kobieta_z_kielnią 11.02.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 WItam, pytanie jak w temacie. Dom ten ale z garażem 2-stanowiskoym: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=417 lub: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=371&IdKolekcji= ale z dachem 30 stopni. Ściany: ceramika U-220 lub max + syropian 15cm. Dachówka ceramiczna lub cementowa. Z bajerów reku, odkurzacz centralny, rolety zewnętrzne, instalacja alarmowa. Standard wykończenie: bez płytek z marketu za 20 PLN w promocji i tekturowych paneli tj. porządny gres (niekoniecznie włoski, może łupek + drewno np. jesion, dąb), okna PCv ale dobre okucia.Baterie i sanitariaty z pólki: Klose, Hansgrohe, Cersanit itd.)., z kuchnią, sprzętem agd podstawowym. Ogrzewanie gazowe. Budowa i wykańczanie systemem prac zleconych poszczególnym ekipom + inspektor nadzoru.start prwadopodobnie: wiosna 2008,może jesień 2007. Wbrew nick-owi z kielnią nie mam doświadczenia. Koszt dotyczy samej budowy: bez działki, papierologii, przyłączy.Region:mazowieckie. Jeśli macie w pamięci inne ciekawe projekty do 150 m2 pow. użytkowej, które warto byłoby rozważyć (najchętniej parterowe z 5 pokojami i odpow. pomieszczeniami gospodarczymi i 2 stanowiskoym garażem ) proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam i licze na wasze liczne posty, Kobieta_z_kielnią [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek82 12.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam, za 400 tyś. zł powinnaś bez problemy zamieszkać w swoim domu oczywiście odpowiednio gospodarując swoimi pieniędzmi, nie dając się naciągać obecnym firmom wykonawczym które naprawde zawyzają kosmicznie i sztucznie ceny )) Można zerknąć na projekty Państwa Lipińskich gdzie proponują gotowe domy w przyzwoitych cenach np : [/url]http://www.lipinscy.pl/41482.xml lub http://www.lipinscy.pl/41110.xml Pozdrawiam'> Jest tam tego całkiem sporo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 mysle ze bez problemu ja mam w planie za polowe tej kwoty sie wprowadzic lecz oczywiscie bez wypasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robud 13.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Proste do policzenia dla wartosci szacunkowej - jezeli mowisz o wykonczonym domu jako budynku i gotowym do zamieszkania to mozesz sobie policzyc srednio 3200 zl/m2 = a wiec * 150 m2 okolo 500000 zl - i to bym uwazal za cene minimalna - bo to wszystko zalezy od uzytych rozwiazan i zastosowanych elementow "automatyki". Oczywiscie mazowieckie bo znaczacy udzial w ksoztach maja stawki ekip, i okolo 90% prac wykonuja ekipy i budowa nie ma trwac 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Uważam ze powinnaś dać radę, oczywiście przemyślane rzeczy, solidne, ale na ekstrawagancję juz chyba nie styknie. Mam nadzieje, ze i mi uda sie za ta kwote wprowadzić, choc mam duzo wiekszy dom. Zamierzam zachować rozsądek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.02.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Zobacz Plejadę 2 g z pracowni Domus. Za 400 tys. wybudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobieta_z_kielnią 13.02.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Robud: czemu liczysz aż tak wysoką średnią??? jest to koszt dużo wyższy niż mówi rynek.. Nie chcę budować z developerem. Julienx: Jakie ekstrawagancje masz na myśli? A Ty jaki dom budujesz? Rozważam jeszcze: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji= D'arek: Plejada 2 G ma tylko 3 pokoje oprócz salonu a ja potrzebuję 4. A poza tym jak na wschodnią działkę, to większość okien od północy. Szukam dalej a zaangażowanych w budowę i przygotowania do niej proszę o wypowiedzi Pozdrawiam, Kobieta_z_kielnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No tak Plejada parterowa ma tylko 3 sypialne. Ale wersja z poddaszem użytkowym ma jeszcze 2 sypialnie na górze. Jak jesteś zdecydowana na parterówkę to nie rezygnuj. Powinnaś znaleźć fajny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Julienx: Jakie ekstrawagancje masz na myśli? A Ty jaki dom budujesz? Rozważam jeszcze: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji= Moze gresy/ terakota zamiast marmurów:) zamiast karpiówki - betonowy Brass, zamiast oswietlenia sterowanego głosem - zwykły pstryczek.... itd Moj dom jest wg projetku indywidualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robud 14.02.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 czemu liczysz aż tak wysoką średnią??? jest to koszt dużo wyższy niż mówi rynek.. Nie chcę budować z developerem. A gdzie napisalem cos o developerze? Z developerem to koszt jeszcze wiekszy. A co mowi rynek? ze mozna wybudowac dom 150 m2 za 100000 zl? - jezeli lubisz takie bajeczki to zycze powodzenia w budowie i zadowolenia z wlasnego domu. Sama zaznaczasz ze nie chcesz materialow z supermarketow, wiec od razu zakladasz koszty przynajmniej o 20% wyzsze, do tego chcesz elementy ktore nie wystepuja w tanich domach np rolety zewnetrzne, rekuperator itp itd ... to wszystko kosztuje - chyba ze juz chcesz wybierac np dachowka ceramiczna czy moze cementowa a moze jednak blacha mi wystarczy - to policz sobie 2500 zl/m2 i bedzie OK. Tyle z mojego doswiadczenia - wybuduj dom i w tedy policz ile Cie kosztowal tak naprawde - wg mnie lepiej juz na starcie znac kwote za ktora masz szanse na budowe i na szybkie zamieszkanie w pelni wykonczonym domu a nie mieskzanie na budowie, niz oszukiwac sie i w trakcie budowy wprowadzac ciecia, albo co gorsze w ogole zawiesic budowe. PS. i w tej cenie wcale sie nie mieszcza marmury ani zlote klamki, jakby ktos chcial sugerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobieta_z_kielnią 14.02.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 czemu liczysz aż tak wysoką średnią??? jest to koszt dużo wyższy niż mówi rynek.. Nie chcę budować z developerem. A gdzie napisalem cos o developerze? Z developerem to koszt jeszcze wiekszy. A co mowi rynek? ze mozna wybudowac dom 150 m2 za 100000 zl? - jezeli lubisz takie bajeczki to zycze powodzenia w budowie i zadowolenia z wlasnego domu. He,he,he...nie wierze w bajki. Ten etap mam już daaleko za sobą. Wyroslam z nich jak tylko zaczęłam chodzić do szkoły. Nie piszę przecież ,że zbuduję 150m2 w dobrym, solidnym standardzie za 200 k zł.I nie sugeruję się opiniamiz wątku : Tanio wybudowaqć dom. Sama zaznaczasz ze nie chcesz materialow z supermarketow, wiec od razu zakladasz koszty przynajmniej o 20% wyzsze, do tego chcesz elementy ktore nie wystepuja w tanich domach np rolety zewnetrzne, rekuperator itp itd ... to wszystko kosztuje - chyba ze juz chcesz wybierac np dachowka ceramiczna czy moze cementowa a moze jednak blacha mi wystarczy - to policz sobie 2500 zl/m2 i bedzie OK. Ano nie chcę w sensie materiałów niskiej jakości: przecież dobrze wiemy,że są to najczęsciej materiały II gatunku a nawet tzw. PJ-ty.(P-oza- Jakością), których producenci gdzieś muszą się pozbyć. A w kwestiach wyborów: myśę już teraz na temat używanych materiałów ale blachodachówki nie rozważam... Czytając i licząc wychodzi mi coś ok.2 800 PLN/m2. Bez ogrodu i ogrodzenia.I tego co napisałam wyżej... Tyle z mojego doswiadczenia - wybuduj dom i w tedy policz ile Cie kosztowal tak naprawde - wg mnie lepiej juz na starcie znac kwote za ktora masz szanse na budowe i na szybkie zamieszkanie w pelni wykonczonym domu a nie mieskzanie na budowie, niz oszukiwac sie i w trakcie budowy wprowadzac ciecia, albo co gorsze w ogole zawiesic budowe. PS. i w tej cenie wcale sie nie mieszcza marmury ani zlote klamki, jakby ktos chcial sugerowac. Zgadzam się, i chcę tę kwotę znać bo mimo że lubię podróże, z motyką na księżyc bez biletu powrotnego nie chcę się wybierać . A swoja drogą jak liczycie do kosztów: 1.garaż i resztę powierzchni w 2 średnich kosztach 2. powierzchnię całkowitą 3. ??? Dzięki za opinię. Kobieta_z_kielnią (może kiedyś na budowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 16.02.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja mam zamiar wybudować za 200 tys (tzn stan surowy zamkniety) ale czy się uda zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia551 20.02.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ja też myślę, że za mniejszą kwotę da się wybudować dom.Inaczej ludzie by wogółe nie budowali domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 proponuje projekt http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=165 my tez liczymy na zamkniecie sie w 400tys z reku, podlogowka czesciowa, kominkiem z plaszczem ale czy sie uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.02.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Za 400tys. w naszej mieścinie wybudowałbyś dom 200m z niezłym wypasem,angażując do budowy firmy. Za połowę tej ceny możesz wybudować dom 150m, bez cudów, ale też nie stodołę. Wnioski są takie: wszystko zależy od: regionu kraju, materiałów jakie używasz, wkładu pracy własnej oraz standardu jaki chcesz mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darion 04.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja buduje : http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=11&a=3&sid=5, z moich wyliczeń wyszło niecałe 400 k bez ogrodu i ogrodzenia. Jestem optymista i musi się udac wybudować w 18 mcy. Ale jestem realistą i zakładam ok 30 k rezerwy na to co nieprzewidywalne. Słyszałem że mozna się zmieścić w ok 2k za m2 domu. U mnie z tych wyliczen wyszło 360k .Buduje po cenach krakowskich wszystko z 22%vatem no może poza drewnem i kilkoma instalacjami. PozdrD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 06.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Budowałam dom od czerwca 2005 do września 2006, cena pod klucz wyszła ok. 2200/m2, standard średni, bez ogrodzenia. Tylko że ja płaciłam za beton komórkowy 4,85 a teraz jest koło 7,5. Nie wiem w jakim stopniu zdrożały inne materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 07.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 WItam, pytanie jak w temacie. Dom ten ale z garażem 2-stanowiskoym: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=417 lub: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=371&IdKolekcji= ale z dachem 30 stopni. Ściany: ceramika U-220 lub max + syropian 15cm. Dachówka ceramiczna lub cementowa. Z bajerów reku, odkurzacz centralny, rolety zewnętrzne, instalacja alarmowa. Standard wykończenie: bez płytek z marketu za 20 PLN w promocji i tekturowych paneli tj. porządny gres (niekoniecznie włoski, może łupek + drewno np. jesion, dąb), okna PCv ale dobre okucia.Baterie i sanitariaty z pólki: Klose, Hansgrohe, Cersanit itd.)., z kuchnią, sprzętem agd podstawowym. Ogrzewanie gazowe. Budowa i wykańczanie systemem prac zleconych poszczególnym ekipom + inspektor nadzoru.start prwadopodobnie: wiosna 2008,może jesień 2007. Wbrew nick-owi z kielnią nie mam doświadczenia. Koszt dotyczy samej budowy: bez działki, papierologii, przyłączy.Region:mazowieckie. Jeśli macie w pamięci inne ciekawe projekty do 150 m2 pow. użytkowej, które warto byłoby rozważyć (najchętniej parterowe z 5 pokojami i odpow. pomieszczeniami gospodarczymi i 2 stanowiskoym garażem ) proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam i licze na wasze liczne posty, Kobieta_z_kielnią [/url] Jeżeli nie dasz się naciągnąć fachowcom (wciskanie kitu) i sama będziesz kupować materiały mając żyłkę do negocjacji(targowania),dobrego kierownika-doradcy ,to może ci zostać nawet do 100 000 zł na inne wymarzone wydatki (ogród,meblowanie,itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 09.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Teraz o ile sie orientuje koszty budowy i materialow bardzo wzrosly. Ja za budowe 160 m2 domku (parterowy z poddaszem uzytkowym) zaplacilem ok 360.000 PLN. Ta kwota nie obejmuje dzialki i wyposazenia np. kuchni. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 09.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts