izat 12.02.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 kurcze .... galaretka jest z torebki, jajko ze skorupki, owoce w syropie z puszki, lody też z opakowania, serek z kubeczka hmmmmmmmm hmmmmmm ...... ns chyba jednak nie ma deseru nie z czegoś no może jabłko pokrojone w kostkę ale pod warunkiem, że nie były kupowane w woreczku tylko na wagę dziewczyny się wysiliły, przepisy podały a to ..... jednak nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2007 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 kurcze .... galaretka jest z torebki, jajko ze skorupki, owoce w syropie z puszki, lody też z opakowania, serek z kubeczka hmmmmmmmm hmmmmmm ...... ns chyba jednak nie ma deseru nie z czegoś no może jabłko pokrojone w kostkę ale pod warunkiem, że nie były kupowane w woreczku tylko na wagę dziewczyny się wysiliły, przepisy podały a to ..... jednak nie to to ty powiedziałaś.Zreszta twój przepis ma mało danych...bez urazy ale taki jest. Wiem ,że sie wysiliły i doceniam to jednak chciałbym taki uniwersalny bez torebki. Troszke wulgaryzujesz.Wszystkie przepisy sa super. Przepis na szarlodke Nefer jest ponad wszystkie.Prosty i szybki. jabłko pieczone i mus na ciepło tez super bratki jest nie do podbicia. Mikazuu te lody z kawa zajefajne.(tylko te lody ktore trzeba kupic i je mieć). twój taki bez opisu i troszku skapy...Masz racje dziewczyny sie napracowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.02.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 nie podawałam, bo po i co jak mój ulubiony deser jest robiony z serka mascarpone którego zapewne w lodówce nie miałeś a jakbyś miał chęć zrobić i kupisz serek, to na odwrocie pokrywki będziesz miał podany przepis zachęcam do zrobienia, bo deser jest mniam dodatkowo potrzebujesz żółtka, amaretto, cukier puder i biszkopty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 12.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Troszke wulgaryzujesz. wstydz sie izat, zeby tak wulgaryzowac tiramisu robi sie stosunkowo szybko - ale niestety trzeba dysponowac serkiem w opakowaniu i jajkami w skorupkach . No i trzeba przez kilka godzin schlodzic. Składniki: - 6 jajek, - 400 gram mascarpone (niecale dwa opakowania - to rodzaj wloskiego serka - moze byc polski odpowiednik nawet lepszy bo mniej tlusty) - 2 opakowania podluznych biszkoptow, - 2 filizanki mocnej kawy (espresso), - 100-200 ml marsalli lub amaretto, - 6 czubatych lyzek cukru waniliowego, - kakao do posypania (lub gorzka czekolada). Zoltka ucieramy z cukrem waniliowym (tak aby sie calkowicie rozpuscil), dodajemy mascarpone i ucieramy na gladka mase. Bialka ubijamy na sztywno po czym dodajemy do masy, delikatnie mieszajac (nie mozna tego robic zbyt gwaltownie aby masa nie stracila puszystosci). Przygotowana wczesniej kawe (nie powinna byc goraca) mieszamy z alkoholem na glebokim talerzu, zanurzamy biszkopty, jeden po drugim, doslownie na chwileczke (zbyt dlugie zanurzenie spowoduje rozpadniecie sie ciastka) w kawie z alkoholem i ukladamy na dnie formy (moze byc np. naczynie zaroodporne). Na biszkopty wykladamy polowe masy, posypujemy bardzo gesto kakao lub czekolada, wykladamy druga polowe masy i wstawiamy do lodowki minimalnie na 4 godziny. Przed podaniem posypujemy gesto kakao lub czekolada. jest pycha. i ma duzo kalorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.02.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 wstydam się i to jak .... dobrze, że nie widać ja osobiście białek nie dodaję a serek włoski moim zdaniem jest najlepszy z polskich próbowałam raz (pierwszy i ostatni) z serka Piątnicy wyszedł rzadki jak nie powiem co nigdy więcej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.02.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mój ulubiony deser to pieczony banan z polewą śmietankową. Banana w skórce zapieka się w elektrycznym opiekaczu tyle czasu ile trzeba na dokładne wymieszanie porcji śmietany z cukrem pudrem i odrobiną cukru wanilinowego. Gdy skórka jest czarna - banana wyjmujemy, obieramy, polewamy i zjadamy. Pyyyycha! P.S. Dla mnie istnieją tylko te potrawy, które robi się szybciej niż zjada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 12.02.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 mascarpone super - tylko strasznie tlusty. ja ostatnio robilam z serka smietankowego Delfiko (firma starco) - i byl pyszny i trzymal sie w kupie - (przepraszam za wulgaryzm ). Bialka dodalam - bo taki lzejszy mi sie wydawal z bialkami - ze niby wiesz , mniej kalorii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.02.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 no wiesz.... dopuściłaś się profanacji tiramisu robiąc go z tym serkiem ja tam o kalorie nie dbam, bo nie muszę niech więc one dbają o mnie z prawdziwym mascarpone to łycha staje (przepraszam za wulgaryzm )w tym deserze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 12.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 no wiesz.... dopuściłaś się profanacji tiramisu robiąc go z tym serkiem ja tam o kalorie nie dbam, bo nie muszę szczesciara pomimo profanacji , rodzinka wchlonela ekspresowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.02.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 nie podawałam, bo po i co jak mój ulubiony deser jest robiony z serka mascarpone którego zapewne w lodówce nie miałeś a jakbyś miał chęć zrobić i kupisz serek, to na odwrocie pokrywki będziesz miał podany przepis zachęcam do zrobienia, bo deser jest mniam dodatkowo potrzebujesz żółtka, amaretto, cukier puder i biszkopty rozmawiasz z chłopem...i jeszcze na odwrocie pokrywki.Jasne ,że go nie mialem.Mam przepis już nie od ciebie i kiedys zrobie na bank. Nadal czekam na te co nie maja w sobie np. mascarpone tylko zwykłe no może jabłko pokrojone w kostkę . ns chyba jednak nie ma deseru nie z czegoś . jeszcze raz dziekuje Paniom za przepisy sa rowolucjonistyczna jak mówi mój Bartosz i czeka kiedy je zrobie pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPrzemek 12.02.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Bardzo szybki i pyszny deser: ciasto francuskie mrożone, jabłka, cynamon, cukier i rozmącone jajko. Ja kroję ciasto na dosć male kwadraty(żeby ciastek było więcej) na to kawałek jabłka, który posypuję cukrem i cynamonem,zawijam dwa przeciwległe rogi, smaruję jajkiem i do rozgrzanego pieca. Po 15 min. ciacha gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 14.02.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 KasiaPrzemek===> fajny ten przepis na jabłkowe ciastka. Niedługo wypróbuję, bo pewnie ns nie skorzysta przez to mrozone ciasto francuskie. A jutro Tłusty Czwartek! Uwielbiam pączki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 KasiaPrzemek===> fajny ten przepis na jabłkowe ciastka. Niedługo wypróbuję, bo pewnie ns nie skorzysta przez to mrozone ciasto francuskie. A jutro Tłusty Czwartek! Uwielbiam pączki! to Ty powiedziałaś...nic z niczego????....tak mi się tylko powiedziało.Skorzystam,,,, i bardzo sie ciesze ,że dostaje od Was lekcje kultury w gotowaniu.Nasze Panie na forumie to nie dośc ,że najładniejsze"kobiełki" pod słońcem, to jeszcze najlepsze deserowiczki ble ble ble. pozdrawiam i bardzo Was lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.02.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pozdrawiam i bardzo Was lubie. my Ciebie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2007 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pozdrawiam i bardzo Was lubie. my Ciebie też a nie kłamiesz???bo ja prawde mówie.Was nie da sie powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pozdrawiam i bardzo Was lubie. my Ciebie też a nie kłamiesz???bo ja prawde mówie.Was nie da sie powtórzyć. my Ciebie też POZDRAWIAMY a czemu miałabym kłamać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2007 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pozdrawiam i bardzo Was lubie. my Ciebie też a nie kłamiesz???bo ja prawde mówie.Was nie da sie powtórzyć. my Ciebie też POZDRAWIAMY a czemu miałabym kłamać?? mów mi tak jeszcze ..........i to dzisiaj.kuleczka!!!bo moge dzisiaj nie spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.02.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 lody + mus truskawkowy sałatka wieloowocowa + miód + rum krem sułtański kawa mrożona to są najszybsze desery świata ,które osobiście królują na moim stole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Hej ns, czy potrzebujesz jeszcze przepisu na osłodzenie życia? Jeżeli tak, to proszę... MUS CZEKOLADOWY 2 tabliczki czekolady stopić i wystudzić, 2 śmietany kremówki ubić na sztywno z odrobina cukru waniliowego. Potem wszystko razem wymieszać dodając 1 łyżke rumu. Do pucharków i do lodówki na 1h. Testowałam to na gościach w ostatni weekend. Wszystkim smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.02.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Hej ns, czy potrzebujesz jeszcze przepisu na osłodzenie życia? Jeżeli tak, to proszę... MUS CZEKOLADOWY 2 tabliczki czekolady stopić i wystudzić, 2 śmietany kremówki ubić na sztywno z odrobina cukru waniliowego. Potem wszystko razem wymieszać dodając 1 łyżke rumu. Do pucharków i do lodówki na 1h. Testowałam to na gościach w ostatni weekend. Wszystkim smakowało. zajebis....y od ciebie wszystkie bo komputery juz mi zbrzydły. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.