areq 09.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 czemu liczysz aż tak wysoką średnią??? jest to koszt dużo wyższy niż mówi rynek.. Nie chcę budować z developerem. A mnie budowa niestety wyszła 3000 za m2, dom budowany od czerwca 2006, obecnie wykańczany. Budowa systemem prac zleconych poszczególnym ekipom, co prawda bardzo mały dom więc cena za 1m2 wychodzi więcej, budowa w standardzie średnim, wykończenia raczej w niższym ( supermarkety i allegro). I uwierzyłam wcześniej ludziom w bajki o tanim budowaniu, efekt był taki, że musieliśmy podwyższać kredyt, a i tak nie wystarczyło Pokaż projekt bo coś przekombinowałaś chyba:( ...3tys w niższym standardzie jak mawiasz hmmm dużo,dużo...Mi np.wyszło w średnim 1780zł/m2 na 140m2 użytk i nie mogło być więcej,bo więcej już nie miałem kasy po prostu.... za 2,5tys miałbym na większym bajerze w stylu klima,drogie kafle,hydromasaże ,rekuperatory i PC ....wliczałaś w cenę działkę??? może media Cię pociągnęły po kieszeni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 09.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 09.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.03.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 w domek 147m2 mozna i wpakowac milion. znam inwestora, ktory za 160m2 juz polozyl 1200 tys i jeszcze dopieszcza detale. kobieta_z_kielnia !! za 400 kawalkow spokojnie sie urzadzisz, i to niezle. mozesz liczyc na dobra dachowka,ogrzewanie podlogowe, solary, dobry piec itp. choc - jak ktos juz wspomnial - musisz uwazac na naciagaczy i kalkulowac dobrze kazda zlotowke, inaczej kasa stopnieje szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 11.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Pokaż projekt bo coś przekombinowałaś chyba:( ...3tys w niższym standardzie jak mawiasz hmmm dużo,dużo...Mi np.wyszło w średnim 1780zł/m2 na 140m2 użytk i nie mogło być więcej,bo więcej już nie miałem kasy po prostu.... za 2,5tys miałbym na większym bajerze w stylu klima,drogie kafle,hydromasaże ,rekuperatory i PC ....wliczałaś w cenę działkę??? może media Cię pociągnęły po kieszeni???? Mój domek jest w galerii jest to Agatka z Archimaatu, nie mam klimy i drogich kafli, ( chyba że 35zł. za metr to drogie),w ogóle to nic poza to co potrzebne żeby mieszkać. Nie wliczałam działki! Media to woda i prąd (ok. 8 tyś) i szambo, więc niewiele. Jest w tym jeszcze niwelacja terenu i 50m drogi ( wysypanej żwirem) Hmm no fakt ,że w Agatce jest 85m użytkowej...ale jak policzysz "po podłogach" to wyjdzie na obu kondygnacjach razem ze 110m2.Mimo,że część p.użytkowej odchodzi na skosy to nie ma znaczenia-wykończyć i tak trzeba... Pozwolisz,że hipotetycznie przeliczę koszty -250tys -10tys drenaż (oj tu przepłaciłaś sporo:( z 5tys przynajmniej) -5tys droga i niwelacja 235tys/110m2=ca2100zł a więc w normie.....BTW śliczny domek ta Agatka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 12.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Hmm no fakt ,że w Agatce jest 85m użytkowej...ale jak policzysz "po podłogach" to wyjdzie na obu kondygnacjach razem ze 110m2.Mimo,że część p.użytkowej odchodzi na skosy to nie ma znaczenia-wykończyć i tak trzeba... Pozwolisz,że hipotetycznie przeliczę koszty -250tys -10tys drenaż (oj tu przepłaciłaś sporo:( z 5tys przynajmniej) -5tys droga i niwelacja 235tys/110m2=ca2100zł a więc w normie.....BTW śliczny domek ta Agatka!!!! Ja już liczyłam 100m2, a nie 85. Więc licząc w ten sposób 300tys - 15 = 285/110 = 2591zł, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts