mojave 12.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 jestem wlasnie na etapie urzadzania pokoju z bibloteczka i szukam jakichs inspiracji, przejrzalam troche zdjęc w galerii ale z tego co widze to raczej nikt nic takiego nie pokazuje. Ja wiem, że czytanie nie jest teraz modne ale bez przesady, chyba nie wszędzie. Czy mozecie mi pokazać jak wy rowiązaliście kwestie umieszczenia książek w waszych domach? Bede wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 12.02.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja planuję miec taką z płyt kartonowo-gipsowych na całą ścianę, teraz mam półki z drewna i az się uginają . Niestety nie potrafie wklejac zdjęć bo mam w 'moich obrazach' taką fajną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 12.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja mam robione na zamówienie półki, coś na kształt regału na książki. Z drewna sosnowego, klejonego. Nic sie nie wygina i nie paczy, a stoją albumy, encyklopedie... Jestem bardzo zadowolona. Mamy te półki juz 6 lat. W tej chwili stoi w przedpokoju, dlatego zdjęcie w takim ujęciu jakie było mozliwe do wykonania, ale coś tam widać. Wysokie na 2,50 m szerokie na 3 m.http://images20.fotosik.pl/31/f472c3c8f518706am.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 12.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 u mnie jest taka konstrukcja z płyt ktg na całą ścianę. w tej konstrukcji sa zamieszczone po 4 półki drewniane na książki na każdą połowę ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 12.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 A może ktoś mi podpowie, jaką maksymalną rozpiętość może mieć półka obciążona książkami i mocowana tylko po bokach? Rozumiem, że zależy to od materiału i grubości półki - podajcie jak jest u Was... A może jakiś pomysł jak mocować półkę dochodzącą do skosu z płyt g-k? Tak, żeby jak najmniej było widać elementy mocujące. Aha - na "plecach" jest Porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 12.02.2007 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ja zaczęlam sie zastanawiac na systemem regałów Billy z ikei, wygladaja nawet ok,np. takie http://www.ikea.com/PIAimages/57387_PE162949_S4.jpghttp://www.ikea.com/PIAimages/64765_PE174659_S2.jpg sa proste, w różnych wymiarach, ma ktos może takie i może sie wypowiedziec na ich temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 12.02.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Polecam BILLY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 12.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam My mamy regały z ikei właśnie billy, w okleinie ciemno, ciemno brązowej , wyglądaja bardzo fajnie, są pakowne, i bardzo łatwo się składają, zresztą jak wszystko z ikei. To im trzeba przyznać na plus, że ze składaniem mebli nie ma żadnych problemów. My sobie chwalimy, mamy trzy regały na ścianie, bez nadstawek, bo nadstawki trochę drogo wychodzą, a to jest żadna dodatkowa półka, i tak coś na górze stoi. U nas są postawione dwa razem przerwa na pianino i potem jeszcze jeden i ściana bardzo fajnie wygląda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cora 12.02.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ja tez uzytkuję regały z serii billy, ich zaleta jest to, ze półki nie uginają sie pod ciezarem ksiazek i oczywiscie cena. W przyszłosci pozwolę sobie na coś konkretniejszego: http://www.nowoczesnydom.pl/wnetrza/wnetrza/salon/danken_salon_3.jpg ten regał bardzo mi sie podoba, firma danken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 13.02.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 A może ktoś mi podpowie, jaką maksymalną rozpiętość może mieć półka obciążona książkami i mocowana tylko po bokach? nie wiem jaka może być maksymalna długość półki - u mnie jest tylko (aż) 120 cm długości i trzyma się tylko na dwóch mocowaniach po bokach (czyli na ściankach ktg). tył pólki przylegający do ściany nie jest zamocowany choć mocowania są zainstalowane ale stolarzowi nie chciało się robić bo twierdził, że po bokach wystarczą dotąd żadna z półek nie spadła anie się nie ugięła nawet jak postawiśmy na niej (wzdłuż całej długości) pełne segregatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 14.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 lagerfeld - a z czego masz te półki? i jakiej grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 grubości to mają tak jakieś 4 - 4,5 cm są to chyba jakieś 2 czy 3 sklejki czy płyty stolarskie - już nie pamiętam, sklejone razem a wszystko w fornirze dębowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.02.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Biblioteczka dobrze wygląda ze szklanymi drzwiami i co ważne książki się mniej wtedy kurzą. Regał Billy z IKEA też ma taką opcję . U siebie mam, a własciwie u syna w pkoju szafkę wys. 2 m. z drzwiami z mlecznego szkła. Nawet lepiej, że z mlecznego, bo nie widać bałaganu - fajnie się książeczki wyciąga, ale porządnie odłozyć na miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 13.10.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 ...odświeżam wątek... Szukam inspiracji na biblioteczkę/regał wykonany z g-k do pokojów dzieci...Wszelkie zdjęcia mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts