mardok6 11.02.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam wybrałem projekt domu z Muratora - "Dom z wiatą".Projekt przewiduje ściany 3 warstwowe ( pustak +styropuian+cegła) , mój znajomy namawia mnie na zmiane na protherm + styropian. Przekonuje mnie, że jest to spora oszczędność w kosztach budowy przy tych samych walorach izolacyjnych Co o tym Państwo myślicie jakie są różnice i czy tylko same korzyści z tym związane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 12.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Zastanawiam zię, czy w ogólne można zmienić materiał bez zmiany w projekcie.Jeżeli mam w projekcie ceramika, to czy wolno budować taki dom np. z betonu komórkowego. Oba materiały maja np. inną wytrzymałośc na ściskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 12.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja będę budował sciany trójwarstwowe, argumentem za ścianą 3W jest jesj znacznie większa trwałość, ściany 2W buduje się w Polsce tak naprawdę od niedawna (ok. 10, jeśli się mylę, proszę o poprawkę) niewiadomo co będzie z nimi za np. 40-50 lat ? Jeśli cię stać, buduj ściany 3W, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts