Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BAJCAR

Recommended Posts

Witam. Mam okna z tej firmy. Jak do tej pory jestem z nich zadowolony. zobaczymy jak bedzie dalej. Swego czasu pisałem też do Polskiego Stoważyszenia producentów okien o opinie i badania techniczne okien tej firmy. Okna przeszły wszystkie procedury i pod względem technicznym są dobre.

Pozdrawiam

• 3 years później...

Bajcar produkuje te okna w moim miescie. Sa malopopularne w Polsce, gdyz glownie robie je na Hiszpanie. Z tego co sie orientuje, to tam tez planowal cos otwierac, ale czy otworzyl to nie wiem.

Ogolnie jak za ta cene okan sa przyzwoite. Nie wiem czemu nie skusilem sie na jego oferte.

Jezeli jestes z okolic slupska, to polecam, chocby dlatego, ze wszystko masz na miejscu, nie bedzie przebojow z rklamacja.

Dodatkowo moge Ci polecic okna Drutex, rowniez robione w Slupsku, albo Koszalinie. Ostatnio widze masa ludzi je motuje.

Na dzien dzisiejszy kupowalbym okna wlasnie w jednej z tych firm.

No chyba, ze chcesz cos z wyzszej polki, to jest jeszcze MS i Fasada

Zrobiłem casting u mnie na budowie.

w przeciągu 2 miesięcy zaprosiłem na pomiary kilka firm m.in Bross, Turplast, OknoPlast, Abatex, MS, Bajcar itd innym też wysyłałem mailem gotowe wymiary z prośbą o wycenę.

Każdego producenta Poprosiłem o wymierzenie stolarki oraz wycenę okien i rolet. Całość z montażem.

Interesował mnie najzwyklejszy profil- ale pięciokomorowy i pakiet 2 szybowy U-1,0.

Oraz profil więcej komorowy (cieplejszy) i pakiet trzyszybowy.

W tym pierwszym wariancie różnica na 15 oknach (30m2) pomiędzy najniższą, a najwyższą ofertą wyniosła nieco ponad 7,5 tysiąca złotych i mieściła się w zakresie od 14.370zł do 21.944.

Jeśli chodzi o pakiet cieplejszy i 3 szyby to ceny kształtowały się od 17.170zł do 28.712. Różnica zatem wyniosła 11.500 zł

Odrzuciłem skrajne wyniki - ceny i podjąłem rozmowę z pozostałymi. Produkt mają ten sam lub też bardzo podobny. Pod uwagę wziąłem podejście do mnie jako klienta, który chce zostawić 20 tys, oraz to ile oraz kiedy mam wpłacać.

Czy dobrze wybrałem okaże się zapewne już podczas montażu.

Wybrałem firmę o którą wcześniej pytałem- za kilka dni pojadę podpisać umowę.

Zrobiłem casting u mnie na budowie.

w przeciągu 2 miesięcy zaprosiłem na pomiary kilka firm m.in Bross, Turplast, OknoPlast, Abatex, MS, Bajcar itd...

...Pod uwagę wziąłem podejście do mnie jako klienta, który chce zostawić 20 tys, oraz to ile oraz kiedy mam wpłacać.

Widzisz... Sam bierzesz pod uwagę "podejście do klienta" a tymczasem wykonawców traktujesz jak służących marnując ich czas i pieniądze na "urządzanie castingu". Nie wystarczyło zrobić jednego pomiaru lub nawet wziąć projekt i zapytać o oferty w różnych firmach?