RENE-ENES 11.02.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 witam, pewnie to już było milion razy, ale jakoś nie mogę doszukać się wszystkiego. jestem na etapie instalacji CO, a właściwie już po. instalacja oparta na rodzielaczach, podłączenie 11 grzejników i ok. 70m2 ogrzewania podłogowego, do kotłowni podciągnięty jest także rurarz od miejsca podłączenia instalacji CO z kominkiem z płaszczem wodnym. z instalatorem uzgodniliśmy montaż kotła vaillant ecotec plus 246/3-5 + zasobnik 120l + regulator pokojowy sterujący dwoma obiegami (vrc 630) + zestaw pompowy ze zmieszaniem + sprzęgło hydrauliczne + dodatkowy osprzęt. tak mniej więcej wyglądałaby moja kotłownia. temat kominka odpuściłem ze względu na brak kasy. wczoraj znalazłem ofertę urlich'a na kocioł gazowy i kominek z płaszczem wodnym (pakiet). fakt piec nie kondensacyjny, ale nigdy nie upierałem się, że musi być kondensat i basta. zastanawiam się mocno nad ulrich'em, ale nie mogę nic sensownego znależć na forum. zestaw mi pasuje: kominek 21kW + kocioł 24kW, do tego zasobnik 120-140l + zestaw podłączeniowy kominka do CO (wymiennik itp.) + pewenie zestaw pompowy ze zmieszaniem + sprzęgło hydrauliczne + dodatkowy osprzęt. o ile wiedziałem jak rozwiązany jest problem sterowania dwoma obiegami w przypadku vaillanta, tak w tym przypadku nie mam pojęcia. na milion% milion użytkowników forum zna ten temat, proszę podzielcie się uwagami na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71884-jak-to-zrobic/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts