mi sie i powiem ,że takich w domciu nie robiłem ale chodziło mi o te proste ,szybkie i nie z torebki. pozdro. nie mam dużych wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.