Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORPORACJA FINANSOWA

bogumila_s

Recommended Posts

Mam pytanie do wszyskich:...czy ktos spotkał się z Korporacja Finansową spólka z o.o. z siedzibą w Warszawie?

moja rodzina upiera się, aby wziąć bardzo tani :smile: kredyt - firma proponuje oprocentowanie w wysokości 4 % z zabezpieczeniem wekslowym- przecież to niemożliwe...

może ktoś z Was miał z nimi doczynienia?

Czy to o nich chodzi?

Wiadomość z Radia RMF z 13.01.2003

Prawie 40 kielczan od kilku tygodni nie może odzyskać swoich pieniędzy. Wpłacili je firmie Korporacja Finansowa, która udziela pożyczek - jak się reklamuje - na bardzo atrakcyjnych warunkach. Zapewnia też, że system nie ma nic wspólnego z argentyńskim.

Ludzie tłumaczą, że zdecydowali się na taki kredyt, bo przy niskich zarobkach była to jedyna możliwość uzyskania pieniędzy np. na remont lub zakup mieszkania.

Warszawska firma Korporacja Finansowa wymagała jedynie wpłaty 4 proc. sumy o jaką występowali jej klienci. Ci, zdziwili się bardzo, kiedy otrzymali harmonogramy spłat kredytów, wcześniej nie otrzymując nawet decyzji o przyznaniu pożyczki. Część z nich chce się więc wycofać i odzyskać wpłacone pieniądze.

Drzwi firmy są zamknięte jednak na głucho. Biuro Korporacji Finansowej ma być czynne jutro...

To jest prawdopodabne.... tyle tylko, że firma o której mówię, nie żąda żadnej wpłaty.... oprócz wykupienia weksla za 20 % wartości pożyczki....

dzięki

[ Ta wiadomość była edytowana przez: bogumila_s dnia 2003-05-29 11:07 ]

Z propozycji kredytowych to pomimio wyjątkowego "zdierstwa" stosunkowo bezpieczne są banki. Reszta "firm" ogłaszjących się po słupach itp w świetle prawa nie może udzielać kredytów!!!!!!!!!

On 2003-05-29 10:39, bogumila_s wrote:

Mam pytanie do wszyskich:...czy ktos spotkał się z Korporacja Finansową spólka z o.o. z siedzibą w Warszawie?

moja rodzina upiera się, aby wziąć bardzo tani :smile: kredyt - firma proponuje oprocentowanie w wysokości 4 % z zabezpieczeniem wekslowym- przecież to niemożliwe...

Ręce opadają gdy czyta się takie pytanie.

Sorry za ton mojej wypowiedzi ale prasa pełna jest informacji o naiwnych "nabitych w butelkę". Instynkt samozachowawczy także powinien zadziałać.

Na forum było już o tym wielokrotnie. Proponuję skorzystać z opcji szukaj.

Przykładowo

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?topic=425&forum=42

Poczytaj najpierw prawo wekslowe, a potem jeszcze kubeł zimnej wody. Może pomoże. Weksle bracie, to nie przelewki. Co zabroni tej korporacji sprzedać weksel do firmy windykacyjnej.

Nigdy w życiu nie podpisałbym weksla instytucji innej niż bank. A i to nie każdemu bankowi.

Grzegorz

Nie daj sie namówić nikomu na tego typu finansowania, nawet rodzinie. Ja uległam znajomemu, który polecał mi taki kredyt co prawda w innej firmie Eurpejski Fundusz Budowlany Sp. z o.o. ale to jest to samo. Oni też mi mówili, że to nie jest system argentyński. Straciłam ogromne pieniądze bo 20000 zł!!!!!!!!!!!!!! O naiwności ludzka. A pożyczki do dzis nie mam.

Wowka wyobraź sobie że dzisiaj jeszcze z Europejskiego dostałam tonę makulatury z informacją o następnych aktach asygnacyjnych z zastrzeżeniem, że wszystkie zaległe raty muszą być uregulowane i złożona deklaracja kwoty na spłatę rat abym miała wieksze szanse na przyznanie pożyczki.

• 3 months później...
Gość Szampon

Niestety poznałem tych sk... Oszuści - tzw. system argentyński, żadają dość wysokiej pierwszej wpłaty, uniemożliwiają wgląd do umowy przed jej podpisaniem. W momencie, gdy wyczują, że klient orientuje się w podstawach prawa i ekonomii, stają się chamscy. Im bardziej dociekliwy klient, tym wiuększa agresji w oszustów pracujących dla tej firmy. Nawet właściciel całego tego "interesu: uważa swoich pracowników za złodziei, o czy świadczy zapis, żeby wszelkich wpłat dokonywac w banku, bo "za pieniądze wpłacone w biurze, Korp. Fin. nie ponosi odpowiedzialności". Wiem, że późno to pisze, ale dopiero trafiłem na tę stronę - jeśli już w to g... wdepnęliście, to proszę zawiadomić prokuraturę o popełnieniu przez tych cwaniaków przestępstwa. Mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe!, że zostanie wszczęte dochodzeni. Warto próbować, bo dzięki oszukanym klientom, którzy "olewają" temat tacy kanciarze czują się bezkarni. A swoją droga, to w życiu nie spotkałem podobnie cynicznych i wyrachowanych oszustów jak ci w Korp. Fin. Warto ich powypytywać o pewne szczegóły i zaobserwować reakcję, przykładowe pyatnie mogę podać mailem ;-)) Można od nich np. usłyszęc "niech pan sobie idzie", "nie obchodzi mnie, co pan ma do powiedzenia" itp. Ciekawy sposób "obsługi klienta".. ;-) Jeśli ktoś chce pociągnąć temat, proszę o kontakt: [email protected]

Gościu. Być może nikt z nas nie słyszał o tej konkretnej. Mnożą się jak szczury na wysypisku. Ale na 100% jestem pewien, że jest to system argentyński z wszystkimi tego dla Ciebie konsekwencjami. A są to konsekwencje jedynie negatywne.

Pamiętaj, do udzielania pożyczek i kredytów maja uprawnienia jedynie Banki. A ta instytucja o która pytasz bankiem nie jest.

Bądź mądry przed szkodą.